Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Κοντά στον τάφο του Ιησού;


Νέα στοιχεία σχετικά με την τοποθεσία που είχε ταφεί ο Ιησούς. Διαβάστε για την ανακάλυψη που ενισχύει τα επιχειρήματα των αρχαιολόγων (Pics)


Βρέθηκε ο τάφος του Ιησού Χριστού; Χρησιμοποιώντας μια τηλεκατευθυνόμενη κάμερα συνδεδεμένη με ένα ρομποτικό βραχίονα αρχαιολόγοι ερευνητές ανακάλυψαν μια σειρά οστεοθηκών του 1ου αιώνα κάτω από ένα πύργο της Ιερουσαλήμ.

Όπως αναφέρει η Βρετανική Daily Mail  στο καπάκι της μίας οστεοθήκης που είναι κατασκευασμένη από ασβεστόλιθο, είναι χαραγμένη μία επιγραφή σε αρχαία ελληνικά, που όπως μπορεί να μεταφραστεί από τους ειδικούς, αναφέρεται: "Θεϊκέ Ιεχωβά, αναστήσου, αναστήσου".

 Oι επιγραφές αυτές ενισχύουν τη θεωρία ότι εκεί κοντά πράγματι βρίσκεται ο τάφος του Ιησού, καθώς εικάζεται ότι οι δύο κοντινοί τάφοι είναι μέρος ενός συμπλέγματος που ανήκε στην ιδιοκτησία του Ιωσήφ από την Αριμαθέα, ο οποίος σύμφωνα με τα Ευαγγέλια ανέλαβε την ταφή Του Ιησού.

Ωστόσο τουλάχιστον τριάντα χρόνια υπάρχει διαμάχη για την εν λόγω περιοχή καθώς στο σημείο έχουν γίνει επανειλημμένα ανασκαφές και έχουν βρεθεί οστεοθήκες με τα ονόματα της οικογένειας του Ιησού.

 Οι ανακαλύψεις είχαν γίνει τη δεκαετία του '80 ωστόσο υπήρξαν  πολλές αντιδράσεις από τους Ορθόδοξους Εβραίους οι οποίοι ανησυχούσαν για την διατάραξη του Αγίου Τόπου από τις ανακαλύψεις αυτές. Έτσι το σημείο μπαζώθηκε και χτίστηκε επάνω του ένας πύργος.

Κάπου εδώ "μπλέκονται" ο  James Tabor, αρχαιολόγος από το πανεπιστήμιο της  Βόρειας Καρολίνας και ο ντοκιμαντερίστας Simcha Jacobovici οι οποίοι ήταν αποφασισμένοι να συνεχίσουν την έρευνα στην περιοχή.

Το 2010,  Έλαβαν άδεια από την κυβέρνηση του Ισραήλ ώστε να χρησιμοποιήσουν ένα μηχανικό χέρι για να διανοίξουν τρύπες στο έδαφος και να διερευνήσουν τη γύρω από τον "οικογενειακό τάφο του Ιησού" περιοχή.

 Ο εν λόγω τάφος χρονολογείται πριν από 70 μ.Χ, όταν η χρήση οστεοφυλακίων  στην Ιερουσαλήμ σταμάτησε, λόγω της ρωμαϊκής καταστροφή της πόλης.

Ο Tabor δήλωσε για τη ανακάλυψη "η ομάδα μας είχε  ένα είδος εκστατικής δυσπιστίας, αλλά τα στοιχεία ήταν σαφώς μπροστά στα μάτια μας, προκαλώντας μας να αναθεωρήσουμε τις προηγούμενες υποθέσεις μας."

 Όταν το 1980 είχε ανακαλυφθεί, σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, ο "οικογενειακός τάφος του Ιησού" υπήρχε και επιγραφή "Ιησούς, ο γιος του Ιωσήφ" αλλά και άλλες που επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου