Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

ΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ , ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 18:00

ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ... http://www.cosmos965.gr
ΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ...Η Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλληνίας και το Τμήμα Τροχαίας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας ¨Πάνος Μυλωνάς¨ διοργανώνουν, από την Κυριακή (4-12-2011) έως την Πέμπτη (8-12-2011), στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου ¨Κέφαλος¨, έκθεση τροχαίας με τίτλο ¨Τροχαία ατυχήματα και πρόληψη τους¨.
Η διοργάνωση της έκθεσης τελεί στον ευρύτερο πλαίσιο της κοινωνικής αποστολής της Ελληνικής Αστυνομίας και εντάσσεται στο στρατηγικό σχεδιασμό δράσεων και πρωτοβουλιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεφαλληνίας, με στόχο τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.
Οι εργασίες της Έκθεσης με αντικείμενο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, καθώς και τη διαπαιδαγώγηση των μαθητών σε θέματα οδικής ασφάλειας, διακρίνονται σε δύο θεματικές ενότητες.
Η πρώτη ενότητα, η οποία αποτελεί και την έναρξη των εργασιών της Έκθεσης, περιλαμβάνει ενημερωτική ομιλία την Κυριακή (04-12-2011) και ώρα 18.00 στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου. Η εκδήλωση στην οποία είναι προσκεκλημένοι οι τοπικοί φορείς και Αρχές της Κεφαλονιάς, απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και αποσκοπεί στην ανάλυση των αιτιών των τροχαίων ατυχημάτων, την επισήμανση των συνεπειών τους και την ανάδειξη της σπουδαιότητας τήρησης των κανόνων οδικής συμπεριφοράς.
Η δεύτερη θεματική ενότητα περιλαμβάνει πρόγραμμα επισκέψεων μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων της Κεφαλονιάς και θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο, από τη Δευτέρα (5-12-2011) έως και την Πέμπτη (8-12-2011) από τις ώρες 08:00 έως 13:00.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων κατά τις δύο θεματικές ενότητες περιλαμβάνει τα ακόλουθα:
o Παρουσίαση του Διοικητή του Τμήματος Τροχαίας Αργοστολίου Αστυνόμου Α’ ΓΚΙΝΑ Γρηγορίου με θέμα «Τροχαία Ατυχήματα - Επιπτώσεις και Τρόποι Αντιμετώπισης»
o Παρουσίαση του Επιμελητή Ορθοπεδικής Κλινικής Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλληνίας κ. ΚΑΣΙΑΝΟΥ Γεώργιου με θέμα «Κακώσεις Συνέπεια Τροχαίων Ατυχημάτων»
o Παρουσίαση του Πολιτικού Μηχανικού - Συγκοινωνιολόγου και μέλους του Δ.Σ. Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», κ. ΡΟΥΧΩΤΑ Άγγελου με θέμα «Βασικές Αρχές Οδικής Ασφάλειας - Επίδειξη Προσομοιωτών»
o Προβολή video με θέματα οδικής ασφάλειας
o Διανομή βιβλίων - φυλλαδίων με μηνύματα κυκλοφοριακής αγωγής
Παράλληλα, καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων έναντι του Δημοτικού Θεάτρου Αργοστολίου θα εκτεθούν προσομοιωτές οδήγησης πρόσκρουσης και ανατροπής, οι οποίοι είναι προσφορά του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας Πάνος Μυλωνάς και με τη βοήθεια εξειδικευμένου προσωπικού του Ινστιτούτου θα παρέχεται η δυνατότητα δοκιμαστικής χρήσης.
Η τήρηση των κανόνων οδικής συμπεριφοράς αποτελεί μονόδρομο στην προσπάθεια μείωσης των τροχαίων ατυχημάτων με στόχο την προστασία της ανθρώπινης ζωής.
Η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας και γι’ αυτό θεωρούμε ότι η συμπαράσταση και η ανταπόκριση των πολιτών στις εκδηλώσεις θα είναι ιδιαιτέρα σημαντική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου