Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Ομόφωνη καταδικαστική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τις μεταφορές των μαθητών.

αντιγραφή  από  το  http://kefaloniaphotonews.gr/

 
Τελικά μετά από την  πίεση φορέων και γονέων η δημοτική αρχή, απουσιάζοντος του Δημάρχου κ. Αλ. Παρίση, έφερε το θέμα για τις μαθητικές μεταφορές από μόνη της για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο με εισηγητή τον αντιδήμαρχο κ. Σάββα Σαββαόγλου. Εκτός ημερήσιας διάταξης και με κατεπείγοντα μορφή ο κ. Σαββαόγλου αναφέρθηκε στην εισήγησή του ότι η  νέα Εγκύκλιος, που χαρακτηρίζεται από την απαρέγκλιτη αρχική θέση της ΚΥΑ του περασμένου Αυγούστου, όχι μόνον δεν διευκολύνει στο ελάχιστο τους Δήμους της χώρας έναντι της σωρείας προβλημάτων που έχουν προκύψει από τους άγονους διαγωνισμούς και το πολύ χαμηλό κόμιστρο των επαγγελματιών που εκτιμά ο νέο μαθηματικός τύπος, αλλά τους πιέζει να βρουν μόνοι τους λύσεις. Η συζήτηση διεξήχθη σε πολύ καλά επίπεδα και από τους φορείς που μίλησαν, όπως η ΕΛΜΕ-ΚΙ, ο Σύλλογος Δασκάλων, το Εργατικό Κέντρο, και αρκετοί Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων.
Μετά από 3,42 λεπτά συζήτηση, ομιλίες και ερωτήσεις, προς το τέλος η συνεδρίαση  εξελίχθηκε σε θρίλερ με την ψηφοφορία, όπου  η δημοτική αρχή αδυνατούσε να ολοκληρώσει την ψηφοφορία εφόσον δεν διέθετε 21 ψήφους, μαζί και με την μείζονα αντιπολίτευση. Η αδυναμία οφειλόταν  στον δημοτικό σύμβουλο Άγγελο Μαρκέτο ο οποίος επέμενε στην πρόταση του, δηλαδή  κλείσιμο του δήμου και να πάνε τα κλειδιά στο Υπουργείο.


Βλέποντας η Λαϊκή Συσπείρωση το αδιέξοδο, με συνέπεια να μην εγκριθεί καμία απόφαση, πήρε πρωτοβουλία ώστε να δημιουργηθεί μια ομόφωνη απόφαση προτείνοντας  τρεις  μόνο δικές της προτάσεις  να συμπεριληφθούν στην απόφαση της πλειοψηφίας. Ο Σάββας Σαββαόγλου και ο Νίκος Ανουσάκης δέχθηκαν  αμέσως την πρόταση της Αριστεράς, μαζί και ο κ. Βεντούρας, υπήρξαν όμως κάποιες αντιρρήσεις από τον Μάρκο Κοτσιλίνη, ως προς την ημέρα του συλλαλητηρίου. Ο Μάρκος Κοτσιλίνης ήθελε η ημέρα της κινητοποίησης να αφεθεί ανοικτή.
Τελικά μετά από μια συζήτηση που εξελίχθηκε σε πραγματικό θρίλερ συμφώνησαν όλοι, οπότε άλλη μια φορά το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε μια ομόφωνη απόφαση. Η συνεδρίαση διεκόπη στις 12.00, στο 8ο θέμα και θα επαναληφθεί μάλλον την επόμενη  Τετάρτη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου