Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΠΑΠΑΔΑΤΟ, ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΗΣ Ν.Δ.

Νέες λίστες υποψηφίων βουλευτών της ΝΔ

 

Χρόνια πολλά και ευτυχισμένα


Παύλος Παπαδάτος


"Γαλάζιες χορεύτριες", Edgar Degas
Αναδημοσιεύουμε, χωρίς σχόλια προς το παρόν, λίστες υποψηφίων της ΝΔ σε όλη την επικράτεια που δημοσιεύει σήμερα ο “Τύπος της Κυριακής”.

 Α’ ΑΘΗΝΩΝ
Η ΛΙΣΤΑ φαίνεται ότι έχει συµπληρωθεί. Ο Δηµήτρης Αβραµόπουλος θα διεκδικήσει και πάλι την ψήφο εµπιστοσύνης των πολιτών της εκλογικής περιφέρειάς του. Στην ίδια περιφέρεια έντονο είναι το άρωµα γυναίκας. Εχουν πυκνώσει ήδη τις συναντήσεις και τις επαφές τους η κυρία από την οµάδα των «πέντε», Ελίζα Βόζεµπεργκ, η Φωτεινή Πιπιλή, ενώ επανήλθε στο προσκήνιο -και στα κοινοβουλευτικά έδρανα- η Ελενα Κουντουρά. Η Ολγα Κεφαλογιάννη έχει πάρει στα χέρια της εδώ και ένα χρόνο το χρίσµα από τον Α. Σαµαρά, ξεκίνησε την προεκλογική µάχη η Ευγενία Τσουµάνη-Σπέντζα (νυν βουλευτής Επικρατείας), ενώ παραµένει ερώτηµα η συµµετοχή της Μαριέττας Γιαννάκου.
Ο πρόεδρος της Ν.Δ., ο οποίος στοχεύει στην ανανέωση, έχει «καταλήξει» -όπως έχει γίνει γνωστό- σε τρία πρόσωπα που θα φέρουν αέρα ανανέωσης στο ψηφοδέλτιο: Στον Νότη Μηταράκη, καθηγητή Οικονοµικών και αναπληρωτή τοµεάρχη Οικονοµίας, στον Βασίλη Κικίλια, ο οποίος έλαβε το χρίσµα του περιφερειάρχη Αττικής και έδωσε σκληρή µάχη µέχρι την τελευταία στιγµή κατορθώνοντας να περάσει στο δεύτερο γύρο και µε ένα ποσοστό πάνω από 40% να διαψεύσει τις «Κασσάνδρες» που έσπευδαν να προεξοφλήσουν ότι δεν ήταν η σωστή επιλογή, και στον Μανώλη Αγγελάκα, ο οποίος, πέραν της κοµµατικής εµπειρίας του, έχει επιτυχηµένη επαγγελµατική δραστηριότητα στο χώρο του φαρµάκου.
Οι συζητήσεις για τη συµµετοχή των Νικήτα Κακλαµάνη και Μανώλη Μαυροµµάτη συνεχίζονται, ενώ τα σενάρια περί υποψηφιότητας του διπλωµατικού συµβούλου του Α. Σαµαρά, Ανδρέα Ψυχάρη, δεν επιβεβαιώνονται.
Β’ ΑΘΗΝΩΝ
ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ «δεξαµενή» ψηφοφόρων το ψηφοδέλτιο θα έχει αέρα ανανέωσης αλλά και σκληρών «συµµαχιών». Το επιτελείο του Α. Σαµαρά προσεγγίζει µε µεγάλη προσοχή τη λίστα της Β’ Αθηνών, καθώς οι πολίτες της συγκεκριµένης περιφέρειας αποτελούν µεγάλα θύµατα της αδιέξοδης πολιτικής της κυβέρνησης Παπανδρέου και το στοίχηµα θα δοθεί, όπως επισηµαίνουν, µέσα από «φρέσκα» πρόσωπα, µε επιτυχηµένη επαγγελµατική πορεία, συνέπεια και διάθεση προσφοράς.
Από τους στενούς συνεργάτες του προέδρου της Ν.Δ. δεν υπάρχει καµία «διαρροή» για υποψηφιότητες, ωστόσο κοµµατικά στελέχη µεταφέρουν στον «ΤτΚ» την εικόνα που καταγράφεται από τη συµµετοχή πολιτικών προσώπων σε κοµµατικές εκδηλώσεις και συζητήσεις. Η κινητικότητα έχει ήδη ξεκινήσει: εδώ θα δώσει και την επόµενη µάχη του σταυρού η οµάδα των «φιλελευθέρων» (Αρης Σπηλιωτόπουλος, Κυριάκος Μητσοτάκης, Κωστής Χατζηδάκης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης) και αποµένει να επισηµοποιηθεί η υποψηφιότητα του Ευάγγελου Αντώναρου.
Το ερώτηµα σχετικά µε την υποψηφιότητα του Πάνου Καµµένου µεγαλώνει, καθώς η «λάιτ» διαγραφή του (από την Κοινοβουλευτική Οµάδα και όχι από το κόµµα) προµήνυε την επιστροφή του στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο την προεκλογική περίοδο. Στην παρούσα κατάσταση τα δεδοµένα φαίνεται ότι έχουν αλλάξει, καθώς ο ανεξάρτητος βουλευτής ψήφισε «όχι» και στον Προϋπολογισµό, µε αιχµές κατά της Ν.Δ., και όπως εκτιµούν κοµµατικά στελέχη, ο ίδιος ο βουλευτής µπορεί µε τη στάση του να «επιλέξει» έναν άλλο δρόµο.
Αντίβαρο -κατά τα «γαλάζια» στελέχη- θα αποτελέσει η νέα υποψηφιότητα του Γιάννη Μανώλη, ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει την προεκλογική µάχη ο Νίκος Κωστόπουλος (γιος του πρώην υπουργού Δηµήτρη Κωστόπουλου), η Βασιλική Τζότζολα, ο Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος, η Αννα Καραµανλή, ο Δηµήτρης Κούκης, ο Παναγιώτης Καρελάς, η Τάνια Ιακωβίδου και η Κατερίνα Παπακώστα. Η νέα υποψηφιότητα είναι αυτή του πρώην υπουργού Υγείας Θανάση Γιαννόπουλου, ο οποίος µετά από 18 χρόνια «µετακινείται» από την εκλογική περιφέρεια της Φθιώτιδας.
Ερώτηµα παραµένει αν θα είναι υποψήφιος ο Λευτέρης Ζαγορίτης, ενώ κυκλοφορούν τα ονόµατα του πρώην δηµάρχου Αιγάλεω Δηµήτρη Καλογερόπουλου και του Γιώργου Βερναδάκη. Η µάχη θα είναι σκληρή, καθώς από τη Ν.Δ. εκλέγονται στη Β’ Αθηνών οι Βαγγέλης Μεϊµαράκης, Γεράσιµος Γιακουµάτος, Πάνος Παναγιωτόπουλος, Γιάννης Παπαθανασίου, Βύρων Πολύδωρας και Αργύρης Ντινόπουλος.
ΑΤΤΙΚΗ
Η Ν.Δ. στοχεύει στην ανανέωση και το τοπίο σταδιακά ξεκαθαρίζει. Τα νέα πρόσωπα είναι ο Πάνος Λειβαδάς, ο Θανάσης Κατσιγιάννης, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ανατολικής Αττικής Μάκης Γάκης και ο Στέφανος Αγιάσογλου. Συζητείται πάντως το όνοµα του Πέτρου Δούκα και -σύµφωνα µε το παρασκήνιο- πιθανότατα θα είναι υποψήφιος.
 Α’ ΠΕΙΡΑΙΑ
Η ΝΕΑ υποψηφιότητα είναι του υφυπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου. Υποψήφιος θα είναι επίσης ο Σπύρος Σπυρίδων, ενώ κυκλοφορεί έντονα το όνοµα του Βασίλη Κορκίδη, προέδρου της Εθνικής Συνοµοσπονδίας Εµπόρων Ελλάδος, αλλά και του πρώην ΟΝΝΕΔίτη και µέλους της Πολιτικής Επιτροπής του κόµµατος Πέτρου Αρβανίτη. Επίσης ακούγεται η υποψηφιότητα του δηµοτικού συµβούλου Πειραιά Νίκου Βλαχάκου, αδελφού του Παναγιώτη Βλαχάκου που χάθηκε στα Υµια, και του Κώστα Κατσαφάδου. Αινιγµατική εµφανίζεται η στάση του Πέτρου Μαντούβαλου.
 Β’ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ παράγοντες αναφέρουν ότι η υποψηφιότητα του Φαήλου Κρανιδιώτη έχει κλειδώσει. Έντονη προεκλογική µάχη έχουν ξεκινήσει ο νυν βουλευτής Γιάννης Τραγάκης, ο πρώην βουλευτής Αναστάσιος Νεράντζης, ο Γιάννης Κουράκος και ο Βασίλης Βουγιουκλάκης.
 Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΝ «παλιοί» και νέοι. Υποψήφιος θα είναι ο Κώστας Καραµανλής, ο οποίος -όπως λένε συνοµιλητές του- επιθυµεί την απόλυτη επιτυχία της Ν.Δ. και του Α. Σαµαρά, γι’ αυτό ξεκαθαρίζει µέσω των συνεργατών του ότι σε όλη την προεκλογική περίοδο θα έχει ως στοίχηµα την κατάκτηση της αυτοδυναµίας του κόµµατος. Με τον τρόπο αυτό, όπως αναφέρεται στο παρασκήνιο, «κλείνει αυτόµατα η πόρτα» σε όσους θελήσουν να χρησιµοποιήσουν το όνοµα του πρώην πρωθυπουργού για προσωπικές φιλοδοξίες.
Υποψήφιοι θα είναι οι εν ενεργεία βουλευτές Κώστας Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης, Γιάννης Ιωαννίδης και Ελενα Ράπτη, ενώ νέα υποψηφιότητα είναι αυτή του επιχειρηµατία Στράτου Σιµόπουλου. Ολα δείχνουν ότι στο κυνήγι του σταυρού θα µπουν ο υφυπουργός Υγείας Δηµήτρης Βαρτζόπουλος και ο πρώην περιφερειάρχης Ηπείρου Δηµήτρης Πανοζάχος.
Σίγουρες θεωρούνται οι υποψηφιότητες του Γιώργου Ορφανού, του Παναγιώτη Κοκκόρη και του Βενιαµίν Καρακωστάνογλου, ενώ κυκλοφορεί το όνοµα του Κώστα Μαργαρίτη. Μια θέση στη λίστα -πιθανότατα- θα έχουν οι Λιάνα Γούτα, Αννυ Ευθυµίου, Δηµήτρης Κούβελας και Στάθης Κωνσταντινίδης. Κοµµατικά στελέχη αναφέρουν επίσης ως πιθανούς υποψηφίους την Αρτεµη Διαλυνά και την Τζελίνα Μακραντωνάκη. Οι πιθανότητες του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου φθίνουν µετά από την πρόσφατη δικαστική εµπλοκή του.
Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΕΚΤΟΣ από τον Θόδωρο Καράογλου και τον Σάββα Αναστασιάδη, στους σταθερούς υποψηφίους φέρονται να είναι ο πρώην αντινοµάρχης Γιάννης Παλαιστής, η Πόπη Καλαϊτζή, ο Γιάννης Καραγιάννης και ο Αρης Αραµπατζής. Υποψηφιότητα διεκδικούν οι Αδάµ Ρεγκούζας, Παντελής Τσακίρης, Εύα Παντούσα, Βασίλης Κανάκας, Γιάννα Τζάκη, Εφη Βασιλειάδου. Μία θέση επιθυµεί και η Ανθή Σαλαγκούδη, η οποία προτιµά να είναι υποψήφια στην Α’ Θεσσαλονίκης, αλλά η καταγωγή της -ο πατέρας της, Γιώργος, είναι πρώην βουλευτής και υπουργός- την… κατατάσσει στη Β’ Θεσσαλονίκης.
 Με… αέρα ανανέωσης σε όλη την Ελλάδα
 KENTΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Στο νομό Ηµαθίας το νέο πρόσωπο που θα πλαισιώσει το «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο είναι ο δικηγόρος και µέλος της Κ.Ε. της ΟΝΝΕΔ Τάσος Μπαρτζώκας. Το εκλεγµένο µέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Κώστας Ζιώγας δεν κρύβει το ενδιαφέρον του, όπως και ο δηµοτικός σύµβουλος Βέροιας Απόστολος Βεσυρόπουλος και ο πολιτευτής Λάζαρος Τσαβδαρίδης. Στο Κιλκίς φαίνεται ότι έχουν οριστικοποιηθεί οι υποψηφιότητες του Σάββα Τσιτουρίδη και του πολιτευτή Γιώργου Γεωργαντά, ενώ «θολό» παραµένει το τοπίο σχετικά µε την υποψηφιότητα του δηµάρχου Κιλκίς Ευάγγελου Μπαλάσκα, όπου υπάρχει δικαστική «εµπλοκή» που θα κρίνει τις τελικές αποφάσεις. Στην Πέλλα ο βουλευτής Γιώργος Καρασµάνης διατηρεί τη µοναδική «γαλάζια» έδρα. Νέες υποψηφιότητες είναι ο πολιτικός µηχανικός Διονύσης Σταµενίτης και ο Αλκιβιάδης Νουσηκύρου, ενώ ενδιαφέρονται η Παρθένα Φουντουκίδου και ο Ιορδάνης Τζαµτζής. Στην Πιερία φαίνεται ότι «κλείδωσαν» οι υποψηφιότητες της νοµαρχιακής συµβούλου Σοφίας Μαυρίδου, του Αποστόλη Πόδα, του πρώην υφυπουργού Γιώργου Κωνσταντόπουλου και του Κώστα Κουκοδήµου. Στις Σέρρες η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά είναι η κυρία των «πέντε» εκφραστών της λαϊκής Δεξιάς που εκλέγεται στο νοµό, ο Κώστας Τσιπλάκης θα κατέλθει και πάλι, ενώ για το γιο του Αχιλλέα Καραµανλή, Κώστα, δεν υπάρχει ένδειξη ότι ενδιαφέρεται να πολιτευθεί. Στη Χαλκιδική υποψήφιος θα είναι εκ νέου ο βουλευτής Γιώργος Βαγιωνάς. Πιθανότατα στο ψηφοδέλτιο θα ενταχθούν οι Ευθύµιος Καρανάσιος και Ιφιγένεια Κυριακού που είχαν διεκδικήσει την εκλογή τους πριν από δύο χρόνια. Τα νέα πρόσωπα είναι ο οικονοµολόγος Δηµήτρης Πάχτας, η ελεύθερη επαγγελµατίας Ολγα Παπαµέτη, ο πρόεδρος του Επιµελητηρίου Γιώργος Γκιλής και ο δικηγόρος Νίκος Καραµανλής που συµµετείχε στο ψηφοδέλτιο του 2007. Το κόµµα καταβάλλει προσπάθειες προκειµένου να πείσει το µηχανολόγο-µηχανικό και πρόεδρο της ΝΟΔΕ Χαλκιδικής Δηµήτρη Τσούφη να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο.
ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Στα Γρεβενά η Ν.Δ. έχει καταλήξει στον Θανάση Σδράλλη, προσωπάρχη στη Ν.Δ. και από τους ανθρώπους που βρέθηκαν κοντά στον Α. Σαµαρά από την περίοδο της Πολιτικής Ανοιξης. Τοπικά στελέχη δείχνουν ως υποψήφιο το Βάιο Κόραβο, ενώ στους ενδιαφεροµένους περιλαµβάνονται οι Ιωάννης Γιάτσιος, Ματθαίος Αδάµος και Γιάννης Χάτσιος. Στην Καστοριά τα νέα πρόσωπα θα είναι, σύµφωνα µε πληροφορίες, οι Πασχάλης Γκέτσιος, Γιώργος Ντίνας και Μαρία Αντωνίου, ενώ στην Κοζάνη η νέα υποψηφιότητα εστιάζεται στο πρόσωπο του Διαµαντή Βαχτσιαβάνου, στελέχους της Ν.Δ. επί σειρά ετών. Στη Φλώρινα, όπου η Ν.Δ. εκπροσωπείται από τον Στάθη Κωνσταντινίδη, το ψηφοδέλτιο θα ενισχυθεί µε τις υποψηφιότητες του πρώην περιφερειάρχη Σωτήρη Βόσδου και του οικονοµολόγου Σταύρου Παπασωτηρίου.
 ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΘΡΑΚΗ
Στη Δράμα ο πρώην δήµαρχος Θωµάς Μαργαρίτης θα βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο, ενώ ακούγεται το όνοµα του πρώην βουλευτή Σταύρου Δαϊλάκη. Στον Εβρο είναι δεδοµένη η υποψηφιότητα του Ακη Γεροντόπουλου, ενώ στην Καβάλα υποψήφιος φέρεται ο πρώην υπουργός Γιώργος Καλαντζής. Στην Ξάνθη ο Αλέκος Κοντός παραµένει στο ψηφοδέλτιο, ενώ αναµένεται να συµπεριληφθούν ο πρώην νοµάρχης και υποψήφιος περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης και η Γεωργία Ανδρέου. Στη Ροδόπη, εκλογική περιφέρεια του Ευριπίδη Στυλιανίδη, η Ν.Δ. αναζητά πρόσωπο από τη µειονότητα.
 ΗΠΕΙΡΟΣ
Στην Αρτα δεδοµένη θεωρείται η υποψηφιότητα του Κώστα Παπαδηµητρίου, γιου του πρώην βουλευτή Λευτέρη Παπαδηµητρίου. Ενδιαφέρον υπάρχει από τον Γιώργο Στύλιο, τον Χριστόφορο Μίχο, τον πρώην νοµάρχη Γιώργο Παπαβασιλείου και την Εύη Καραµπίνα, κόρη του πρώην βουλευτή Κώστα Καραµπίνα. Ακούγεται επίσης το όνοµα της δηµοτικής συµβούλου Τασούλας Σίµου-Τάσου. Στη Θεσπρωτία εκτός από τον πρώην υφυπουργό Αντώνη Μπέζα, τη µονοεδρική αναµένεται να διεκδικήσουν οι Κώστας Μπέσης και Νίκος Κάτσιος. Στα Ιωάννινα υπάρχουν οι παρουσίες του γραµµατέα της Κ.Ο. της Ν.Δ. Κώστα Τασούλα και του Σταύρου Καλογιάννη. Υποψήφιος αναµένεται να είναι ο δηµοσιογράφος Στέλιος Λεύκοβιτς, ενώ τα τοπικά στελέχη µιλούν και για τους Κώστα Κάτσενο, Γιάννη Γεροθανάση, Οδυσσέα Πότση. Στην Πρέβεζα κυκλοφορούν τα ονόµατα των Αχιλλέα Βουνάτσου, Μιχάλη Σπυρέλη, Στέργιου Γιαννάκη και Μαρίας Πετρόζου.
 ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Στην Αιτωλοακαρνανία έχει «κλειδώσει» η υποψηφιότητα του µέλους της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Θύµιου Δρόσου. Σύµφωνα µε πληροφορίες, εξετάζεται ο πρώην δήµαρχος Μεσολογγίου Γιώργος Πρεβεζάνος, φαίνεται ότι έχει κλειδώσει η υποψηφιότητα της Ελενας Μάντζιου-Κοτρολού, ενώ πληροφορίες µιλούν για τις συµµετοχές της δηµοτικής συµβούλου Αγρινίου Γεωργίας Μπόκα και του Νίκου Καραπάνου. Πληροφορίες αναφέρουν επίσης τον υποψήφιο περιφερειάρχη και πολιτικό µηχανικό Γιώργο Παπαναστασίου, τον Ασηµάκη Φωτόπουλο, γιο του πρώην βουλευτή, και τον Δηµήτρη Αρβανίτη. Εξετάστηκε επίσης η υποψηφιότητα του ΟΝΝΕΔίτη γιατρού Αγγελου Παπαναστασίου, ενώ ακούγεται το όνοµα του πρώην δηµάρχου Αιτωλικού Κώστα Σταράµου. Στην Αχαΐα θα δώσει τη «µάχη του σταυρού» ο Αγγελος Τσιγκρής, ενώ θα δοκιµάσουν και πάλι τις δυνάµεις τους η πρώην βουλευτής Νατάσα Ράγιου και ο πολιτευτής Δηµήτρης Τριανταφυλλόπουλος. Νέοι υποψήφιοι αναµένεται να είναι ο πρώην αρχηγός ΓΕΝ Γιώργος Καλαµαλίκης και ο υποψήφιος δήµαρχος Πάτρας Κώστας Χριστόπουλος. Συζητούνται να είναι και πάλι υποψήφιες η Πηνελόπη Παναγιωτοπούλου και η Ελένη Πανίτσα-Μπακουλοπούλου. Στην Ηλεία υποψηφιότητες µε αέρα ανανέωσης είναι η βουλευτής Επικρατείας Θεοδώρα Αυγερινοπούλου και ο Διαµαντής Σεϊτανίδης. Στο ψηφοδέλτιο µε το βουλευτή Κώστα Τζαβάρα και «ανεβασµένες» τις «µετοχές» του αναµένεται να δώσει τη µάχη ο καθηγητής Πανεπιστηµίου Διονύσης Χιόνης και οι Χάρης Λαµπρόπουλος, Γιώργος Κατσάµπερης, ενώ θα είναι πάλι υποψήφιος ο Παναγιώτης Αδρακτάς.
 ΙΟΝΙΟ

Στη Ζάκυνθο φέρεται να είναι υποψήφιος ο πρώην νοµάρχης Διονύσης Γάσπαρος, στην Κέρκυρα ο Στέφανος Γκίκας, στην Κεφαλλονιά δεν αποκλείεται να επιστρέψει στη «µάχη του σταυρού» ο υφυπουργός και πρώην βουλευτής Πέτρος Αλιβιζάτος. Στο ίδιο ψηφοδέλτιο «κατεβαίνει» από την Α’ Αθηνών όπου ήταν υποψήφια στις προηγούµενες εκλογές η οδοντίατρος Σοφία Λουκέρη (µε κεφαλλονίτικη καταγωγή) καθώς και ο Παύλος Παπαδάτος. Στη Λευκάδα ακούγεται η υποψηφιότητα του Θεόδωρου Σολδάτου.
ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

Στη Βοιωτία ο Ανδρέας Κουτσούµπας δηλώνει ότι θα είναι υποψήφιος, ενώ ακούγονται τα ονόµατα του περιφερειακού συµβούλου Γιάννη Καράµπελα, του Παντελή Φραγκούλη, του Τάσου Ιγγλέζου και του Λουκά Υπερήφανου. Στην Εύβοια, µε τους εν ενεργεία βουλευτές Κώστα Μαρκόπουλο και Σίµο Κεδίκογλου οι βολιδοσκοπήσεις συνεχίζονται: οι πληροφορίες µιλούν για το δήµαρχο Ιστιαίας Χριστοφή Ζάχο, τη Σίσσυ Λαΐου, τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Σταµάτη Γκάβαλη και το γιατρό Γιώργο Χαλιώτη. Στη µονοεδρική Ευρυτανία πολύ πιθανή είναι η υποψηφιότητα του Κώστα Κοντογιώργου, πρώην πολιτικού φίλου της Ντόρας Μπακογιάννη. Στη Φθιώτιδα το «γαλάζιο» τοπίο αλλάζει µετά τη «µετακίνηση» του Θανάση Γιαννόπουλου στη Β’ Αθηνών. Ο Χρήστος Σταϊκούρας παραµένει από τα ισχυρά ονόµατα του ψηφοδελτίου και προστίθενται οι Νίκος Σταυρογιάννης, Γιάννης Μπρεκουλάκης, Ελένη Τσεκούρα και Ελένη Μακρή. Στη Φωκίδα το ψηφοδέλτιο ανανεώνεται µε την είσοδο του δηµοσιογράφου Σπύρου Τρίψα, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ως υποψήφιο τον Κώστα Παπαθανασίου.
 ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Στην Καρδίτσα ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Δηµήτρης Σιούφας φαίνεται ότι δεν θα διεκδικήσει «σταυρό». Μία θέση στο ψηφοδέλτιο θα έχει, όπως λένε οι πληροφορίες, ο ανιψιός του, Παύλος Σιούφας, ενώ αέρα ανανέωσης θα φέρει ο Βασίλης Πολυµερόπουλος, µέλος της ΑΔΕΔΥ. Η τοπική κοινωνία µιλά για το γιο του πρώην υπουργού Θεόδωρου Αναγνωστόπουλου, Γιώργο. Στη Λάρισα, όπου η Ν.Δ. έχει ισχυρή παρουσία µε το γραµµατέα Πολιτικού Σχεδιασµού Μάξιµο Χαρακόπουλο και τον Χρήστο Ζώη, το ψηφοδέλτιο θα ενισχυθεί µε τη συµµετοχή του Γιώργου Αδαµούλη. Μεταξύ των ονοµάτων που κυκλοφορούν είναι του πρώην νοµάρχη Λουκά Κατσαρού, του Ντίνου Διαµάντου και της Μαίρης Καµηλαράκη. Στη Μαγνησία, εκλογική περιφέρεια του βουλευτή Θανάση Νάκου, «επιστρέφει» µε αξιώσεις η Ζέττα Μακρή, ενώ πληροφορίες µιλούν για το σύµβουλο του προέδρου της Ν.Δ. σε θέµατα διαφάνειας Γιώργο Σούρλα. Στα Τρίκαλα µετά τη διαγραφή του Σωτήρη Χατζηγάκη, υποψήφιος θα είναι ο Ηλίας Βλαχογιάννης, ενώ οι πληροφορίες µιλούν για τον Κώστα Σκρέκα, γιο του πρώην βουλευτή, την Ελένη Αργυροπούλου και τη Ζέφη Νικολάου.
 ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Στην Αργολίδα η Ελσα Παπαδηµητρίου διαγράφηκε, ο Γιάννης Μανώλης «µετακοµίζει» στη Β’ Αθηνών και στο ψηφοδέλτιο ο µόνος εν ενεργεία βουλευτής είναι ο Γιάννης Ανδριανός. Νέα πρόσωπα είναι ο πρώην δήµαρχος Ναυπλίου Τάκης Αναγνωσταράς, ο Βασίλης Σιδέρης, ο Χρήστος Καλατζής και η Θεοδώρα Καλογεράκου, ενώ ακούγεται και το όνοµα του Βαγγέλη Μπαρµπάκου. Στην Αρκαδία υπάρχει η παρουσία του βουλευτή και γραµµατέα της Πολιτικής Επιτροπής Ανδρέα Λυκουρέντζου. Οι πληροφορίες µιλούν για τους Μαρίνο Τσίρµπα, Μαρία Τροχάνη και Βασίλη Κοντοζαµάνη. Στην Κορινθία θα πολιτευτεί ο γνωστός γιατρός Θανάσης Παπαχριστόπουλος. Ερώτηµα παραµένει η συµµετοχή του γιου του Σταύρου Δήµα, καθώς ο υπουργός έχει «κλειδώσει» στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, ενώ ανοίγει ο δρόµος για τον Κώστα Γιώτη. Στη Λακωνία δύο στελέχη της Ν.Δ. θα αναζητήσουν την ψήφο των πολιτών. Ο Μενέλαος Δασκαλάκης και η Φεβρωνία Πατριανάκου. Θέση διεκδικούν επίσης ο πρώην νοµάρχης Κώστας Φούρκας και ο Θεόδωρος Ματάλας. Στη Μεσσηνία, «έδρα» του Α. Σαµαρά, το ψηφοδέλτιο θα πλαισιώσουν κατά πληροφορίες ο Μιλτιάδης Χρυσοµάλλης, ο δικηγόρος Αγγελος Κωτσιόπουλος και ο Κώστας Σαµπατζιώτης. Δεν έχει κλείσει η υποψηφιότητα του Κώστα Ζωντανού, ενώ ανοιχτή παραµένει η συµµετοχή του υποψήφιου περιφερειάρχη Δηµήτρη Δράκου. Πληροφορίες αναφέρουν επίσης την Μπέσσυ Πλέτσα.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ
Στη Λέσβο θα είναι υποψήφιος ο πρώην νοµάρχης και υποψήφιος περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Παύλος Βογιατζής, στη Σάµο η Ν.Δ. έχει καταλήξει στο κοµµατικό στέλεχος Φίλιππο Μωυσόγλου και στη Χίο, εκλογική περιφέρεια του βουλευτή Κώστα Μουσουρούλη, οι πληροφορίες µιλούν για τη Μαρία Σώδη.
 ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ
Στα Δωδεκάνησα η Ν.Δ. εκπροσωπείται µε άρωµα γυναίκας σήµερα στη Βουλή, τη Μίκα Ιατρίδη. Σύµφωνα µε πληροφορίες, έχει «κλειδώσει» η υποψηφιότητα του Μπάµπη Κόκκινου, ενώ η λίστα των ενδιαφεροµένων είναι µεγάλη. Ακούγονται οι Βασίλης Χρύσης, Παντελής Μαραβέλιας, Γιάννης Παπάς, Μάνος Κόνσολας και Ηλίας Ζωγραφίδης. Στις Κυκλάδες, όπου ο βουλευτής Γιάννης Βρούτσης έχει τη «γαλάζια» έδρα, κατά τις πληροφορίες θα είναι υποψήφιος ο Χρήστος Καφτηράνης. Πληροφορίες µιλούν για συµµετοχή της Φιλιάννας Χωµατά, κόρης του πρώην βουλευτή, και του Τριαντάφυλλου Τριανταφυλλίδη
 ΚΡΗΤΗ
Στο Ηράκλειο, έδρα του Μανώλη Κεφαλογιάννη, όπως όλα δείχνουν, µάχη θα δώσουν ο ευρωβουλευτής Κώστας Πουπάκης και ο Γιάννης Οικονόµου. Πληροφορίες µιλούν επίσης για τον Κώστα Μπαντουβά και την Αντιγόνη Σταµενίτη. Στο Ρέθυµνο, µετά τη «µετακίνηση» της Ολγας Κεφαλογιάννη στην Α’ Αθηνών, φαίνεται ότι έχει «κλειδώσει» η υποψηφιότητα του Γιάννη Κεφαλογιάννη, ανιψιού του πρώην υπουργού. Στα Χανιά σίγουρες θα πρέπει να θεωρούνται οι υποψηφιότητες των Μανούσου Βολουδάκη και Κυριάκου Βιρβιδάκη. Στο Λασίθι, εκτός από τη δεδοµένη υποψηφιότητα του βουλευτή και πρώην υφυπουργού Γιάννη Πλακιωτάκη, αναµένεται να «κατέβει» η Ελένη Βλάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου