Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΘΕΩΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ!!

Ρόκκος Σπύρος: «carrus navalis»

Πατριώτες έχω κάτι σοβαρές πληροφορίες για τις έρευνες στο κόλπο του Αργοστολιού. Το ενδιαφέρον πλέον δεν εστιάζεται στο υποτιθέμενο κανάλι, αλλά στη μυστική σήραγγα που χρησιμοποιούσε η Αθηνά για να επισκέπτεται το παλάτι του Οδυσσέα στην Παλική. Υπάρχουν δύο θεωρίες:

Η μία είναι ότι η σήραγγα ξεκινούσε από τον Αθέρα και έβγαινε στις καταβόθρες. Αυτή την σήραγγα χρησιμοποιούσε και η Πηνελόπη για να συναντά έναν προεστό «Κεφαλλήνα», για να απαλύνει τον πόνο που της δημιουργούσε η εικοσαετής έλλειψη του Οδυσσέα.

Διαβάζοντας αυτό στο τέταρτο βιβλίο του Ομήρου την γνωστή ΚΑΝΑΛΙΑΔΑ πήρε ιδέες και ο φιλομηριστής λήσταρχος Νταβέλης και ορμήνεψε την δούκισσα τση Πλακεντίας!

Τι ρομαντικές περιπτώσεις αλήθεια! Αυτή η σήραγγα υπήρξε ανοικτή για πολλά χρόνια και ήταν και η αιτία που αρπαχτήκαμε Αργοστολιώτες και Ληξουραίοι, γιατί έγιναν πολλά ερωτικά παρατράγουδα και όχι η αντιζηλία τση πρωτεύουσας.

Με τα χρόνια όμως και τους σεισμούς, η μια τρύπα έμπασε νερά και η άλλη χώθηκε. Αυτή λοιπόν την εκδοχή θα ψάξει πρώτα το γεωτρύπανο.

Η δεύτερη και πιο πιθανή είναι η σήραγγα να οδηγούσε στο βάραθρο της Λάμιας στα Διλινάτα. Εκεί κατέβαινε η θεά Αθηνά από την κορυφή του Αίνου και επισκεπτόταν τον Οδυσσέα, (αν και θεά είχε τσι αδυναμίες της) και έτσι νύχτα που κατέβαινε με τα μεταξένια πέπλα και τα αρώματα, την πήρανε μάτι κάτι Διλίνηδες και χεστήκανε απάνου τσου με το συμπάθιο.

Για δαίμονα τσή νύχτας την περάσανε και την είπανε ΛΑΜΙΑ. Έτσι λέγανε οι αρχαίοι τη Μπαμπού τη δικιά μας. Και επειδής από αυτή πάλι την κρυφή δίοδο περνάγανε πολλές και πολλοί καλικάντζαροι τάχαμου, οι Διλίνηδες την χώσανε και εφτιάξανε και την Παναγία (μεγάλη η χάρη της), να μας φυλάει από τα κακά πνεύματα και τσί ΛΑΜΝΙΤΣΕΣ!
Αυτή την πιθανότητα θα την εξετάσουν δεύτερη γιατί φοβούνται να μπάσουν στο παιχνίδι τσου Διλίνηδες, επειδής λέει αυτοί δεν χαμπαριάζουν από Εγγλέζικο πολιτισμό.

Υ.Γ.
Ορέ Ληξουραίοι έχω και νια άλλη πληροφορία και επειδή σας αγαπάω θα σας την πω, αλλά μη με καρφώσετε. Οι Αργοστολιώτες ψάχνουνε να πάρουνε το αίμα τσου πίσω από το παλιό κλέψιμο του Καρναβάλου τσου. Στελιάστε τον Καρνάβαλό σας απάνου στην εξέδρα του γεωτρύπανου να τόνε σιγουρέψετε, γιατί δεν τα βλέπω καλά τα πράματα!

Έπειτα θα είσαστε και ΙΝ. Το «carrus navalis», (καρναβάλι), σημαίνει ναυτικό αμαξίδιο. Ε και το ναυτικό γεωτρύπανο δεν έχει και μεγάλη διαφορά!!!

Και του χρόνου πατριώτες! Αγαντάρετε ορέ μη μας παίρνει απουκάτου!


Σας χαιρετώ
Ρόκκος Σπύρος
ΚΑΙ  ΥΠΟΔΕΙΞΗ  ΦΙΛΟΥ ΑRIS
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου