Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΕΣ Η ΧΘΕΣΙΝΗ


ΜΙΑ  ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΗ  ΕΞΕΛΙΞΗ  ΠΟΥ  ΜΕΡΙΚΟΣ  ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ  ΑΠΟ ΤΟ  ΦΕΙΣ!!,,


 ΚΑΙ    ΕΧΩ  ΣΟΒΑΡΕΣ   ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ  ΓΙΑ    ΠΟΛΥ  ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ  ΝΕΑ    ΤΟ 

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ  ΤΟΥ 2012!

Χθες ήταν μια σημαδιακή μέρα για την ανασκαφή μας στα Τζαννάτα! Στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, εγκρίθηκε η συνέχιση της ανασκαφής το 1012 με τη διεύθυνση μου. Επίσης χθες είχαμε μια ενθαρρυντική υπόσχεση για χρηματοδότηση της ανασκαφής!
Με αυτά ως δεδομένα, συνεχίζομε και φέτος την προσπάθεια που αρχίσαμε το 2011 να αποκαλύψομε το μεγάλο μυκηναϊκό οικισμό, που πιθανότατα ήταν το κέντρο της επικράτειας των Κεφαλλήνων, που ο άναξ Οδυσσέας οδήγησε στην Τροία.
Η προσπάθεια αυτή έρχεται να ολοκληρώσει τον αγώνα του Μάκη Μεταξά, για την μελέτη και ανάδειξη των μνημείων της Κεφαλληνίας.
Τον Αύγουστο και Σεπτέμβριο θα επαναλάβουμε τις εργασίες με τη συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων, και ελληνικών και ξένων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.
Αγαπητοί Κεφαλλήνιες όπου γης, η ανασκαφη αυτή είναι προσφορά στην ιστορία του τόπου σας, που έγινε και για μένα τόπος μου.
Σας ευχαριστώ για τη μέχρι σήμερα συμπαράσταση και θα σας περιμένω όλους εκεί. Ο κοινός σκοπός για να επιτευχθεί απαιτεί τη συμμέτοχη όλων, με όποιο τρόπο μπορεί ο καθένας!
ΛΊΓΑ  ΑΠΟ  ΤΑ ΠΟΛΑ  ΣΧΟΛΙΑ  ΤΗΣ  ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣ  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ  ΓΙΑ  ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ  ΚΕΦΑΛΛΗΝΕΣ!
  • Georgia Stratouli Εξαιρετικά νέα! Καλή συνέχεια!!!



  • Makis Metaxas Μπράβο βρε Αντώνη !!! ήμουν σίγουρος πως θα τα
    καταφέρεις!!! Εσύ όπως και κάθε μάχιμος αρχαιολόγος κουβαλάτε στην
    πλάτη σας τα οράματα αλλά και τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις μιας επιστημονικής κοινότητας που αβοήθητη χρόνια τώρα προσπαθεί να πείσει την πολιτεία για την σημαντικότητα της μνημειακής μας κληρονομιάς. Πολλές φορές η πολιτεία είναι αλήθεια -τις περισσότερες- έστρεψε το βλέμμα της αλλού ... τα αποτελέσματα τα ζούμε σήμερα. Κάποιες φορές -συγκυριακά μπορώ- να πω σας έδωσε μια κλεφτή ματιά ...Θέλω να ελπίζω οτι οι συγκυρίες θα σου επιτρέψουν να εκπληρώσεις το όραμά σου και θα μπορέσεις να ανταποδώσεις στούς Κεφαλλήνες όσα οι αείμνηστοι κορυφαίοι Κεφαλλήνες αρχαιολόγοι Μαρινάτος και Πλάτωνας προσέφεραν στο νησί της Κρήτης. Στην αναφορά του ονόματός μου προφανώς εννοείται το σύνολο των ανθρώπων και των φορέων που αγωνίστηκαν και συνεχίζουν να αγωνίζονται για τον συγκεκριμένο σκοπό, είναι πάρα πολλοί, γνωστοί και άγνωστοι στο ευρύ κοινό, αλλά πρωταγωνιστές εκεί που η πατρίδα και το καθήκον τους έταξε να φυλάνε Θερμοπύλες. Σε περιμένουμε όλοι μας στην Δεύτερη πατρίδα σου ευχαριστώντας και εγώ εκείνους που σε βοήθησαν για να είσαι ετοιμοπόλεμος για το μεγάλο σου ταξίδι στα αχαρτογράφητα νερά των Προϊστορικών χρόνων στο βασίλειο του Οδυσσέως.

Π[ΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΥΤΟ ΘΕΜΑ!

Μυκηναϊκό οικιστικό κέντρο στα Τζαννάτα

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ 2011, ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η


 ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ   http://www.pronoikefalonias.blogspot.com/2012/01/blog-


post_07.html




Μυκηναϊκό οικιστικό κέντρο στα Τζαννάτα


 

Του Δρ. Αντώνη Βασιλάκη

Αρχαιολόγου

Τον Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 2011 άρχισε ανασκαφή σε ένα εκτεταμένο μυκηναϊκό οικιστικό κέντρο στα Τζαννάτα Πόρου Κεφαλληνίας. Η σπουδαιότητα της ανασκαφης έγκειται στο ότι είναι το πρώτο οικιστικό κατάλοιπο της μυκηναϊκής εποχής που ανακαλύφθηκε στην περιοχή. Ας δούμε την ιστορία της έρευνας 2 αιώνων για τη μυκηναϊκή Κεφαλληνία. Το 1810 βρέθηκαν τυχαία οι πρώτοι τάφοι στα Μαζαρακάτα από τον Ελβετό ταγματάρχη του Αγγλικού στρατού Charles Philippe de Bosset. Τα ευρήματα, αγνώστου τότε πολιτισμού προέρχονται, χαρίστηκαν από τον de Bosset στο Μουσείο της πατρίδας του,
 Neuchatel. 
ΚΑΙ  ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ  ΟΤΙ Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ  ΗΡΘΕ  ΚΑΙ  ΣΕ ΠΑΝΕΛΑΔΙΚΑ  ΜΠΛΟΚ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ
  ΤΟΥ POROSNEWS




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου