Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΩΝ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ « Η ΚΡΑΝΗ »




ΠΡΟΣ:
κ. Πρωθυπουργό
Κοινοποίηση
-κ. Υπουργό Οικονομικών
-Βουλευτή κ. ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟ Σπύρο
-ΜΜΕ

Εκφράζουμε την αντίθεση μας όσον αφορά την καθολική αντιμετώπιση των εμπόρων οφειλετών . Ζητάμε να επανεξεταστεί το μέτρο της αντιμετώπισης των μικροοφειλετών των μικρομεσαίων επιχειρήσεων οι οποίοι αποδεδειγμένα αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Τα μέτρα των κατασχέσεων και της αυτόφωρης διαδικασίας για τους εναπομείναντες έμπορους βιοπαλαιστές είναι η χαριστική βολή στην καρδιά της ελληνικής οικονομίας και δεν πρόκειται να αποφέρει χρήματα στο κράτος. Ζητάμε να μπουν κριτήρια που να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Τα μέτρα αυτά ( κατασχέσεις , αυτόφωρα) να εφαρμοστούν σε αυτούς που χρωστούν και καταχράστηκαν εκατομμύρια ευρώ και σε όσους ασχολούνται με την παραοικονομία. Μη « καταπίνεται την κάμηλο και φτύνεται τον κώνωπα» Ας ξεκινήσει η εξυγίανση από πάνω προς τα κάτω ενώ ταυτόχρονα να ληφθούν άμεσα μέτρα θεραπείας για τον οικονομικά εξαντλημένο εμπορικό κόσμο και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ 30/08/2011
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΠΑΘΗΣ Σταύρος
 

ΠΑΡΤΥ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΜΟΥΣΙΚΗ

ΠΑΡΤΥ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΡΑΤΖΑΚΛΙΟΥ

Σας προσκάλεσε ο χρήστης Cristiana Mihalitsianou Kefalonia · Κοινοποιήστε · Δημόσια εκδήλωση
Ώρα
Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου στις 9:00 μ.μ. - 04 Σεπτεμβρίου στις 12:00 π.μ.

Τοποθεσία

ForKefalonian Adventures

Περισσότερες πληροφορίες
ΠΟΛΥ ΜΟΥΣΙΚΗ, ΠΟΛΥΣ ΧΟΡΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΡΩΙ
ΔΙΘΑΣΙΜΑ ΠΟΤΑ, ΜΠΥΡΕΣ,ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ,ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ
MUSIC-DANCE-DRINKS-SOUVLAKI

ΜΑΖΟΡΕΤΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΠΡΟΚΡΙΣ

Το όνομά μας είναι «Dark angels», διότι συνδυάζει τις έννοιες του αγνού και του μυστηρίου.Η ομάδα συγκροτήθηκε τέλη Μάρτη, όταν σκεφτήκαμε να «ομορφύνουμε» τον τελικό ποδοσφαίρου 5 x 5, στο τουρνουά που διοργανώθηκε στο πάρκο PROKRIS. Έγιναν πολλές πρόβες και συζητήθηκαν αρκετές ιδέες, μέχρι να καταλήξουμε σε αυτό το αποτέλεσμα.
Πρόσθετο φωτογραφικό υλικό: ,και  ανάρτηση
http://kefalonitis.com

ΛΥΡΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟΝ ΑΣΤΡΑΙΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ




 
ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
<<ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΕΡΑ ΣΤΟ ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ & ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΙΔΗ ΣΤΟΝ ΧΑΤΖΙΔΑΚΗ>>
ΜΕ ΤΗΝ ΣΟΠΡΑΝΟ ΕΛΠΙΝΙΚΗ ΖΕΡΒΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΕΣΤΡΟ ΠΑΝΑΓΗ ΜΠΑΡΜΠΑΤΗ .
ΚΙΘΑΡΑ -ΣΑΞΟΦΩΝΟ ΚΩΣΤΑΣ ΦΡΑΝΤΖΗΣ
 
 ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ 22.00
ΤΗΛ. ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ 2671069152

μια νέα σελίδα της ζωής ανοίγεται...


Συγχαρητήρια σε όλους,μια νέα σελίδα της ζωής ανοίγεται...

Μαθητές του φροντιστηρίου σε ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ ( με αλφαβητική σειρά )
10032271 ΒΑΛΣΑΜΗΣ                 ΑΝΔΡΕΑΣ        ΙΩΑΝΝΗΣ    ΧΡΥΣΑΝΘΗ 733 ΕΦΑΡΜ. ΠΛΗΡΟΦΟΡ. ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ & ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝ. ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ(ΛΕΥΚΑΔΑ)  ΗΜ.
11031412 ΣΙΜΩΤΑ                   ΣΤΑΜΑΤΙΑ       ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΚΗ 130 ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ                                ΗΜ.
  11031413 ΣΟΛΩΜΟΥ                  ΑΘΑΝΑΣΙΑ       ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝ ΑΙΚΑΤΕΡΙ 652 ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΤΕΙ  ΛΑΜΙΑΣ                                               ΗΜ.
 11031414 ΤΟΤΟΛΟΥ                  ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΥΨΩ   ΑΓΓΕΛΟΣ    ΑΓΛΑΙΑ Β 342 ΑΡΧΕΙΟΝΟΜΙΑΣ & ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ  ΙΟΝΙΟΥ(ΚΕΡΚΥΡΑ) ΕΙΔ.ΠΕΡ. ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ    ΗΜ. 11031415 ΧΙΟΝΗ                    ΧΡΥΣΑΝΘΗ       ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ  ΧΑΡΙΤΙΝΗ 741 ΔΗΜΟΣ. ΣΧΕΣΕΩΝ & ΕΠΙΚ. ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ(ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ) ΕΙΔ.ΠΕΡ. ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ  ΗΜ.  

ΑΠΟΓΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟ EASY JET


ΚΡΑΝΙΟΥ ΤΟΠΟΣ Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΙΘΑΚΗΣ

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ
 
   
Ο Δήμαρχος Ιθάκης Γιάννης Κασσιανός θα είναι εκείνος ο Δήμαρχος που θα κάνει όλη την Ιθάκη ένα μπάχαλο!!! Ο Δήμαρχος Ιθάκης Γιάννης Κασσιανός θα είναι ο μόνος Δήμαρχος στην Ιθάκη που δεν θα προλάβει να κλείσει χρόνο με αυτά που τον βαραίνουν και θα είναι και ο μόνος που θα πάρει των ομματιών και θα πάει από κει που μας τον έφεραν και μην μας πούνε όλοι οι γύρω παρατρεχάμενοι κολαούζοι ότι δεν ήξεραν ποιος ήταν ο Γιάνναρος και πως συχνά-πυκνά τους διαβεβαίωνε ότι δεν τρέχει τίποτε. Η σημερινή Αρχή και η πλειοψηφία το Δημοτικού Συμβουλίου, θα είναι εκείνη που θα πάθει τα ίδια με εκείνα που παθαίνουν οι Βουλευτές όταν βρίσκονται ανάμεσα στο λαό.

Ευρωμπάσκετ 11 : Ελλάδα: Πρεμιέρα με Βοσνία (18.00)

Στη μάχη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ρίχνεται σήμερα (31/08, 18.00) η Εθνική Ελλάδας, με πρώτο αντίπαλο τη Βοσνία.
Στόχος του συγκροτήματος του Ηλία Ζούρου στο εναρκτήριο παιχνίδι του στο Γ’ Όμιλο δεν είναι άλλος από τη νίκη, για να ξεκινήσει με το… δεξί τις υποχρεώσεις του στη διοργάνωση, θέτοντας τις βάσεις για την πρόκρισή του στην επόμενη φάση. Βάσει προϊστορίας η ελληνική ομάδα έχει το προβάδισμα, καθώς έχει παίξει άλλες έξι φορές στο παρελθόν με τη σημερινή αντίπαλό της και την έχει κερδίσει άπασες. Η τελευταία νίκη της Ελλάδας επί της Βοσνίας ήταν το 2005 στη «Χάλα Πιονίρ» του Βελιγραδίου, στο Ευρωμπάσκετ της Σερβίας, με τον Αντώνη Φώτση να αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ με 15 πόντους. Παρόντες ήταν, επίσης, οι «παλιοί» Νίκος Ζήσης και Γιάννης Μπουρούσης.

ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ: ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ, ΦΥΣΙΚΗΣ, ΧΗΜΕΙΑΣ, ΑΓΓΛΙΚΩΝ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ, ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ.



Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ , ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙΑ!! ΝΕΑ ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

"Δεν πληρώνουν" οι εστιάτορες

Ελευθεροτυπία - ‎πριν από 2 ώρες‎
Στάση πληρωμών προς το Δημόσιο έως ότου αρθεί η απόφαση της κυβέρνησης για μετάταξη των συντελεστών του ΦΠΑ στην εστίαση στο 23% αποφάσισε σήμερα η έκτακτη γενική συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων. Ακόμη ...
Zougla - Nooz.gr - NewsBomb

«Πυρ ομαδόν» από κοινωνικούς εταίρους κατά κυβερνητικής πολιτικής



SKAI - Πριν από 7 ώρες
Βασικό χαρακτηριστικό των αιτημάτων η ανάγκη να ληφθούν γρήγορα μέτρα ... καθώς η Ελλάδα δεν είναι φτωχή χώρα, αφού είναι 28η πλουσιότερη στον πλανήτη. ...  ( ΤΟ  ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΚΑΙ  ΑΥΤΟ!!)

«Με δυο νίκες στο EURO»

«Με δυο νίκες στο EURO»Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης πιστεύει πως η Εθνική μας ομάδα θα είναι το απόλυτο φαβορί για την πρώτη θέση, αν κερδίσει τα δυο προσεχή παιχνίδια με Ισραήλ και Λετονία, όπως δήλωσε σε αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό.
Αναλυτικά, ο επιθετικός του ΠΑΟΚ μίλησε στον NovaΣπορ Fm 94,6:
Για την προσεχή αναμέτρηση της Ελλάδας με το Ισραήλ: «Από την αρχή θεωρούσαμε ότι το Ισραήλ θα διεκδικήσει μία από τις δύο πρώτες θέσεις του γκρουπ. Δεν πιστεύαμε ποτέ ότι θα μείνει έξω. Νομίζω ότι είναι πολλά τα θετικά στοιχεία που έχουμε. Διαθέτουμε καλή ομάδα χωρίς να θέλω να υποτιμήσω το Ισραήλ. Επειδή παίζουμε εκτός και σε μια καυτή έδρα πρέπει να παίξουμε συντηρητικά. Αν παίξουμε έξυπνα θα πάρουμε τη νίκη».

ΛΙΩΣΑΜΕ!!!!! ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΑΠΟ ΠΕΜΠΤΗ ΜΕ ΑΠΟΒΡΕΧΑΡΗ ΜΑΙΣΤΡΟ (ΤΡΙΗΜΕΡΟ)


Παίρνει επιτέλους το "δρόμο" της η Γέφυρα De-bosset.

Υπογράφηκε σήμερα 30/08/2011 στο Υπουργείο Πολιτισμού από την ανάδοχο εταιρεία «Ιόνιος - Μαρούλης Α.Ε». το έργο «Αναστήλωσης και Ανάδειξης της γέφυρας Δεβοσέτου» προϋπολογισμού 3,1 εκατ. Ευρώ.
Η ιστορία του πολύπαθου αυτού έργου είναι λίγο πολύ γνωστή σε όλους.
Το έργο εντάχθηκε σε πρόγραμμα και χρηματοδοτήθηκε, μετά από αίτημα του Υπουργείου Πολιτισμού στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας. Συγκεκριμένα μετά την έγκριση της χρηματοδότησης από την πρώην Υπουργό Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας Λούκα Κατσέλη, το Υπουργείο Πολιτισμού ανέλαβε να προχωρήσει το έργο. Οι διάφορες γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που παρουσιάστηκαν ξεπεράστηκαν με τις διαρκείς παρεμβάσεις του Βουλευτή Σπύρου Μοσχόπουλου και του Υπουργού Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου. Μάλιστα, το έργο θα είχε ήδη υπογραφεί από το τέλος του προηγούμενου έτους, όμως καθυστέρησε λόγω ενστάσεων και δικαστικών διαμαχών μεταξύ των εταιρειών.
Ο Βουλευτής αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει την πρώην Υπουργό Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας Λούκα Κατσέλη και τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο για την ουσιαστική τους συμβολή, ώστε το έργο της γέφυρας-σύμβολο της πόλης του Αργοστολίου να πάρει επιτέλους το δρόμο του.

ΘΑΥΜΑ!! ΤΗΝ ΜΙΑ ΓΕΦΥΡΑ ΘΑ ΤΗΝ ΦΤΙΑΞΟΥΝ.

  ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ  ΑΠΟ  ΤΟ  ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ  ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΑΚΗ ΒΟΥΤΟ

ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΘΑΥΜΑ


  Πριν από λίγο  στις 3.00 μ.μ  ο Συμπατριώτης μας Γιάννης  Μαρουλης με την Κατασκευαστική του  Εταιρία ΙΟΝΙΟ  ΑΕ υπέγραψε με τον Υπουργό  Πολιτισμού και τα αρμόδια όργανα την Αποκατάσταση και επιδιόρθωση της Γέφυρας De Bosset 

Η χαρά μας είναι μεγάλη γιατί θα αφήσει παρακαταθήκη ο Γιάννης Μαρουλης για της επόμενες γενιές με την αποκατάσταση της  από την εταιρία του
Έστω και αργά  επιβεβαιώθηκε ο πρώην Βουλευτής μας ο Πέτρος Αλιβιζάτος γιατί ήταν ο μόνος που υπέστη το πολιτικό κόστος από το κλείσιμο και την προστασία της γέφυρας  και επέμενε  μέχρι σήμερα  και το όραμα του έγινε πραγματικότητα. Και όχι που  κάποιοι άλλοι που έταζαν ανάλογα για άγρα ψήφων
Να είναι καλορίζικη φίλε Γιάννη Μαρουλη  και σύντομα να κάνουμε και τα εγκαίνια της 




Milmak Συναυλία - Liquid ΣΑΜΗ

Θέλουν να βάλουν τέλος στο "Βοήθεια στο σπίτι"

Βοήθεια στο σπίτι

AΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ  ΑΠΟ  ΤΟ  kefalonizw.com
Τρίτη, 30 Αύγουστος 2011


mail από τους εργαζόμενους

ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΘΕΤΟΥΝ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ , ΠΟΛΙΤΕΥΤΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ, ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ,ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ,ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ,;;;;;;;;; ΑΡΘΡΟ ΕΝΟΣ ΕΤΟΥΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΣΙΜΩΤΑ

Ακούει κανείς????
Η γέφυρα του Πόρου είναι έτοιμη να γκρεμοτσακιστεί

γράφει ο Κώστας Σιμωτάς
gefyra_porou01.jpg
gefyra_porou05.jpg
Πόρος 29/08/2010
Μπορεί το καλοκαίρι να φτάνει σιγά σιγά στο τέλος του και τα ηγετικά στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης να έχουν επιδοθεί σε έναν πρωτόγνωρο προεκλογικό αγώνα ενόψει των επερχόμενων δημοτικών και περιφερειακών εκλογών του Νοεμβρίου με το νέο σύστημα ‘‘Καλλικράτης’’, εντούτοις όμως, τα προβλήματα στις πόλεις και στα χωριά του νησιού πληθαίνουν συνεχώς. 
Με την παρούσα επιστολή μου θα επιθυμούσα να αναφερθώ και να παραθέσω τις απόψεις μου σχετικά με τη γέφυρα του Πόρου, αυτήν που συνδέει το κέντρο της πόλης με τη συνοικία ‘‘Αράγια’’. Πιο συγκεκριμένα, η εν λόγω γέφυρα κατασκευάστηκε νωρίτερα από τη δεκαετία του 1960 με τα μέσα και την τεχνογνωσία της εποχής εκείνης, γεγονός που στις μέρες μας την καθιστά επιεικώς προβληματική και μη λειτουργική για ένα σύνολο παραγόντων. Tα βασικότερα μειονεκτήματα που μπορεί κανείς να εντοπίσει σχετικά με αυτήν την κατασκευή κατηγοριοποιούνται ως εξής :  
Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες παρακάτω, η μεταλλική κατασκευή της γέφυρας έχει υποστεί μεγάλη φθορά λόγω της πολυετούς χρήσης της και της ανύπαρκτης συντήρησης των τελευταίων χρόνων.
Επιπλέον, δεν υπάρχουν απλά οπτικές ενδείξεις καταπόνησης της κατασκευής, αλλά τα ξύλα που αποτελούν το κατάστρωμα της γέφυρας έχουν ανοίξει επικίνδυνα ενώ ο ασφαλτοτάπητας που τα επικαλύπτει είναι κομματιασμένος και έχει χρόνια να επιδιορθωθεί έστω και τμηματικά.
Επιπρόσθετα, η υπάρχουσα γέφυρα είναι στενή (περίπου 3 μέτρα πλάτους) για τις σημερινές ανάγκης της περιοχής και δεν υπάρχει ειδικός χώρος σε αυτήν για τη διάβαση των πεζών – γεγονός υπερβολικής επικινδυνότητας  που τους καλοκαιρινούς μήνες δημιουργεί πρόβλημα και καθυστέρηση στη διέλευση των αυτοκινήτων.
Τελευταίο και σπουδαιότερο είναι το εξής: ενώ στην είσοδο της γέφυρας υπάρχει σήμα που απαγορεύει τη διέλευση φορτηγών αυτοκινήτων, καθημερινά πάνω από την ήδη καταπονημένη γέφυρα περνούν φορτηγά και λεωφορεία που κατά τους χειμερινούς μήνες μεταφέρουν τους μαθητές στα σχολεία τους.
Λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα παραπάνω, ως ενεργός πολίτης θα ήθελα να καλέσω τους αρμόδιους τοπικούς φορείς να αντιληφθούν τη σοβαρότητα της κατάστασης, να εξετάσουν λεπτομερώς το θέμα και με κλιμάκιο εξειδικευμένων μηχανικών να αποφανθούν για την πορεία της γέφυρας. Με κάθε εκτίμηση προς τους προαναφερόμενους φορείς, θα μπορούσα να ισχυριστώ πως λόγω του γεγονότος ότι η γέφυρα έχει ξεπεράσει τα πενήντα (50) χρόνια ζωής, η αντικατάστασή της μέσα στην επόμενη πενταετία κρίνεται αναγκαία. Χωρίς να αναφερθώ σε τεχνικές – κατασκευαστικές λεπτομέρειες, οι οποίες θα επιλεγούν από την ομάδα των μηχανικών που θα την σχεδιάσουν με βάση τις ανάγκες του κόμβου και το κόστος της κατασκευής, συνοπτικά θα πρότεινα η νέα γέφυρα να έχει ωφέλιμο πλάτος αυτοκινητόδρομου τουλάχιστον τέσσερα (4) μέτρα και ξεχωριστή διάβαση πεζών (που θα χωρίζεται με μπάρες)  πάνω στην ίδια γέφυρα πλάτους τουλάχιστον ενός (1) μέτρου.
 Η ιδανική λύση θα ήταν η γέφυρα να είχε πλάτος ικανό ώστε να συνεχίζει το δρόμο διπλής κατεύθυνσης. Κάτι τέτοιο όμως λόγω της ιδιαιτερότητας του συγκεκριμένου σημείου δεν είναι εύκολα πραγματοποιήσιμο. Γι΄αυτό το λόγο, για τους μήνες αυξημένης τουριστικής κίνησης (από το Μάιο έως και τον Οκτώβριο) μια ενδιαφέρουσα ιδέα θα ήταν η μονοδρόμηση του τριγώνου όπως φαίνεται στην αντίστοιχη φωτογραφία (οι αριθμοί αντιστοιχούν στις οδούς με τα ίδια χρώματα ενώ το λευκό τμήμα στη φωτογραφία αποτελεί τη γέφυρα). Σημειωτεόν δε, ότι αυτούς τους μήνες το ποτάμι δε διαρρέεται από νερό, οπότε αυτοί που κατευθύνονται προς τα ‘‘Αράγια’’ μπορούν να ακολουθήσουν το δρόμο 3. Τέλος, για την ίδια περίοδο θα είναι απαραίτητη η απαγόρευση του παρκαρίσματος στο δρόμο 2, κάτι που δεν αποτελεί πρόβλημα αφού το εσωτερικό του ποταμού μπορεί να φιλοξενήσει αυτά τα οχήματα. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, όσο υπάρχει η παλιά γέφυρα αλλά και μετά την κατασκευή της νέας, όποτε αυτό γίνει, η αυστηρή τήρηση των σημάτων της τροχαίας είναι επιτακτική για την ασφάλεια των πολιτών.    
Ελπίζω ότι η Πολιτεία και οι αρμόδιοι εκπρόσωποί της θα κατανοήσουν έγκαιρα την εξαιρετική σοβαρότητα του συγκεκριμένου ζητήματος και θα ενεργήσουν μεθοδικά και κυρίως προληπτικά δηλαδή πριν συμβεί το μη επιθυμητό έως δυσάρεστο γεγονός.
 
Κώστας Σιμωτάς
Πόρος Κεφαλονιάς

ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ!! ΤΑ ΓΡΑΦΤΑ ΜΕΝΟΥΝ ΕΞΑΛΟΥ!

 ΤΟ  ΑΡΘΡΟ  ΚΩΣΤΑ  ΣΙΜΩΤΑ ΕΚΛΕΙΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ!!

Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2010


ΓΕΦΥΡΑ ΠΟΡΟΥ

ΕΝΑ  ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΤΑΚΤΙΚΑ  ΑΝΑΡΤΙΣΗ...
Κ  Ι  Ν  Δ  Υ  Ν  Ε  Υ  Ο  Υ  Μ  Ε!!!!!!
Και  εμείς και τα παιδιά μας ,που  το σχολικά περνούν καθημερινά από πάνω, αν και απαγορεύετε.
ΕΤΣΙ  ΔΕΝ ΛΕΕΙ Η ΠΙΝΑΚΙΔΑ?
Για  να πιάσουν και οι βροχές, και να συμβεί κάτι?
Ο  ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΟΣ  ΠΟΡΟΣ, ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ?
Παρακάτω ο σύνδεσμος στο πρεςς, στο αρθρο Σιμώτα Κώστα
http://kefaloniapress.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=14819&Itemid=38   ΑΚΟΥΕΙ  ΚΑΝΕΙΣ?
Και μετά ένα χιουμοριστικό δικό μου, αν δεν ειναι καθόλου για γέλια η υπόθεση., Νομίζω οι υποψήφιοι επιβάλετε να το εντάξουν στα προγράμματα τους.
http://porosnews.blogspot.com/2010/09/blog-post_1520.html



Ειδίκα ο κος Παρίσης, ας μας φέρει τα σχέδια που
ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, η εφημεριδα  ΑΠΑΝΤΑ...

Για το θέμα έχουμε απασχοληθεί και προσωπικά στα πλαίσια κυκλοφοριακής μελέτης που αναλάβαμε για τον οικισμό του πόρου..
Υπάρχει μελέτη γεφυροποιΐας που έχει εκπονηθεί για λογαριασμό της ΤΥΔΚ για κατασκευή νέας μεταλλικής γέφυρας.
Επί βουλευτικής θητείας του κ.Παρίση είχαμε αναλάβει να σπρώξουμε το θέμα αλλά μας πρόλαβαν οι εκλογές..
Ο Νέος Δήμαρχος πρέπει να επιληφθεί  άμεσα..
και  να σημειώσουμε ότι εκδότης της εφημερίδας είναι ο Βαγγέλης Ματσούκης συγκοινωνιολόγος που έχει ασχοληθεί με το θέμα,  !
ΑΣ  ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ  ΚΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ

ΤΙ ΜΑΣ ΕΙΠΕ Ο ΠΑΡΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ!(Προεκλογικά)



Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας του κ. Παρίση.

“Αγαπητοί Φίλοι,
Σε αυτήν την αίθουσα, εγώ και εσείς έχουμε συναντηθεί πολλές φορές τα τελευταία 5 χρόνια.
Ένα, λοιπόν είναι σίγουρο. Ότι δεν νιώθω άσχημα ως πολιτικός, γιατί τα λόγια που ανταλλάξαμε αυτά τα χρόνια ήταν λόγια σταθερά και αγωνιστικά. Για αυτά που αυτά που είπαμε, καταφέραμε πολλά στο σύντομο χρόνο της βουλευτικής μου θητείας.
Νιώθω υπερήφανος γιατί σε 24 μήνες που είχα την ευθύνη του νόμου, συνέβαλα αποτελεσματικά να ολοκληρωθεί το λιμάνι μας.
Νιώθω καλά γιατί σε 24 μήνες καταφέραμε να χρηματοδοτήσουμε με 230.000 ευρώ, τα έργα άρδευσης της περιοχής.
Νιώθω όμορφα όταν θυμάμαι ότι καταφέραμε να χρηματοδοτήσουμε με 1.200.000 ευρώ το Πολυδύναμο Ιατρείο της περιοχής, παρότι από πουθενά και από κανένα πρόγραμμα δεν προβλεπόταν η χρηματοδότησή του.
Εντάξαμε στο πρόγραμμα του ΟΣΚ την κατασκευή νέου ενιαίου Γυμνασίου – Λυκείου, έργο το οποίο βάλτωσε αμέσως μετά την αλλαγή της κυβέρνησης. Τρία εκατομμύρια ευρώ είχαμε αποσπάσει για αυτό το σχολείο.
Είμαι περήφανος όταν έρχεται στο μυαλό μου, ότι καταφέραμε σε αυτούς τους 24 μήνες να φέρουμε κονδύλια, όπως 60.000 ευρώ για αυτό εδώ το Πνευματικό Κέντρο, άλλες 60.000 ευρώ για το οικόπεδο του ιατρείου της Σκάλας, 200.000 ευρώ για το αθλητικό κέντρο των Τζανάτων, 70.000 ευρώ για την ηλεκτροδότηση των δεξαμενών και τόσα άλλα.
Νιώθω λοιπόν καλά εδώ ανάμεσά σας. Γιατί όπως δεν έχω κανέναν στη ζωή μου εξαπατήσει σε προσωπικό επίπεδο, έτσι και σε πολιτικό επίπεδο έχω μάθει όσα υπόσχομαι να παλεύω για να τα πραγματοποιήσω.
Το ίδιο θα κάνω και αύριο ως Δήμαρχος του νησιού μας.
Θα αγωνιστώ για τα προβλήματα της περιοχής όποια και αν είναι αυτά.
Είτε δύσκολα είτε εύκολα.
Θα παλέψω να ολοκληρωθεί η Μαρίνα στο λιμάνι, είτε με τα πλωτά μέσα που χρειάζεται, είτε με τις υποδομές, φως, νερό, τηλέφωνο. Επιπλέον, η ολοκλήρωση του λιμανιού με στέγαστρα και αίθουσα αναμονής θα είναι πρώτο μου μέλημα.
Ξεχωριστή μέριμνα θα δώσω στο ξεσκόνισμα του φακέλου για την κατασκευή του ενιαίου Γυμνασίου – Λυκείου, στην κατασκευή των δύο κεντρικών γεφυρών που αποτελούν άμεση ανάγκη να γίνουν πριν θρηνήσουμε θύματα. Να προχωρήσουμε σε όλες τις παρεμβάσεις που χρειάζονται άμεσα στον Άξονα Πόρος – Αργοστόλι, ενώ η ολοκλήρωση του δικτύου άρδευσης θα μπει σε πρώτο πλάνο.

Μύνηση για αναρτημένο κείμενο κατοίκων Σκάλας

Τίτλος : Η Ευθιξία του Γιακουμή
Ευθιξία, μια λέξη μικρή σαν συλλαβή αλλά με μεγάλη σημασία και νόημα για ανθρώπους που μπορούν να τη νιώσουν και όχι να την επικαλούνται ανάλογα με τα βιώματά τους και το πότε τους συμφέρει.
Σήμερα 20/08/2011 έμαθα από έναν συγχωριανό μου και αγωνιστή στον κοινό μας αγώνα κατά του  σιδεροφράγματος του χωριού μου στην Σκάλα, ότι δέχτηκε τηλεφώνημα από τον αστυνόμο του Α.Κ. Πόρου Δ.Δ Ελειού - Πρόννων και του ζήτησε να ενημερώσει εμάς που υπογράφουμε στο αναρτημένο κείμενο της 13/08/2011 να παρουσιαστούμε στο Α.Κ. Πόρου γιατί υπάρχει μήνυση κατά μας από τον Κύριο Γιακουμή, ένα από τα εξαίρετα μέλη που απαρτίζουν το Κ.Σ. Σκάλας.

Όχι στο κλείσιμο του Περιβαλλοντικού Πολιτιστικού Κέντρου Κατελειού- (εντός περιοχής NATURA 2000)

Όχι στο κλείσιμο του Περιβαλλοντικού Πολιτιστικού Κέντρου Κατελειού

 
 
 
xelona_300.jpgΌχι στο κλείσιμο του Περιβαλλοντικού Πολιτιστικού Κέντρου Κατελειού- (εντός περιοχής NATURA 2000)
Το Νοέμβριο του 1998 η Κοινότητα Μαρκοπούλου παραχώρησε στο Σύλλογο Κατελειού το παλαιό σχολείο του Κατελειού για να το μετατρέψει σε Περιβαλλοντικό και Πολιτιστικό Κέντρο (Μουσείο της Θάλασσας).
Το κτίριο ήταν εγκαταλελειμμένο επί 25 χρόνια και συνεπώς χρειάστηκε πολλή δουλειά προτού μπορέσει πάλι να χρησιμοποιηθεί.
Τα μέλη του Συλλόγου Κατελειού επισκεύασαν και εξόπλισαν με προσωπική εργασία ολόκληρο το κτίριο.
Το έργο της ανακαίνισης, κατέστη δυνατό από τις δωρεές μελών του Συλλόγου και τοπικών επιχειρήσεων.
Έκτοτε χιλιάδες άνθρωποι, ντόπιοι και ξένοι επισκέπτες, παιδιά των σχολείων της Κεφαλονιάς, της υπόλοιπης Ελλάδας και του εξωτερικού επισκέφθηκαν το Περιβαλλοντικό Κέντρο και έμαθαν για τις θαλάσσιες χελώνες (Caretta caretta) της Μούντας και για το μοναδικό και καθαρό περιβάλλον του νησιού μας.
Από το 1998 έως και σήμερα νέο ενημερωτικό και εκθεσιακό υλικό παράγεται και παρουσιάζεται συνεχώς ώστε να παρέχει στους επισκέπτες πληροφορίες για το περιβάλλον της Κεφαλονιάς.
Το Περιβαλλοντικό και Πολιτιστικό Κέντρο Κατελειού είναι ανοιχτό το καλοκαίρι (Μάιο-Οκτώβριο) και το χειμώνα κατά την διάρκεια των εκπαιδευτικών επισκέψεων σχολείων από την Κεφαλονιά και την υπόλοιπη Ελλάδα.

Σήμερα η Τοπική αρχή του Δημοτικού Διαμερίσματος Ελειού-Πρόννων επιδιώκει να πάρει πίσω το κτίριο για λόγους που είναι εντελώς ασαφείς.
Αν χαθεί το μοναδικό περιβαλλοντικό και πολιτιστικό Κέντρο της Νότιας Κεφαλονιάς θα είναι μια ακόμη σοβαρή απώλεια για το περιβαλλοντολογικό και εκπαιδευτικό ρόλο του στην διαμόρφωση περιβαλλοντικής συνείδησης στη χώρα μας.
Τέλος το ενδεχόμενο να κλείσει το Περιβαλλοντικό Κέντρο Κατελειού θα αποτελούσε ένα ακόμα σοβαρό πλήγμα στη προσπάθεια προστασίας του δικτύου οικοτόπων ΝΑΤURA 2000, όπου είναι ενταγμένη και η περιοχή του Κατελειού και η ύπαρξη ανάλογων Κέντρων επιβάλλεται από τον Ελληνικό και Ευρωπαϊκό Κανονισμό προστασίας του Περιβάλλοντος.

Σο Δ.Σ του Συλλόγου Κατελειού Μελέτης και Προστασίας της Θαλάσσιας και Φερσαίας Ζωής
  • Σαμόλη Μαριάνθη
  • Σολομού Μαριλί
  • Ξενοπούλου Αικατερίνη
  • Κόλεμαν Μανουέλ
  • Σδριν Μαρία Ελένη 
  • πηγη:  kefaloniapress.gr

AΛΕΞΑΝΤΡΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ ,,, ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ-ΕΣ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΠΕΡΣΙΝΗΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ  

Δευτέρα, 30 Αυγούστου 2010



30  ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, ΚΑΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΛΕΞΑΝΤΡΟΙ.
ΑΣ  ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΕΝΑ ΑΦΙΕΡΟΜΑΤΑΚΙ ΣΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΑΛΕΞΑΝΤΡΟ.
Τον μεγαλύτερο στρατηλάτη που γνώρισε η ανθρωπότητα, Τον Μέγα Αλέξανδρο. Ο Αλέξανδρος Ο Γ’ Ο Μακεδών ή Βασιλεύς των Μακεδόνων...
...γεννήθηκε στην Πέλλα της Μακεδονίας τον Ιούλιο του έτους 356 π.Χ.. Γονείς του ήταν ο βασιλιάς Φίλιππος Β' της Μακεδονίας και η πριγκήπισσα Ολυμπιάδα της Ηπείρου. Πέθανε στην Βαβυλώνα στις 13 Ιουνίου του 323 π.Χ., σε ηλικία ακριβώς 32 ετών και 11 μηνών. Τον θάνατό Του θρήνησε ολόκληρη η οικουμένη. Ο Αλέξανδρος υπήρξε Ο ηγεμών της πανελλήνιας συμμαχίας κατά της Περσικής αυτοκρατορίας, των Φαραώ της Αιγύπτου, Κύριος της Ασίας και βορειοδυτικής Ινδίας. Ξεκινώντας από την γενέτειρα του Αρχαία Πέλλα, κατάφερε σε ηλικία μόλις 33 ετών να κατακτήσει το μεγαλύτερο μέρος του τότε γνωστού κόσμου (4ος αιώνα π.Χ.) γράφοντας το όνομα του με χρυσά γράμματα στη λίστα των κορυφαίων προσωπικοτήτων όλων των εποχών.
Οι κατακτήσεις του Αλεξάνδρου αποτέλεσαν την απαρχή της περιόδου της παγκόσμιας ιστορίας γνωστής ως Ελληνιστικής.
Κανένας δεν μπόρεσε μέχρι σήμερα να προκαλέσει τέτοιες αλλαγές στην παγκόσμια ιστορία όσο Αυτός.
Για όλα αυτά τα θαυμάσια της ζωής του Ο Έλληνας στρατηλάτης Αλέξανδρος Ο Μέγας παραμένει ζωντανός στη μνήμη των λαών σε Ανατολή και Δύση.
Αλίμονο σε όποιον Έλληνα ξεχάσει! Η Γοργόνα των θαλασσών, η αδελφή του Βασιλιά θα τον εκδικηθεί - "Ζει Ο Βασιλιάς Αλέξανδρος;" ρωτά με αγωνία, απευθυνόμενη στην ιστορική μνήμη και στην εθνική συνείδηση των Ελλήνων. Αν ο ναύτης είναι γνώστης της ιστορίας του, ξέρει τί θα απαντήσει :

«Ζει και βασιλεύει και τον κόσμο ειρηνεύει».

Ο Αντιπεριφεριάρχης δίνει τα συγχαρητήρια για την επιτυχία σας στις Πανελλαδικές εξετάσεις

Ο αγώνας για τη ζωή είναι συνεχής και οι ευκαιρίες είναι πολλές.
Με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια, θα ήθελα να σας εκφράσω από καρδιάς τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια για την επιτυχία σας στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Μια επιτυχία σημαντική, ένας σταθμός στην ζωή σας, ως αποτέλεσμα της επίπονης σας προσπάθειας, της συστηματικής και μεθοδικής δουλειάς σας, του σκληρού και δύσκολου αγώνα σας.
Γνωρίζοντας πολύ καλά, τόσο ως πολιτικός αλλά κυρίως ως πατέρας, την μακροχρόνια κοπιαστική προσπάθεια, την αγωνία και τις στερήσεις σε προσωπικό και οικογενειακό επίπεδο, προκειμένου να επιτύχετε το στόχο σας, απευθύνω μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου τα πιο ειλικρινή και θερμά μου συγχαρητήρια σε εσάς, τις οικογένειές σας και στους καθηγητές σας, για την επιτυχία σας.
Από εδώ και στο εξής ως Ακαδημαϊκοί πολίτες, χαράσσετε μια νέα πορεία με στόχο την επαγγελματική και κοινωνική σας ανέλιξη. Σας εύχομαι τα φοιτητικά σας χρόνια να είναι παραγωγικά ως προς την επιστήμη, συμβάλλοντας στην ολοκλήρωση της προσωπικότητάς σας, και προς όφελος γενικότερα της κοινωνίας μας
Όσα παιδιά δεν πετύχατε απόλυτα το στόχο σας, μην απογοητεύεστε, συνεχίστε την προσπάθεια με μεθοδικότητα και με αυτοπεποίθηση. Η ζωή δεν κρίνεται μόνο σε μια στιγμή. Για όλες και όλους αρχίζει ένας νέος κύκλος προσπαθειών. Άλλωστε κανένας πόλεμος δεν κρίνεται από μία μάχη. Ο αγώνας για τη ζωή είναι συνεχής και οι ευκαιρίες είναι πολλές. Αργά ή γρήγορα, η συνέπεια και οι κόποι ανταμείβονται.
Καλή πρόοδο καλή συνέχεια, θάρρος, επιμονή και θέληση, να θέτετε και να κατακτάτε, στόχους διαρκώς.

 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Varkarola Assos 2011 Varka-Pirotexnima Art-Pyro-Efe

ΜΙΑ  ΑΚΟΜΗ  ΦΑΝΤΑΣΜΑΓΟΡΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ , ΑΠΟ  ΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ!!!!


Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε η βαρκαρόλα της Άσσου με μεγάλη επιτυχία.

Την Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011, ημέρα του Αγ. Κοσμά του Αιτωλού και για τρίτη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε το βράδυ η βαρκαρόλα της Άσσου που ως θέαμα και άκουσμα ήταν μοναδικό!

Συνεδριάζει η τουριστική Επιτροπή.

Παρακαλείσθε να προσέλθετε στην 4η τακτική συνεδρίαση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής Δήμου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Θεάτρου «ΚΕΦΑΛΟΣ», την Τετάρτη 31 Αυγούστου και ώρα 18:00 , προκειμένου να συζητηθούν τα παρακάτω θέματα:
- Παρουσίαση -Ενημέρωση i- Kefalonia .
- Κανονισμός Λειτουργίας των ομάδων Εργασίας σύμφωνα με το Οργανόγραμμα
- Πρόταση για στέγαση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής
Δήμου Κεφαλλονιάς
- Αιτήσεις – Ανακοινώσεις

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΕΚΑΤΟΣ

ΠΗΓΗ:  http://kefaloniaphotonews.gr/

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ, ΕΝΟΨΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ

 Ένα έργο που κινδυνεύει  άμεσα να χαθεί από την περιοχή μας,,ίσως  από λάθος αποφάσεων  των αρχών της περιοχής  μας .,, είναι αυτό  που είχε  επιτευχθεί , όπως η  εγκατάσταση της βάσης της αρχαιολογικής σχολής του Πανεπιστημίου Simon Fraser από το Βανκούβερ του Καναδά στην Ελλάδα, μια πρωτοβουλία του Κεφαλλήνα πολιτικού Γεράσιμου Αρσένη όπου σε συνεργασία με την έδρα των Ελληνικών σπουδών του ομώνυμου Πανεπιστημίου, το Υπουργείο Παιδείας και τον τότε Δήμο Ελειού-Πρόννων υπέγραψαν πρωτόκολλο συνεργασίας για την εξειδίκευση  φοιτητών από διάφορα Πανεπιστήμια  της  βορείου Αμερικής στις αρχαιολογικές έρευνες που θα διεξάγει η Λ.Ε΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων στην περιοχή μας. Η αποστολή αυτή του Πανεπιστημίου ξεκινούσε τις δραστηριότητές της κάθε χρόνο για τέσσερις μήνες (Σεπτέμβρης – Δεκέμβρης), οι ανασκαφές γινόντουσαν με χρήματα του Πανεπιστημίου και το πρόγραμμα παρείχε στους φοιτητές επιπλέον προπτυχιακά μαθήματα που αφορούσαν την εκμάθηση της Ελληνικής γλώσσας και την μελέτη των κειμένων του Ομήρου.  
Περσινή μου ανάρτηση ,με φώτο λίγο πριν λήξει το περσινό πρόγραμμα!!  Παιδιά που πλήρωσαν να έρθουν να εργαστούν για να έχουμε έτοιμα ευρήματα απλά να τα χρησιμοποιήσουμε ,και εμείς να δείχνουμε ανίκανοι  των καταστάσεων!!  

 http://porosnews.blogspot.com/2010/12/blog-post_7412.html

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ ΜΑΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΑΝ,,,,!!ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Θα συνεχίσω   ,   για να προβληματίσω λίγο ακόμη με την γνωστοποίηση  μιας συζήτησης που με ενοχλεί  σαν κάτοικο Πόρου, και είναι η αντιμετώπιση του Έφορου  Αρχαιοτήτων Κεφαλληνίας από τις Τοπικές  αρχές!!  Αντιγράφω τμήμα της απάντησής του!!       Περιμένω απάντηση από το Δήμαρχο. Φυσικά εμμένω στην άποψη ότι η συζήτηση -που πρώτος την επεδίωξα- πρέπει να γίνεται χωρίς τετελεσμένα, με ανοιχτά χαρτιά και καλόπιστα. Δεν κρύφτηκα από κανένα και δεν έθιξα κανένα. αναρωτιέμαι  γιατί έγινε η ασυνεννόητη εκείνη εκκένωση του κτιρίου. Βλέπεις επίσημα δεν μου απάντησε ποτέ κανείς....

ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΗΣ ΑLPHA-EUROBANK

Η Αυτού Εξοχότης ο Εμίρης του Κατάρ , Σείχης Hamad bin Khalifa al-Thani , στο Αργοστόλι!!
emiris_first.jpg
  • Ο μεγαλομέτοχος της νέας τράπεζας "Alpha Eurobank" ήταν στο Αργοστόλι τον Ιούνιο!
  • Και σίγουρα δεν ήταν μόνο για διακοπές!!
 Φωτο ρεπορταζ 
Τα γεγονότα του Σαββατοκύριακου με την ανακοίνωση της συνένωσης των δυο τραπεζών Alpha και Eurobank , απέδειξαν ότι ο Σείχης δεν ήρθε στην Ελλάδα μόνο για διακοπές και για ψαράκια!  Στη θαλαμηγό του φαίνεται να γινόταν το μεγάλο deal καθώς μαζί του ταξίδευε και μεγάλο μέρος από το επιτελείο του , σε ξεχωριστό σκάφος.
 √  Επίσης να σημειώσουμε ότι εφέτος ήρθαν στο νησί μας με ιδιωτικές πτήσεις μεγάλα ονόματα από τον επιχειρηματικό κόσμο του Ισραήλ και της Ρωσίας. Ανεξάρτητα αν οι επενδύσεις αφορούν την Κεφαλονιά ή το Ιόνιο, φαίνεται ότι το νησί μας μπορεί να γίνει κόμβος υποδοχής αυτού του επιπέδου των "τουριστών' που συνδυάζουν "διακοπές" με επαγγελματικά deals.

 
  Πως είναι να είσαι ο 8ος πιο πλούσιος άνθρωπος του πλανήτη;
Πως είναι να είσαι ο πιο περιζήτητος επενδυτής του πλανήτη και να σε παρακαλούν  όλοι οι πρωθυπουργοί του κόσμου να σώσεις την χώρα τους;;
Πως είναι να είσαι ένας Εμίρης, αρχηγός κράτους, και να περπατάς στην παραλιακή του Αργοστολίου διαλέγοντας ψάρια για την οικογένειά σου , όπως κάνει ο κάθε απλός οικογενειάρχης;

Κανείς δεν θα απαντήσει σε αυτές τις ερωτήσεις, αφού η συνομιλία μας με τον Εμίρη του Κατάρ , Σείχη  Hamad bin Khalifa al-Thani , αρκέστηκε στους αστακούς,  στις κουτσομούρες και στις συνταγές για κταπόδι  ξυδάτο, λίγο ακόμα και θα γινόμουν σύμβουλος κουζίνας του Εμίρη!! 
tria_skafoi.jpg
Ο κροίσος της Μέσης Ανατολής, ο Εμίρης του Κατάρ, έφθασε στην Κεφαλονιά την περασμένη Τρίτη αργά το απόγευμα. Ο ίδιος , η μια εκ των τριών συζύγων του και κάποια από τα 27 παιδια του, ήταν στην θαλαμηγο Villa sul Mare.  (λευκή δεξιά). 
Στην συνοδεία του Εμίρη ήταν άλλα δυο σκάφη, ένα εκ των οποίων ήταν της προσωπικής του φρουράς που είχε αναλάβει ελληνική εταιρία.  ΔΕΙΤΕ  ΟΛΗ  ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ  kefaloniapress.gr 




"Αlpha Eurobank" , η νέα τράπεζα
alpha_eurobank_300.jpgΚλεισμένο από το μεσημέρι του Σαββάτου θεωρείται το deal μεταξύ Alpha Bank και Eurobank, με αντικείμενο τη συνένωση των δυο τραπεζών και σημαντική ενίσχυση κεφαλαίων, μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου με μετρητά και μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αύξηση κεφαλαίου θα είναι έως 1,5 δισ. ευρώ. Ταυτόχρονα το μετατρέψιμο ομολογιακό θα φτάσει στα επίπεδα των 500 εκατ. ευρώ, δίνοντας ένα άθροισμα στην περιοχή των 2 δισ. ευρώ. Επιπρόσθετα στο τραπέζι βρίσκονται και άλλοι "πυλώνες" ενίσχυσης της κεφαλαιακής επάρκειας, οι οποίοι ανεβάζουν το συνολικό ποσό στα 3,5 δισ. ευρώ.

Στην ενίσχυση των κεφαλαίων, σύμφωνα με πληροφορίες του euro2day.gr, καθοριστικό ρόλο παίζει η συμμετοχή του Κατάρ (και συγκεκριμένα του fund Qatar Investment Authority, το οποίο μέσω της Paramount Services Limited συμμετέχει στην Alpha Bank με ποσοστό κοντά στο 5%), μέσω του μετατρέψιμου ομολογιακού.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος της μιας εκ των δυο τραπεζών, τα διοικητικά συμβούλια της Alpha Bank και της Eurobank EFG, θα συνεδριάσουν σήμερα για να επικυρώσουν το deal και θα δώσουν κοινή συνέντευξη τύπου στο ξενοδοχείο Hilton στις 14.00. Σύμβουλοι των δυο τραπεζών, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, είναι η Goldman Sachs και η Barclays.

«Η συμφωνία θα πρέπει να θεωρείται κλεισμένη», δήλωσε το στέλεχος, προσθέτοντας ότι το νέο σχήμα μετά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα είναι μια από τις μεγαλύτερες 25 τράπεζες στην Ευρώπη.

«Το Κατάρ θα είναι ο στρατηγικός επενδυτής», συμπλήρωσε χωρίς να διευκρινίζεται αν θα είναι κι ο μεγαλύτερος. Να σημειωθεί ότι το Κατάρ έχει ήδη συμμετοχή στην Barclays και την Credit Suisse.

Σύμφωνα πάντως με ασφαλείς πληροφορίες του euro2day.gr, το ποσοστό του Κατάρ στη νέα τράπεζα που θα προκύψει τελικά, υπολογίζεται ότι θα ανέλθει σε 15-16%. Σημειώνεται ότι στην αύξηση θα συμμετάσχουν και οι βασικοί μέτοχοι των υπό συγχώνευση τραπεζών και η σχέση ανταλλαγής μεταξύ Eurobank και Alpha Bank θα είναι υπέρ των μετόχων της τελευταίας...

Το υψηλόβαθμο στέλεχος δεν ήθελε να αναφερθεί στο μέγεθος της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, αν και συνάδελφός του από την άλλη τράπεζα ανέφερε ότι το ύψος θα προσδιορισθεί αφού ληφθούν υπόψη οι συνέργειες από πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων των δυο τραπεζών στο εξωτερικό όπου έχουν κοινή παρουσία, π.χ. Ρουμανία, Βουλγαρία κ.τ.λ.

Σύμφωνα όμως με πληροφορίες του euro2day.gr, η αύξηση κεφαλαίου θα είναι έως 1,5 δισ. ευρώ και το μετατρέψιμο ομολογιακό στα 500 εκατ. ευρώ, δίνοντας ένα άθροισμα στην περιοχή των 2 δισ. ευρώ. Το υπόλοιπο ποσό, έως τα 3,5 δισ. ευρώ θα συγκεντρωθεί από τους υπόλοιπους πυλώνες ενίσχυσης της κεφαλαιακής επάρκειας.

Σε ό,τι αφορά τη διάρθρωση της διοικητικής πυραμίδας της νέας τράπεζας, οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Γιάννης Κωστόπουλος θα ασκεί καθήκοντα προέδρου, ενώ θα υπάρξουν δύο θέσεις διευθύνοντων συμβούλων, τις οποίες θα καλύψουν οι νυν διευθύνοντες σύμβουλοι των Alpha Bank και Eurobank, Δημήτρης Μαντζούνης και Νικόλαος Νανόπουλος, αντίστοιχα.

Πηγές που βρέθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα κοντά στις δύο πλευρές υποστηρίζουν ότι οι διαπραγματεύσεις έγιναν σε καλό κλίμα και το deal σφραγίσθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, όταν υπήρξε τελική θετική απάντηση από την πλευρά του Κατάρ.

Η νέα τράπεζα που θα προκύψει από τη συνένωση της Alpha Bank με την Eurobank θα είναι η μεγαλύτερη στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, με ενεργητικό 150 δισ. ευρώ, καταθέσεις 80 δισ. ευρώ, 8 εκατομμύρια πελάτες και 2000 καταστήματα σε Ελλάδα και Ανατολική Ευρώπη (περισσότερες από 10 χώρες).

Η επιβεβαίωση της συμμετοχής του Κατάρ, ήταν σύμφωνα με πληροφορίες και το «σημείο καμπής» προκειμένου να προχωρήσει στην τελική φάση το εγχείρημα, καθώς για να έχει πραγματικό νόημα η κίνηση θα έπρεπε να διασφαλιστεί «ικανή» εισροή φρέσκου χρήματος από μεγάλους επενδυτές.
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ  ΠΑΛΙ ΣΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ  kefaloniapress.gr

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΥΓΧΑΙΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ

  • ΣΠΥΡΟΣ ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΣ
  • ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ
 
mosxo_smile200.jpgΘέλω να συγχαρώ θερμά όλους τους νέους και νέες της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση. Θέλω να πιστεύω πως οι θυσίες και οι στερήσεις τους οδήγησαν τελικά στη δικαίωση και την επιβράβευση της προσπάθειας τους.  
 
Το ταξίδι τους για την κατάκτηση της γνώσης ξεκίνησε και εύχομαι η φοίτησή τους στις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και η μετέπειτα σταδιοδρομία τους να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία.
 
Συγχαρητήρια και μερίδιο στην επιτυχία αυτή αξίζουν όμως οι γονείς και οι καθηγητές τους, για την αμέριστη συμπαράσταση στον αγώνα των μαθητών.
 
Να ευχηθώ όμως καλή πρόοδο και καλή συνέχεια σε ότι επιλέξουν να κάνουν και στα παιδιά που πιθανόν δεν πέτυχαν το στόχο τους, υπενθυμίζοντας τους ότι στη ζωή δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Υπάρχουν ευκαιρίες και θα τους δοθούν πολλές.
 
Άλλωστε είναι χρέος της Πολιτείας η αδιάλειπτη στήριξη και η διασφάλιση κατάλληλων και ευνοϊκών συνθηκών για την μαθησιακή διαδικασία, την πρόσβαση στη γνώση, αλλά και τη μετέπειτα είσοδό στην αγορά εργασίας.
Εύχομαι από καρδιάς καλή συνέχεια σε όλους.
 
Συγχαίρω από καρδιάς όλες τις νέες και όλους τους νέους της Κεφαλλονιάς για την επιτυχία εισαγωγής τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
parisis_synent.jpg Οι κόποι και οι προσπάθειές τους δικαιώθηκαν και μαζί τους δικαιώνεται ολόκληρη η κοινωνία μας που επενδύει σε άξιους ανθρώπους, μαχητές της γνώσης και αγωνιστές της ελπίδας.
Συγχαρητήρια αξίζουν και στις οικογένειές τους που στάθηκαν δίπλα τους και συμμερίστηκαν τις αγωνίες τους.
Τους εύχομαι από καρδιάς καλή ακαδημαϊκή πορεία, καλή πρόοδο και επιτυχία σε ό,τι επιδιώκουν.
Σε όλους εκείνους που δεν εισήχθησαν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, τους συγχαίρω για την ωραία προσπάθεια που κατέβαλαν και είμαι βέβαιος ότι με την πίστη που τους διακρίνει θα χαράξουν την δική τους πορεία ακολουθώντας εξίσου ελπιδοφόρα μονοπάτια. Η ελπίδα και η αισιοδοξία είναι ο καλύτερος σύμμαχος της νιότης. Η Κεφαλλονιά που αγαπάμε στις δύσκολες μέρες που έρχονται έχει ανάγκη  από άξιους επιστήμονες και είμαι βέβαιος ότι η μετέπειτα σταδιοδρομία τους θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΡΙΣΗΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ
 

Κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σε λίγο..


 ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ  ΑΠΟ ΤΗΝ  kefaloniapress.gr
 
    
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΔΗΜΟΣ  ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ
ds_4_aug_300.jpgΓρ. Δημοτικού Συμβουλίου
     Ταχ. Δ/νση : Πλατεία Βαλλιάνου
28100 ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ
ΤΗΛ: 2671360163
           
 
            Αργοστόλι   29  /8 /2011
            Αριθ.  Πρωτ: 36357
 
                                                       
        Προς :  Τακτικά μέλη του Δημοτικού    
                     Συμβουλίου   
                 (όπως πίνακας αποδεκτών)
           
 
 
 
 
 
 
                                                              Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
                        Προς τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Κεφαλλονιάς:
         
            Παρακαλείσθε  όπως προσέλθετε σε κατεπείγουσα συνεδρίαση, (25η συνεδρίαση)  στο Δημοτικό  κατάστημα (Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο ΚΕΦΑΛΟΣ»  αίθουσα Αντίοχου Ευαγγελάτου) σήμερα   Δευτέρα  29 Αυγούστου  2011  & ώρα 17.30  προκειμένου να συζητηθεί  το παρακάτω θέμα .
 
Εκλογή εκπροσώπων του Δήμου Κεφαλλονιάς στην Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής  Ένωσης  Δήμων  (Π.Ε.Δ) Ιονίων Νήσων
ΕΙΣ: Α/Δ . κ. Σ.Σαββαόγλου
 
 
                                                                                               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  Δ.Σ.
 
                                                                                         ΝΙΚΟΛΑΟΣ  ΑΝΟΥΣΑΚΗΣ