Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ - ΜΟΥΣΕΙΟ:‏ το πρόβλημα παραμένει.


Ανοίγει η Βιβλιοθήκη, το Μουσείο κλειστό, οι μισές εργαζόμενες απλήρωτες, το πρόβλημα παραμένει.
Σήμερα 7 Δεκεμβρίου 2011 πληρώθηκαν οι τρεις εργαζόμενες της Κοργιαλενείου Βιβλιοθήκης ενώ παραμένουν απλήρωτες οι τρεις εργαζόμενες του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου. Ήδη από τις 2 Δεκεμβρίου δηλώσαμε με έγγραφό προς το Κοργιαλένειο Διοικητικό Συμβούλιο την  ομόφωνη απόφασή μας να κατανεμηθεί  αναλογικά η αναμενόμενη επιχορήγηση του Υπουργείου Παιδείας σε όλες τις εργαζόμενες έστω κι αν δεν επαρκούσε για την πλήρη εξόφληση των δεδουλευμένων όλων μας και αυτό το ζητήσαμε επειδή:
1.      Ξεκινήσαμε τον αγώνα όλες μαζί
2.      Επειδή το οικονομικό πρόβλημα είναι κοινό σε όλες

Παρά ταύτα το Κοργιαλένειο Διοικητικό Συμβούλιο επέλεξε να εξοφλήσει μόνο τις εργαζόμενες της Βιβλιοθήκης επικαλούμενο, τη διατύπωση της απόφασης επιχορήγησης του Υπουργείου Παιδείας - τακτική που δεν ακολουθήθηκε ποτέ στο παρελθόν. Τότε όλοι οι εργαζόμενοι πληρωνόμαστε αναλογικά όποτε έρχονταν χρήματα από οποιαδήποτε πηγή.
Η επίσχεση εργασίας από τις 3 Αυγούστου 2011 των τριών υπαλλήλων της Κοργιαλενείου Βιβλιοθήκης έληξε επειδή καταβλήθηκαν οι δεδουλευμένες αμοιβές τους από το Φεβρουάριο του 2011 μέχρι και το Νοέμβριο του 2011 και συνεπώς ξαναλειτουργεί η Βιβλιοθήκη.
Η επίσχεση των εργαζομένων στο Κοργιαλένειο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο συνεχίζεται μέχρις ότου εξοφληθούν και οι εργαζόμενες του Μουσείου. Καλούμε το Κοργιαλένειο Διοικητικό Συμβούλιο και κάθε άλλο αρμόδιο φορέα να κάνει κάθε δυνατή ενέργεια προκειμένου να καταβληθούν τα δεδουλευμένα και στις υπόλοιπες εργαζόμενες  πριν τα Χριστούγεννα.
Το πρόβλημα της καταβολής των δεδουλευμένων είναι το ένα και ίσως το μικρότερο σκέλος του προβλήματος  που αφορά το Κοργιαλένειο Ίδρυμα. Το τεράστιο πρόβλημα λειτουργίας και επιβίωσης του Κοργιαλενείου Ιδρύματος (Βιβλιοθήκης – Μουσείου) στο μέλλον και η σταθεροποίηση των θέσεων εργασίας των υπαλλήλων παραμένουν ακόμη άλυτα. Άμεσα θα ζητήσουμε από το ΚΔΣ σύγκληση συνεδρίασης με τη παρουσία όλων των εργαζομένων του Ιδρύματος για να συζητήσουμε τη μόνιμη και οριστική λύση του προβλήματος λειτουργίας του Κοργιαλενείου Ιδρύματος.
Οι πάγιες θέσεις μας είναι ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ – ΚΡΑΤΙΚΟΣ χαρακτήρας της Βιβλιοθήκης και του Μουσείου και μόνιμες και σταθερές θέσεις εργασίας για όλες τις εργαζόμενες του Ιδρύματος, θέσεις τις οποίες έχουν υιοθετήσει με ομόφωνες αποφάσεις του το Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλλονιάς και το Περιφερειακό Συμβούλιο. Ακόμη περιμένουμε τις ενέργειες τους καθώς το πρόβλημα παραμένει άλυτο.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους φορείς (επιστημονικούς, κοινωνικούς, επαγγελματικούς,  εκπαιδευτικούς) και ΜΜΕ  που πιστεύουμε ότι θα εξακολουθήσουν να βρίσκονται στο πλευρό μας.  Εμείς συνεχίζουμε ενωμένες με τη συμπαράσταση του συνδικαλιστικού μας φορέα - Εργατικό Κέντρο - τον αγώνα μέχρι  την οριστική επίλυση του προβλήματος.
Οι εργαζόμενες του Κοργιαλενείου Ιδρύματος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου