Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Η Ιθάκη του πολυμήχανου Οδυσσέα βρέθηκε !!

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ  ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΚΩΣΤΑ  ΦΡΑΓΚΙΑ,ΣΠΕΣΙΑΛΙΣΤΑ ΣΤΙΣ  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ, ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΠΑΤΗΣΤΕ  ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ!!  kostasfragkias.blogspot.com


Η Ιθάκη του πολυμήχανου Οδυσσέα βρέθηκε !!


Νέο εντυπωσιακό οικοδόμημα της Μυκηναϊκής περιόδου (1400-1200π.χ.), βρέθηκε μετά τις αρχαιολογικές ανασκαφές στον Πόρο Κεφαλονιάς. 
Αν επιβεβαιωθεί, τότε η Ιθάκη του Οδυσσέα είναι η Κεφαλονιά με το ανάκτορο του βασιλιά και εμπνευστή του Δούρειου Ίππου να βρίσκεται στον Πόρο. 
Σύμφωνα με τον Προϊστάμενο Αρχαιοτήτων κ.Βασιλάκη, αυτή η νέα ανακάλυψη ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στο ζήτημα της μνημειακής Τοπογραφίας της Μυκηναϊκής περιόδου στα νησιά του κεντρικού και νότιου Ιονίου, που αποτελούσαν την επικράτεια του βασιλιά της Ιθάκης, Οδυσσέα
Δείτε φωτογραφίες από τις ανασκαφές
Προϊστάμενος Αρχαιοτήτων  Κεφαλληνίας & Ιθάκης κ Βασιλάκης Αντώνης στο χώρο ανασκαφών









3 σχόλια:

  1. Καλό και πρέπον θα ήταν αυτοί που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο μέσω ιστοσελίδων να ανεβάζουν το μορφωτικό επίπεδο για να πάει ο κόσμος μπροστά. Ούτε η επικεφαλίδα φανερώνει ποιότητα και φυσικά η ανάρτηση είναι επιπέδου πατούσας. Με τι τεκμήρια αποδεικνύει ο φωτογράφος το παλάτι του Οδυσσέα; Γιατί δεν φτιάχνει και μια φωτό με τον Οδυσσέα να κάθεται πάνω στα τσιμέντα της γέφυρας του Πόρου για να μας πείσει; Τι διάολο σπεσιαλίστας είναι;
    Και εσύ φίλε POROS ωραία το ξεκίνησες το blog και τις αναρτήσεις σου, τώρα τι άλλαξε;
    Υποθέτω αλλά δεν θέλω να το δεχθώ.
    Μπορείς να αμφισβητείς την τοποθεσία της Ιθάκης, αλλά η θεωρία του πατριώτη σου δεν μπορεί να σταθεί ό,τι και να γίνει. Ούτε χοντρικά που λένε δεν στέκει. Μην δουλεύετε τον κόσμο. Κρίμα είναι!
    Αυτές είναι οι απόψεις μου και στις γράφω. Αν έχεις πρόβλημα διέγραψε το σχόλιό μου γιατί το έγραψα περισσότερο για τον διαχειριστή μια και δεν έχω άλλο τρόπο να επικοινωνήσω.
    Αρχίζουμε να διαβάζουμε το POROSNEWS με κάποια φαιδρότητα και είναι κρίμα για την μέχρι τώρα προσπάθεια και τον κόπο σου. Να γνωρίζεις ότι δεν είμαι παπαγαλάκι κανενός και αν σε πείραξε λίγο, η πολύ το σχόλιό μου δεν θα σε ξαναενοχλήσω στο μέλλον, αν συνεχίσεις να νομίζεις ότι είσαι σωστός.
    Και προφανώς προσωπικά δεν θα έχω κανένα πρόβλημα μαζί σου. Πάντα φίλοι. Και να γνωρίζεις ότι στις προθέσεις μου δεν είναι να σε στενοχωρήσω αλλά να σε συμβουλέψω.
    Εσύ πάντως μπορείς να μου απαντήσεις, aris = ΗΛΙΘΙΟΣ χωρίς κανένα πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε , Άρη ας αφήσουμε την επιστήμη της αρχαιολογίας να κάνει ανενόχλητη τη δουλειά της.Αφού δεν την κατέχουμε , ας μη βγάζουμε αυθαίρετα συμπεράσματα.Θα σου φέρω παράδειγμα το Θιάκι .Εδώ και δύο αιώνες γίνονται ανασκαφές χωρίς αποτέλεσμα.Έχεις ακούσει η επίσημη αρχαιολογία να έχει βγάλει μια επίσημη ανακοίνωση για κάτι που έχει ανακαλυφθεί.Όχι γιατί δεν έχει βρεθεί κάτι γενικά αποδεκτό από την επιστημονική κοινότητα.Το ίδιο ακριβώς πράγμα έγινε πριν δύο χρόνια στο Θιάκι.Σε αυτές τις περιπτώσεις εκφέρουν γνώμη οι ειδήμονες και όχι οι παρατρεχάμενοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΦΙΛΕ ΑΡΗ ,Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΛΟΓΙΚΟ,, ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΩ ΚΑΤΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΓΡΑΨΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΗΛΕΜΑΧΕΙΟ, ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΚΟΥΣΑ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΕΤΟΣ 1990,, ΚΑΙ ΜΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΡΕΛΟ ΚΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ,,,, ΤΟ ΕΨΑΞΑ, ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ, ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΗΝΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ, ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΗ Η ΘΕΩΡΙΑ,, ΕΧΩ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΩ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΠΟΡΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ!! ΚΑΝΕ ΑΠΛΑ ΛΙΓΟ ΥΠΟΜΟΝΗ,, 3.500 ΧΡΟΝΑΚΙΑ ΚΑΝΑΜΕ ,ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή