Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ Η ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ  ΣΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ  ΤΗΣ  ΣΕ ΧΡΕΗ  ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ  ΠΕΜΠΤΗ  ΠΑΛΙ  ΣΤΟΝ ΠΟΡΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΟΙΠΕΣ ΜΕΡΕΣ ΣΕ ΑΛΛΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ.
ΣΥΝΤΟΜΑ  ΘΑ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙ ΟΜΩΣ  ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ  ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ, ΚΑΙ  ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΥΡΗΧΘΕΙ  ΝΕΑ ΘΕΣΗ, ΟΠΟΤΕ ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ  ΔΕΝ ΘΑ  ΞΕΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΘΕΜΑ  ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ.
ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΥΝΤΑΓΟΛΟΓΗΣΗΣ , ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΑΛΑΛΟΥΜ ΑΚΟΜΗ,  ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ  ΜΕΣΩ  ΙΚΑ ,(ΕΟΠΥΥ) ΔΙΟΤΙ  ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΒΙΒΛΙΑΡΙΑ ΤΟΥ ΟΓΑ . ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ  ΤΜΗΜΑ  ΑΡΘΡΟΥ ΑΠΟ  ΤΟ
http://www.tovima.gr

ΕΟΠΥΥ (Ενιαίος Οργανισμός… Πρόχειρων Υπηρεσιών Υγείας). Γιατί χωλαίνει και πώς θα βελτιωθεί
 
Το τελευταίο διάστημα μεθοδεύονται μεγάλες αλλαγές στο σύστημα υγείας. Αλλαγές ασφαλώς χρειάζονταν, αλλά δυστυχώς γίνονται με πρόχειρο τρόπο. Καταρχήν είναι θετική η δημιουργία ενός ενιαίου φορέα υγείας (ασφαλιστικού ταμείου), προκειμένου να έχουν όλοι οι πολίτες ίσα δικαιώματα και να υπάρχει μία οργάνωση της περίθαλψης ενιαία και λειτουργική. Όμως, με τον πρόχειρο τρόπο που σχεδιάζεται η λειτουργία αυτού του φορέα (γνωστού με το όνομα ΕΟΠΥΥ) το αποτέλεσμα δε θα είναι η βελτίωση, αλλά η υποβάθμιση της ιατρικής φροντίδας των πολιτών και η επαγγελματική εξαθλίωση των γιατρών.
Οι εξευτελιστικές ιατρικές αμοιβές που καθιστούν τα ιατρεία μη βιώσιμα, οδηγούν αναπόφευκτα στην άρνηση των περισσοτέρων ελευθεροεπαγγελματιών γιατρών να συμβληθούν με το ενιαίο ασφαλιστικό ταμείο υγείας, ΕΟΠΥΥ. Ο ΕΟΠΥΥ, αφού αποτελεί προϊόν ενοποίησης των τεσσάρων μεγαλύτερων ασφαλιστικών ταμείων (Δημοσίου, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ-ΤΕΒΕ και ΟΓΑ) θα έχει τεράστιο αριθμό ασφαλισμένων. Αυτοί οι ασφαλισμένοι θα συνωστίζονται εντός τετραώρου σε μικρό αριθμό συμβεβλημένων γιατρών, στα ιατρεία του ΙΚΑ και τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων. Κάθε γιατρός θα είναι υποχρεωμένος να εξυπηρετεί πλήθος ασφαλισμένων εντός τετραώρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου