Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΑΚΟΜΗ ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ 55

Δεν το έχετε ξαναδεί!Γέφυρα για πλοία!

Θεωρείτε μία από τις πιο παράξενες γέφυρες του κόσμου και ο λόγος είναι προφανής
. Είναι μια γέφυρα που από πάνω της δεν περνούν αυτοκίνητα και περαστικοί όπως συνηθίζεται αλλά  πλοία. Βρίσκεται στο Μαγδεμβούργο κοντά στο Βερολίνο πάνω από τον ποταμό Elbe. Έχει μήκος 918 μέτρα, πλάτος που φτάνει τα 34 μέτρα σε κάποια σημεία της και ενώνει την Ανατολική με την Δυτική Γερμανία.




Χρειάστηκαν πάνω από 24000 τόνοι χάλυβα, 68000 κυβικά σκυροδέματος και 500 εκατομμύρια ευρώ για να γλυτώνουν τα πλοία που μετακινούνταν μεταξύ των καναλιών Elbe-Havel και Mittelland την αναγκαστική παράκαμψη των 12 χιλιομέτρων λόγω υψομετρικής διαφοράς στη διασταύρωση.





himaira

1 σχόλιο:

  1. Ποριώτες αν έχουμε αποτέτοια τραβάμε μια αγωγή κατά παντός υπευθύνου για την μαύρη τρύπα της Νομαρχίας και με τα εκατομμύρια που θα πάρουμε σκεπάζουμε το ποτάμι και το κάνουμε λεωφόρο. Τα υπόλοιπα τα δίνουμε για άλλες ανάγκες στους γείτονες και τους ξεστραβώνουμε να μην την ξαναπατήσουν. Αλλά που τέτοια πράγματα όταν όλα τα λαμόγια έχουν την «πελατεία» τους. Και δεν θα πάθουνε και τίποτα, γιατί κανείς δεν κουνιέται. Δεν έχετε καταλάβει ότι εμείς έχουμε βρομίσει περισσότερο από το κράτος για το οποίο φωνάζουμε και αντιδρούμε με αγανάκτηση;
    Ας κοιταχτούμε όλοι οι Κεφαλλονίτες και οι γείτονες στον καθρέφτη… Αλλά μέχρι και αυτό φοβόμαστε! Έτσι μας καταντήσανε. Και μετά καμαρώνουμε σα γύφτικα σκερπάνια σαν απόγονοι του ΟΔΥΣΣΕΑ !! Με τα συμπάθιο σκατά στα μούτρα μας, ούτε μια τρίχα από ξέρετε τι δεν είμαστε.
    Έτσι κάνουνε και αυτοί στο Μαγδεμβούργο. Τους γνωρίσανε αυτοί που έζησαν το 40΄.

    ΑπάντησηΔιαγραφή