Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

BBC: Η ελληνική επανάσταση της πατάτας


«Είναι μία απλή ιδέα, με απλά προϊόντα» λέει ο ανταποκριτής του BBC, στην Αθήνα Mark Lowen, περιγράφοντας την «επανάσταση» που λαμβάνει χώρα στην Ελλάδα προς όφελος των καταναλωτών αλλά και των αγροτών. «Ο σπόρος του κινήματος της πατάτας φυτεύτηκε στη βόρεια Ελλάδα, πριν από λίγες εβδομάδες και....

αποδεικνύεται τόσο επιτυχημένο που έφτασε μέχρι την πρωτεύουσα και γίνεται όλο και πιο δημοφιλές, όσο οι Έλληνες παλεύουν με τη μεγαλύτερη ύφεση της σύγχρονης ιστορίας» λέει ο βρετανός δημοσιογράφος.

Μιλώντας με πολίτες που περιμένουν για φτηνές πατάτες, μεταφέρει την γνώμη της Σοφίας Μανίδου, η οποία λέει: «Οι μισθοί είναι πολύ χαμηλοί και οι φόροι είναι πολύ υψηλοί, ενώ το κόστος των προϊόντων δεν ακολουθεί τις παραπάνω εξελίξεις. Πρέπει να πληρώνουμε πολλά χρήματα για βασικά προϊόντα όπως είναι η πατάτα».

Προσθέτει ότι οι καταναλωτές ελπίζουν να δουν και άλλες τέτοιες πρωτοβουλίες, γιατί υπάρχει μεγάλη ανάγκη.

Ο ανταποκριτής του BBC αναφέρει ότι ωφελούνται και οι δύο πλευρές, καταναλωτές και αγρότες ενώ λόγω του ανταγωνισμού, σούπερ μάρκετ αναγκάζονται επίσης να μειώσουν τις τιμές τους.

Ο αγρότης Στέλιος Ιωαννίδης, που πουλά τις πατάτες του με αυτό τον τρόπο, λέει: «Οι μεσάζοντες μας εκμεταλλεύονται γιατί αγοράζουν τα προϊόντα μας σε πολύ χαμηλές τιμές. Θέλουμε να βοηθήσουμε τον καταναλωτή αυτές τις δύσκολες στιγμές και να στείλουμε το μήνυμα πως λίγοι άνθρωποι δεν μπορούν κερδίζουν σε βάρος όλων».

Το άρθρο σημειώνει πως οι Έλληνες βρίσκουν τρόπους να αντιδράσουν στην κρίση, με έξυπνες ιδέες και περιγράφει πως δήμοι συμμετέχουν στην πρωτοβουλία και πως λειτουργεί το σύστημα παραγγελιών μέσω Ίντερνετ και αλλιώς.

Ρεπορτάζ του ABC για τον «πυρετό της πατάτας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου