Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

ΟΙ ΘΙΑΚΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΦΤΑΙΕΙ Η ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ!

Η  κακή χρήση από την παρέα, των κακών κεφαλλήνων γειτόνων

κεφαλονιά - ιθάκη
Μόνιμη δικαιολογία των μόνιμων στο Δήμο, για το ότι τόσα χρόνια, δεν έγινε ένα έργο στο Θιάκι,  ήταν….η Κεφαλλονιά. Το είδαμε άλλωστε, σε μια συνέντευξη που έδωσε κάποτε ο κ. Καραβίας, στον κ. Συρμή. 
Για ό,τι έπρεπε να γίνει και δεν έγινε για το νησί μας και τους κατοίκους του, έφταιγε η Κεφαλλονιά. Τόσες πολλές φορές έφταιξε η Κεφαλλονιά κατά τον κ. Καραβία, που μας έπιασαν γέλια…
Και γω ο πολίτης, που δεν είχα ιδέα και τα ‘ χαφτα, ρωτάω τώρα: Η Κεφαλλονιά ήταν και είναι για να εξυπηρετεί προσωπικές τους υποθέσεις? 
Για τον τεράστιο αγώνα τους να καθαιρέσουνε το Γιάνναρο, με την Κεφαλλονιά μπόρεσαν άνετα να συνεννοηθούν και να συνεργαστούν. Και τις εφημερίδες τους είχαν…. και τους βουλευτάδες τους είχαν…. και τις τοπικές των κομμάτων τους είχαν…και τις υπηρεσίες τους είχαν….. Όλα τα είχαν. Θερμά φιδαγκαλιάσματα….
Κι έδεσαν με θαυμαστό τρόπο διαθέσιμα πλοκάμια Κεφαλονίτικα, στα δικά τους ραδιούργα πλάνα «αποκαθήλωσης», όπως  έχουν ονομάσει την αισχρή επιχείρησή τους… 
Πολύχρονοι και σφιχτοί συναισθηματικοί δεσμοί…..
Ποιο ήταν και είναι είναι το αποτέλεσμα αυτών των δεσμών, προς όφελος της Ιθάκης και των δημοτών? Κοινωνικές σχέσεις….ανωτέρου επιπέδου και προσωπικά ρουσφετάκια??
Συντονιστήκατε ποτέ τόσο άριστα, για να φωνάξουν οι παντός χρώματος κι απόχρωσης βουλευτές, και να γράψουν  καμιά φορά με πηχιαίους τίτλους η kefaloniapress η kefalonianews, ο ανεξάρτητος και άλλες Κεφαλονίτικες φυλλάδες πως: 
 Η Ιθάκη απαιτεί βιολογικό, η Ιθάκη απαιτεί προβλήτες, νερό, δρόμους, μαρίνες, αεροδρόμιο….. πως η Ιθάκη απαιτεί ανάπτυξη????  
Καλέσατε ποτέ τον κ. Αλεβιζόπουλο  ώστε να πάρει τη μηχανούλα του, να φωτογραφίσει  τον τρόπο διάθεσης των λυμμάτων μας, σε μια από τις καλύτερες και πιο περίοπτες περιοχές της Ιθάκης, τον Αητό,  και να το κάνετε θέμα άμεσης ανάγκης για επίλυση?? Του είπατε να την πάρει όμως και να ‘ ρθει να αποθανατίσει  την άφιξη του υφ’ υμών προσκληθέντος Τριανταφυλλόπουλου….  (άσχετα πως σας έγραψε…)  Προγραμματίσατε  να βγάλετε τη φωνή που  θα εξέφραζε τις ανάγκες και τις επιθυμίες του λαού, κύριοι??? Η μήπως εκφράζατε και εκφράζετε μέσα από τις φυλλάδες  μόνο βέλη για τους δικούς σας στόχους…..και τις δικές προσωπικές επιθυμίες??
Προτρέψατε ποτέ τη φίλη σας  kefaloniapress, να ‘ ρθει και καμιά βόλτα στο Θιάκι , να ρωτήσει και την άλλη πλευρά, ασκώντας το ύψιστο καθήκον της αληθούς και αντικειμενικής πληροφόρησης,? ‘ Η μήπως δώσατε χέρι συμφωνίας για βοήθεια και υποστήριξη σας προκειμένου να ευωδωθούν προσωπικές σας επιθυμίες… 
Εσείς λοιπόν, οι μόνιμοι τοποτηρητές για την ανάπτυξη του νησιού, γιατί  έτσι  ακριβώς…… Με τον ίδιο τρόπο… Με το ίδιο ενδιαφέρον… Με το ίδιο πάθος….
δε συντονιστήκατε, να γίνει στο νησί ένα έργο??. 
Προσωπικά σας θέματα, τα πετύχατε όμως….. Τα ξέρουμε και τα γνωρίζουν κι όλοι οι Θιακοί που προσωρινά τα ψιθυρίζουν…… Συγκεκριμμένα κι όχι αόριστα πράματα……
Η προσπάθεια σας για να πετύχετε το δικό σας προσωπικό στόχο της «αποκαθήλωσης» μας απόδειξε, πως τις δυνατότητες και τις….κεφαλονίτικες πλάτες τις είχατε ό,τι ώρα θέλατε…. Αδιαφορήσατε όμως….και τα χρησιμοποιήσατε μόνο αν επρόκειτο για προσωπικά σας οφέλη…. 
Αν την ίδια υποστήριξη από όλα τα παραπάνω….Κεφαλονίτικα, την χρησιμοποιούσατε τόσα χρόνια προς όφελος του νησιού μας, κανένας δεν αμφιβάλλει πως η Ιθάκη θα ήταν ένας παράδεισος…… Τα χρησιμοποιήσατε όμως προς ίδιον όφελος…..
Χρειάζεται νομίζετε ο τόπος μας, τέτοιους προστάτες και συμβουλάτορες??
anonyma 

θιακές παροιμίες, (από Ο)

(συνέχεια)

-Ο Μαης έχει την  κουή κι ο θεριστής την πείνα.

-Ο χάρος έχει μπασιά μα δεν έχει βγαλσιά.

-΄Οποιος έχει και πορεύεται φάσκελά του κι αν παντρεύεται.

-΄Οσο θέλεις μαύρε νίψου και μελαχροινέ σφογγίσου.

-΄Οσο κι αν ξεπέσει το βουβάλι μιανού κριαριού κρέας θα του μείνει.

-Ολονών τη γνώμη κράτει και με τη δική σου περπάτει.

-Ούλα τα στραβά ψωμιά η νύφη μας τα πλάθει.

-Ο Θεός κάνει τα ορφανά, μ΄άμοιρα  δεν αφήνει.

-Ο λόγγος έχει αυτιά  κι ο κάμπος έχει μάτια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου