Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ KEFALONIAPRESS.GR

ΣΑΜΗ: Συνέλαβαν Κεφαλλονίτη ως "δουλεμπορο" Αφγανών!!!

 √ και η επίσημη ανακοινωση για το συμβάν, απο τον Ανταποκριτή μας Γιάννη Νέγρη.
 
 
la9rometanastes.jpg  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ – ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ
 
Σάββατο, 03 Δεκεμβρίου 2011
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Συλλήψεις παράνομων μεταναστών και διακινητών τους στην Κεφαλονιά  και  στη Λευκάδα –  
 
Κατόπιν ευρείας και συντονισμένης επιχείρησης από τον Κλάδο Ασφάλειας του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, σε συνεργασία με τις Λιμενικές Αρχές Πατρών και Κεφαλληνίας, συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες χθες, από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Κεφαλληνίας με την συνδρομή του Γραφείου Ασφαλείας του Κ.Λ Πάτρας, τέσσερις άνδρες (03 ημεδαποί και 01 αλλοδαπός), ηλικίας 48, 35, 24 και 23 ετών αντίστοιχα, διότι συμμετείχαν στη διακίνηση δεκαέξι παράνομων μεταναστών.
Συγκεκριμένα, ο 35χρονος και o 23χρονος οι οποίοι συνόδευαν  τους δεκαέξι (16) παράνομους μετανάστες με προορισμό την Ιταλία συνελήφθησαν, κατά την διάρκεια πλου του Θ/Γ σκάφους «GREMANIA» σημαίας Γερμανίας, στη θαλάσσια περιοχή Πόρου Κεφαλληνίας,.
Στην συνέχεια, ο 48χρονος ημεδαπός και ο 24χρονος αλλοδαπός συνελήφθησαν ως άμεσοι συνεργοί στην απόπειρα παράνομης εξόδου λαθρομεταναστών από τη χώρα.  
Από το Λιμεναρχείο  Κεφαλληνίας που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν το ανωτέρω Θ/Γ σκάφος, ένα Ι.Χ.Ε. ημιφορτηγό όχημα, ιδιοκτησίας του 48χρονου, έξι (06) κινητά τηλέφωνα και ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής

 
 
 
Οπως σας ενημερώσαμε αμέσως μετά το συμβάν χθες , συνελήφθη ένας Κεφαλλονίτης και 16 λαθρομετανάστες 
 http://kefaloniapress.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=25431&Itemid=38
 
Η ιστορία με την σύλληψη των λαθρομεταναστών και του Κεφαλλονίτη που εμπλέκεται είναι η εξής : 
 
Πολύ γνωστός Κεφαλλονίτης 55 ετών, επιχειρηματίας,  ιδιοκτήτης ενοικιαζομένων δωματίων στη  Σάμη, φιλοξενούσε με το αζημίωτο 17 Πακιστανούς λαθρομετανάστες . Τους είχε παραλάβει από προηγούμενη απόβασή τους στην Κεφαλονιά η οποία δεν είχε γίνει αντιληπτή.
 
Πριν δυο μέρες, εμφανίστηκε στο λιμάνι της Σάμης σκάφος ελληνικό με δυο Ελληνες και έναν Πακιστάνο. Το γεγονός δημιούργησε υποψίες στις αρχές και άρχισε η παρακολούθηση.
 
Χθες βράδυ αποφασίστηκε από τους λαθρεμπόρους η φυγάδευση των μεταναστών με το σκάφος. Σημείο επιβίβασης είχε οριστεί η Αντίσαμος.
 
Το Λιμενικό που παρακολουθούσε τις κινήσεις τους , ναύλωσε ιδιωτικό σκάφος και τους παρακολουθούσε. Τους προσέγγισε ανοικτά του Πόρου όπου έγινε η επιχείρηση.
 
Μεταφέρθηκαν στην Σάμη. Ο Πακιστανός λαθρέμπορος «κελάϊδησε» και έδωσε στεγνά τον Κεφαλλονίτη συνεργό.  Το Λιμενικό έκανε εφοδο στα ενικιαζόμενα του «κυρίου» και βρήκε όλα τα ενοχοποιητικά στοιχεία ώστε να προβεί στη σύλληψη του.
 
Ο Κεφαλλονίτης λαθρέμπορος συνελήφθη και  θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Κεφαλονιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου