Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

ΟΧΙ ΣΤH ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟ Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

altΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στο ξεπούλημα της Διαδημοτικής Επιχείρησης Διαχείρισης Απορριμμάτων Κεφαλονιάς και στις απολύσεις των εργαζομένων που μεθοδεύονται. Σε αυτή την κατεύθυνση κινούνται διαχρονικά οι πολιτικές των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και σήμερα της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου. Οι δημοτικές αρχές των πρώην Καποδιστριακών δήμων με τη συνδρομή όλων των δυνάμεων του ευρωμονόδρομου στην τοπική διοίκηση (στα όργανα της ΚΕΔΚΕ, της ΤΕΔΚΙ, των διοικήσεων της διαδημοτικής κ.ο.κ.), η δημοτική αρχή του ενιαίου Καλλικρατικού Δήμου Κεφαλονιάς μαζί με την αξιωματική αντιπολίτευση ποτέ δεν αμφισβήτησαν τον πυρήνα της γραμμής αυτής που έχει συναποφασιστεί με την ΕΕ (ανταποδοτικότητα, κατακερματισμός, επιχειρηματική λειτουργία, μη υπογραφή συμβάσεων για τους εργάτες). Αντίθετα ουσιαστικά στήριξαν τις κυβερνητικές επιλογές. Αποτελούν μέρος του προβλήματος και όχι μέρος της λύσης του.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ προειδοποιεί για τους σοβαρούς κινδύνους που θα προκύψουν από την ιδιωτικοποίηση για τη δημόσια υγεία. Το περιβάλλον και η ποιότητα ζωής θα είναι συνάρτηση της τσέπης του καθενός. Το κόστος θα εκτιναχθεί για το λαό, ώστε να γεμίσουν οι τσέπες των ιδιωτών – επενδυτών. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους.
Να μην επιτρέψουμε μέσα από την αναμονή να πάρουν ανάσα κυβέρνηση και δημοτική αρχή για να εφαρμόσουν ανενόχλητοι τις επιλογές τους. Να μην επιτρέψουμε ούτε ένας εργάτης να βρεθεί στο δρόμο.
Είναι υπόθεση του λαού
η υπεράσπιση του δικαιώματος στο καθαρό περιβάλλον για όλους.
Διεκδικούμε:
    Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους και την πλήρη ασφαλιστική και ιατροφαρμακευτική τους κάλυψη.
    Καμία απόλυση, καμία επιχειρησιακή ή άλλη σύμβαση που να επιβάλλει όρους σύγχρονης δουλείας.
    Μόνιμη σταθερή εργασία για όλο το υπάρχον προσωπικό πάνω στο αντικείμενο και την ειδικότητα που δουλεύουν μέχρι σήμερα.
    Ουσιαστικά μέτρα προστασίας για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων. Βαρέα και Ανθυγιεινά για όλους τους εργαζόμενους της διαδημοτικής.
    Άμεσα να σταματήσει η ιδιωτικοποίηση της διαδημοτικής, η επιχειρηματική λειτουργίας της ως ΑΕ, ο κατακερματισμός και η εκχώρηση τομέων δράσης της (καθαριότητα, αποκομιδή και μεταφορά απορριμμάτων, λειτουργία ΧΥΤΑ, ανακύκλωση, εργοστάσιο επεξεργασίας των στερεών αποβλήτων).
    Εθνικό σχέδιο ασφαλούς διαχείρισης των απορριμμάτων από Ενιαίο Κρατικό Φορέα, ο οποίος θα λειτουργήσει με γνώμονα την προστασία της υγείας του λαού και του περιβάλλοντος. Ο σχεδιασμός να υλοποιηθεί από το κράτος και όχι από ιδιώτες και να χρηματοδοτηθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κατάργηση των ανταποδοτικών τελών.
Αργοστόλι 15/01/2011

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος    Ο Οργανωτικός Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης    Τουλάτος Παύλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου