Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

«Canyoning» στο φαράγγι της Γραδούς


ΜΕΡΙΚΗ  ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ  ΑΠΟ  ΤΟ  ΚΕΦΑΛΟΝΗΤΗΣ!!!!!!!
Canyoning ή αλλιώς «φαραγγισμός» χαρακτηρίζεται η διάσχιση ενός φαραγγιού, ξεκινώντας από το ψηλότερό του σημείο και καταλήγοντας στο χαμηλότερο. Όπως πολλά άλλα σπορ υπαίθρου, έτσι και αυτό, ενώ στην Ελλάδα δεν είναι τόσο διαδεδομένο, σε άλλες χώρες είναι ιδιαίτερα γνωστό! Για να ασχοληθεί κάποιος με το canyoning δεν απαιτείται κάποια ιδιαίτερη φυσική κατάσταση, ενώ λόγω της μη πολυπλοκότητας στον εξοπλισμό που χρησιμοποιείται, η τεχνική της κατάβασης γίνεται γρήγορα και εύκολα κατανοητή ακόμα κι από άτομα που δεν έχουν ασχοληθεί ξανά με το αντικείμενο (εφόσον βέβαια καθοδηγούνται από έμπειρους συνοδούς). Οι εμπειρίες που βιώνει κάποιος διασχίζοντας ένα φαράγγι είναι μοναδικές! Η αίσθηση να εκτελείς κατάβαση μέσα από έναν καταρράκτη και μετά να κάνεις βουτιές μέσα σε μικρές λίμνες, είναι πραγματικά απερίγραπτη!

Ένας τέτοιος θησαυρός βρίσκεται κρυμμένος στην περιοχή της Σκάλας. Πρόκειται για το «φαράγγι της Γραδούς», ένα φαράγγι με πολλούς καταρράκτες, λίμνες και άφθονο νερό από το Δεκέμβριο έως το Μάιο. Στο φαράγγι υπάρχουν καταρράκτες που φθάνουν σε ύψος μέχρι και τα είκοσι μέτρα, λίμνες με διάμετρο δέκα μέτρα και βάθος μέχρι τέσσερα μέτρα.

Αντικρίζοντας για πρώτη φορά το φαράγγι -όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες- το τοπίο σε παραπέμπει σε μέρη της κεντρικής ή και Βόρειας Ελλάδας και όχι σε ένα νησί. Αυτό είναι που κάνει την Κεφαλονιά ξεχωριστή, αυτή η εδαφική ποικιλομορφία, η άγρια φυσική ομορφιά που σου γεννάει το αίσθημα της εξερεύνησης, της αναζήτησης!

Για όσους θέλουν να δουν από κοντά όλα αυτά τα πανέμορφα μέρη που βρίσκονται κρυμμένα στο νησί μας, η Odysseyxpeditions είναι έτοιμη να οργανώσει την εκδρομή που εσείς θα διαλέξετε: canyoning (φαραγγισμό), caving (σπηλαιολογία), πεζοπορία, ή βόλτα με 4x4.

Εκδρομές πραγματοποιούνται κάθε σαββατοκύριακο.

Πρόσθετο Φωτογραφικό Υλικό: 
http://kefalonitis.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου