Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Σφοδρή χαλαζόπτωση στην Κερκυρα

http://www.corfupress.com/news
 ΛΕΥΚΗ  Η ΚΕΡΚΥΡΑ  ΣΗΜΕΡΑ, ΚΑΙ  ΠΛΗΜΥΡΕΣ!
(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ & VIDEO) Εκτεταμένα προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων αλλά ευτυχώς όχι πλημμύρες σε σπίτια και καταστήματα προκάλεσε η σφοδρή χαλαζόπτωση την οποία ακολούθησε καταρρακτώδης βροχή.

PDF Εκτύπωση


Το χαλάζι που έπεσε για 20 και πλέον λεπτά το απόγευμα της Τρίτης, ήταν τόσο σφοδρό που οι κεντρικοί δρόμοι της πόλης θύμιζαν… χιονοδρομικό κέντρο, ενώ ο πάγος σε συνδυασμό με το νερό τα βροχής συμπαρέσυραν τα φύλλα από τα δέντρα και έφραξαν τις οπές των φρεατίων απορροής των ομβρίων, με αποτέλεσμα να μην έχει δίοδο να φύγει το νερό και να φτάσει ακόμα και τα 30 εκατοστά σε σημεία όπως στην παραλιακή της Γαρίτσας, στην αρχή της οδού Αλκινόου, στα Τρία Γεφύρια και τον παραλιακό δρόμο στο Νέο Λιμάνι. Πλημμύρησε ακόμα και στο Λιστόν όπου όμως, στο αποτέλεσμα συνέβαλλαν και τα… χαλάκια που αρκετοί καταστηματάρχες καφέ μπαρ της περιοχής βάζουν πάνω από τα φρεάτια μπροστά από τις επιχειρήσεις τους…
Η Πυροσβεστική δέχθηκε αρκετές κλήσεις χωρίς ωστόσο να χρειαστεί να επέμβει για άντληση υδάτων μέσα σε σπίτια ή καταστήματα.
Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Κέρκυρας, Σπύρος Μουζακίτης, υποστήριξε ότι δε υπήρξαν βουλωμένα φρεάτια αλλά το χαλάζι συμπαρέσυρε τα φύλλα των δέντρων με αποτέλεσμα να γίνει σε ορισμένες περιπτώσεις φραγή της εισόδου των φρεατίων στις σιδερένιες σχάρες. Όπου επενέβησαν κάτοικοι ή καταστηματάρχες και με σκούπα απομάκρυναν άμεσα τα πεσμένα φύλλα, το σύστημα απορροής των υδάτων λειτούργησε κανονικά και απορροφήθηκε αμέσως το νερό, ενώ σε άλλες περιπτώσεις επιστρατεύτηκαν εργαζόμενοι της επιχείρησης για να καθαρίσουν τις εισόδους.

















ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Σφοδρή χαλαζόπτωση προκάλεσε προβλήματα από jvnadr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου