Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Αλλαγές στη νέα Ευρωλίγκα

ΕΜΕΝΑ   ΑΝ  ΚΑΙ  ΛΑΤΡΗ ΤΟΥ  ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ  ,ΓΙΑΤΙ  ΝΟΜΙΖΩ     ΟΤΙ  ΤΟ  ΜΠΕΡΔΕΥΟΥΝ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ??

Η διοργανώτρια Αρχή της Ευρωλίγκας ανακοίνωσε τον τρόπο διεξαγωγής του θεσμού από τη επόμενη σεζόν. Περισσότερα τα ματς την νέα χρονιά. Πέμπτη και Παρασκευή τα παιχνίδια.
Αρκετές αλλαγές θα έχει η Ευρωλίγκα από την επόμενη χρονιά. Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν επίσημα το σύστημα διεξαγωγής του θεσμού από την προσεχή σεζόν, με σημαντικότερες αλλαγές τους αγώνες του Τοπ-16 που αυξάνονται από έξι σε δεκατέσσερις, ενώ τα παιχνίδια θα πραγματοποιούνται Πέμπτη και Παρασκευή, αντί για Τετάρτη και Πέμπτη, όπως είναι μέχρι και φέτος.


Πιο αναλυτικά, η Ευρωλίγκα θα αποτελείται από πέντε φάσεις. Τον προκριματικό γύρο, την κανονική σεζόν, το Top 16, τα playoffs και το Final-4.

Στον προκριματικό γύρο εντοπίζεται η πρώτη αλλαγή, καθώς 8 ομάδες, αντί για 16 θα αναμετρούνται σε ένα τουρνουά, στο οποίο ένας θα παίρνει το εισιτήριο για την κανονική σεζόν.

Στην κανονική σεζόν δεν υπάρχει καμία αλλαγή, αφού οι 24 ομάδες θα χωριστούν σε 4 ομίλους των 6 ομάδων (Α, Β, Γ, Δ), από όπου θα προκρίνονται οι καλύτερες τέσσερις του κάθε γκρουπ. Στο Τοπ-16 θα υπάρξει η μεγαλύτερη αλλαγή. Αντί για 4 ομίλους, οι ομάδες που έχουν προκριθεί θα χωριστούν σε 2 ομίλους των οκτώ ομάδων, χωρίς κλήρωση. Τα γκρουπ θα στελεχωθούν ως εξής:

Όμιλος E: A1, B2, Γ3, Δ4, Γ1, Γ2, A3, B4 (όπου Α1 ο πρώτος του Α γκρουπ κ.ο.κ.)
Όμιλος ΣΤ: B1, Γ2, Δ3, A4, Δ1, A2, B3, Γ4 (όπου Β1 ο πρώτος του Β γκρουπ κ.ο.κ.)

Αυτό σημαίνει ότι τα έξι αγωνιστικές του Τοπ-16, γίνονται αυτόματα 14. Οι τέσσερις πρώτοι των ομίλων ζευγαρώνουν στα πλέι οφ και από εκεί περνά όποιος κάνει τρεις νίκες, όπως ισχύει ως τώρα. Καμία αλλαγή δεν υπάρχει ούτε στο Φάιναλ Φορ.

Τέλος, αποφασίστηκε τα παιχνίδια του θεσμού να γίνονται Πέμπτες και Παρασκευές, καθώς τα δύο παιχνίδια- πιλότοι Μπιλμπάο- Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός- Ζαλγκίρις είχαν την ανταπόκριση από τον κόσμο που περίμεναν οι ιθύνοντες της Ευρωλίγκας.

1 σχόλιο:

  1. Και μένα μου αρέσει αλλά μέχρι ένα όριο γιατί μετά γίνεται αποβλάκωση και μάλλον αυτό επιδιώκουν μερικοί.
    Η Ευρώπη βλέπεις δεν θα έχει κανένα πρόβλημα εφέτος και εφαρμόζουν την τακτική «άρτον και θεάματα».
    Λες να βρούνε και άρτο;
    Μάλλον από τα πρόσφορα του παπά…

    ΑπάντησηΔιαγραφή