Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

3η Δεκεμβρίου,Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία, --ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΑΣ.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η 3η Δεκεμβρίου αποτελεί μια μέρα υπενθύμισης των ίσων δικαιωμάτων και ευκαιριών των ατόμων με αναπηρία και της διαρκούς προσπάθειας τους για ένταξη στην κοινωνία μας. Η Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία, είναι μια ημέρα ευαισθητοποίησης για όλους τους συνανθρώπους μας που δίνουν τη δική τους σκληρή μάχη με τη ζωή για την ίση μεταχείριση και αντιμετώπιση στα κοινωνικά δρώμενα.

Τα Άτομα Με Αναπηρία δεν αποτελούν μια ξεχωριστή κατηγορία ανθρώπων. Μπορούν και πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους άλλους ανθρώπους στην εργασία,  την εκπαίδευση, τον αθλητισμό και τις διαπροσωπικές σχέσεις.

Με τις σπουδαίες ικανότητες τους αποδεικνύουν τόσο στις επιστήμες, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό ότι είναι άτομα δημιουργικά, μεθοδικά, λαμβάνοντας μέρος σε ποικίλες δραστηριότητες οι οποίες παίζουν σημαντικό ρόλο στο κοινωνικό τους περιβάλλον. Διεκδικούν από τη σχέση τους με τους άλλους την ισοτιμία και τον σεβασμό.


Πολιτική μας βούληση αλλά και καθημερινή μας έγνοια είναι να δημιουργήσουμε μια κοινωνία δίκαιη, ανθρώπινη, μια κοινωνία αλληλεγγύης, μακριά από το ρατσισμό και τους αποκλεισμούς οποιασδήποτε κοινωνικής ομάδας.

Σε αυτό το πλαίσιο θα πρέπει να δίνουμε καθημερινή μάχη ώστε να εξασφαλίσουμε την ισότητα, την αυτονομία όλων των ανθρώπων αποδεικνύοντας έμπρακτα την ευαισθησία και την ανάγκη προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο.









Λεωφ. Βεργωτή 33, Τ.Κ. 28100 – ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ, Τηλ. 26710 25482, Φαξ 26710 25481
Βουλής 4, Τ.Κ. 10562 – ΘΗΝΑ, Τηλ. 210 3235903, Φαξ 210 3706541

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου