Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Σκηνικό αποκάλυψης στις ΗΠΑ μετά τους ανεμοστρόβιλους


ΠΑΝΩ ΑΠΟ 30 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ


Βαρύς ο απολογισμός μετά το πέρασμα ισχυρών ανεμοστρόβιλων που έπληξαν μεσοδυτικές και νότιες πολιτείες των ΗΠΑ, στερώντας την ζωή σε τουλάχιστον 31 ανθρώπους. Μάχη δίνουν οι διασώστες που αναζητούν επιζώντες μέσα από τόνους συντριμμιών που άφησαν πίσω τους οι σφοδρές καταιγίδες.

Σκηνικό αποκάλυψης στις ΗΠΑ μετά τους ανεμοστρόβιλους
Δεκατέσσερις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στην Ιντιάνα, 13 στο Κεντάκι, 3 στο Οχάιο και ένας στην Αλαμπάμα. Όπως επισημαίνει το Cnn, οι αμερικανικές αρχές έκαναν αρχικά λόγο για 36 νεκρούς, αλλά αναθεώρησαν προς τα κάτω τον αριθμό.

Σφοδρές καταιγίδες έπληξαν πολλές πολιτείες από την Αλαμπάμα μέχρι το Τενεσί και από την Ιντιάνα στο Οχάιο. Σπίτια μετατράπηκαν σε σωρούς από συντρίμμια, δέντρα ξεριζώθηκαν, σχολικά λεωφορεία προσέκρουσαν σε κτίρια και δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έμειναν χωρίς ηλεκτρικό.
Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία εξέδωσε σήμερα προειδοποίηση για ανεμοστρόβιλους, οι οποίοι ενδέχεται να πλήξουν περιοχές της Αριζόνα, της Φλόριντα και της Τζόρτζια, με ανέμους που θα ξεπερνούν τα 120 χιλιόμετρα της ώρα και καταρρακτώδεις βροχές.

Σήμερα η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία κάλεσε τους κατοίκους της νοτιοανατολικής Αλαμπάμα, της κεντρικής και της ανατολικής Φλόριντα, της νότιας και της νοτιοδυτικής Τζόρτζια να "παραμείνουν σε εγρήγορση".

Οι μετεωρολογικές συνθήκες με την πρόωρη άνοδο της θερμοκρασίας προκάλεσαν την έλευση των ανεμοστρόβιλων στα τέλη Φεβρουαρίου, νωρίτερα απ΄ό,τι συνήθως. Κανονικά η περίοδος των ανεμοστρόβιλων ξεκινά στις νότιες ΗΠΑ τον Μάρτιο και πιο βόρεια στα τέλη της άνοιξης.

Το πέρασμα των ανεμοστρόβιλων είναι ασυνήθιστο αυτή την εποχή, και είναι ενδεικτικό ότι ακόμη και ο Τζον Γκόρντον, της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας περιέγραψε τον καιρό ως «τρελό».
Περίπου 545 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από ανεμοστρόβιλους στις ΗΠΑ το 2011 --ο απολογισμός είναι ο βαρύτερος μετά το 1936, σύμφωνα με την εθνική μετεωρολογική υπηρεσία.
πηγη: http://www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου