Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Πώς να κάνετε τον λογαριασμό σας στο facebook πιό ασφαλή


Εάν πιστεύεται οτι τα προσωπικά σας δεδομένα στο ίντερνετ είναι ασφαλή κάνετε λάθος.

Δείτε το παρακάτω έξυπνο σποτ της ευρωπαϊκής ένωσης, και θα το ξανασκεφτείτε.





Τι μπορείτε να κάνετε για να ίναι ο λογαριασμός σας πιό ασφαλής.

Αν και λίγοι πια πιστεύουν τα παραπλανητικά μηνύματα που δημοσιεύονται από τοίχο σε τοίχο σχετικά με την ασφάλεια του λογαριασμού μας στο Facebook, το ερώτημα του πώς να προστατεύσει κανείς το profil του από κακόβουλα άτομα παραμένει. Το proho.gr σας δίνει λοιπόν τις συμβουλές που χρειάζεστε για να χρησιμοποιείτε το Facebook με ασφάλεια!

Για κανένα λόγο μην πιστεύετε/αναδημοσιεύετε μηνύματα που ταξιδεύουν από τοίχο σε τοίχο. Αν το Facebook έχει ένα κενό ασφαλείας, το διορθώνει αμέσως μόνο του. Δεν περιμένει από τους χρήστες να ενημερώσουν ο ένας τον άλλο με τέτοιου είδους μηνύματα. Πάντοτε λοιπόν πρόκειται για φάρσες.

Ενεργοποιήστε από τις ρυθμίσεις ασφαλείας την ασφαλή περιήγηση: Ρυθμίσεις λογαριασμού ==> Ασφάλεια ==> Ασφαλής περιήγηση

Ενεργοποιήστε από τις ρυθμίσεις ασφαλείας τις ειδοποιήσεις σύνδεσης: Ρυθμίσεις λογαριασμού ==> Ασφάλεια ==> Ειδοποιήσεις σύνδεσης. Με αυτή τη ρύθμιση θα ενημερώνεστε αμέσως όποτε συνδέεται στο λογαριασμό σας ένας υπολογιστής ή μια κινητή συσκευή που δεν έχετε ξαναχρησιμοποιήσει.

Ενεργοποιήστε από τις ρυθμίσεις ασφαλείας τις εγκρίσεις σύνδεσης: Ρυθμίσεις λογαριασμού ==> Ασφάλεια ==> Εγκρίσεις σύνδεσης. Με αυτή τη ρύθμιση θα απαιτείται κωδικός ασφαλείας κάθε φορά που ένας μη αναγνωρισμένος υπολογιστής ή συσκευή προσπαθεί να αποκτήσει πρόσβαση στο λογαριασμό σας.

Ελέγχετε πάντοτε από τις ρυθμίσεις ασφαλείας τις αναγνωρισμένες συσκευές: Ρυθμίσεις λογαριασμού ==> Ασφάλεια ==> Αναγνωρισμένες συσκευές. Με αυτή τη λειτουργία, βλέπετε πάντοτε ποιες συσκευές συνδέονται στο λογαριασμό σας. Αν δείτε κάποια άγνωστη, θα πρέπει να αλλάξετε τον κωδικό σας.

Αλλάζετε συχνά τον κωδικό σας. Συνεχής χρήση του ίδιου κωδικού, αυξάνει πάντοτε τις πιθανότητες κάποιο κακόβουλο άτομο ή hacker να τον υποκλέψει.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για το Timeline


Όπως ανακοίνωσε το Facebook η μετάβαση στο Timeline θα είναι αναγκαστική για όλους τους χρήστες. Για να μην βρεθείτε λοιπόν προ απροόπτων καταστάσεων μάθετε τι πρέπει να προσέξετε:

Βασικότερη ρύθμιση απ' όλες είναι η «Απόκρυψη από το Timeline» που θα έχουν οι δημοσιεύσεις σας. Αφού πατήσετε το enter λοιπόν, σκεφτείτε αν το post που κάνατε θέλετε να εμφανίζεται ή όχι.
Προσέξτε τις φωτογραφίες σας. Το Timeline δίνει πλέον πολύ μεγάλη έμφαση και θα εμφανίζονται σε τεράστιο μέγεθος. Αν λοιπόν κάποια απ' όλες δεν είναι και τόσο κολακευτική για εσάς, φροντίστε να την εξαφανίσετε εγκαίρως.

Geotagging. Εκτός από μεγάλο μέγεθος όμως, οι φωτογραφίες σας θα έχουν και πληροφορίες για το που τραβήχτηκαν. Αυτό σημαίνει ότι αν δεν επιθυμείτε να γνωρίζουν όλοι που πήγατε και τι κάνατε, θα πρέπει να αφαιρείτε τα geotags χειροκίνητα.

Εφαρμογές. Πριν εγκαταστήσετε μια εφαρμογή ελέγξτε πολύ προσεκτικά αν ζητάει πρόσβαση στο Timeline σας και τι σκοπεύει να δημοσιεύει εκεί. Επίσης καλό είναι να πάτε στις ρυθμίσεις εφαρμογών από το σχετικό μενού και να ελέγξετε τι δικαιώματα έχει η κάθε μία από αυτές που έχετε εγκαταστήσει ήδη. Κυρίως κοιτάξτε την επιλογή που αναφέρει ποιος μπορεί να δει δημοσιεύσεις και τη δραστηριότητα κάθε εφαρμογής. Π.χ. Δημόσια, Φίλοι, Μόνο εγώ κλπ.

Αν θέλετε να είστε σίγουροι, χρησιμοποιείστε την επιλογή που σας επιτρέπει να βλέπετε πώς φαίνεται το προφίλ σας στους φίλους σας. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε και συγκεκριμένα άτομα. Είναι η καλύτερη μέθοδος προκειμένου να εξασφαλίσετε ότι δεν σας έχει ξεφύγει κάτι.

Σε περίπτωση που οποιαδήποτε στιγμή αποκτήσει κάποιος τρίτος πρόσβαση στο λογαριασμό σας και έχει άσχημες διαθέσεις, θα πρέπει να είστε εξοικειωμένοι με τη διαδικασία ανάκτησης ελέγχου του λογαριασμού που περιλαμβάνει την αναγνώριση από τρεις φίλους.

Ας πούμε ότι πέφτεται θύμα hacking ή άλλης διαδικασίας κατά την οποία χάνετε τον έλεγχο του λογαριασμού σας.

Για να ανακτήσετε τον έλεγχο, θα πρέπει να περάσετε από τη διαδικασία του recovery. Εκεί μπορείτε αφού δηλώσετε ποιός είστε, και σε περίπτωση που σας έχουν αλλάξει το password, να δηλώσετε τρεις φίλους σας.

Στους φίλους σας αυτούς, το facebook θα στείλει ένα τετραψήφιο κωδικό. Θα πρέπει οι φίλοι σας να σας καλέσουν και να σας δώσουν τους 3 αυτούς κωδικούς για να επιβεβαιώσουν ότι είστε πραγματικά εσείς και έτσι θα αποκτήσετε πρόσβαση και πάλι στο λογαριασμό σας.

Η διαδικασία αυτή βέβαια είναι και από μόνη της πρόβλημα στην ασφάλεια γιατί αν 3 φίλοι σας συμφωνήσουν να σας κάνουν πλάκα, τότε μπορούν εύκολα να αποκτήσουν πρόσβαση στο λογαριασμό σας.

Με άλλα λόγια: Προσέξτε ποιούς κάνετε φίλους!

1 σχόλιο:

  1. ΣΤΕΙΛTΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΠΑΝΤΟΥ ΓΙΝΕTE ΜΕΛH...!!!

    ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ...ΟΛΟΙ ΜΕΣΑ...ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ...!!!!!!!!!!!!!!!

    http://www.facebook.com/pages/Support-Greeceone-Day-It-Might-Be-Your-Country/347866111919861

    ΑπάντησηΔιαγραφή