Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΡΕΤΖΑΤΟ

Vasilios Lorentzatos
Σοβιετικού τύπου "οικονομία" το νέο εύρημα του ΥΠΟΙΚ Ε.Βενιζέλου!

Σε σοβιετικού τύπου παρακολούθηση των εισοδημάτων προχωρά το υπουργείο Οικονομικών με ηλεκτρονικά συστήματα παρακολούθησης όπου (με το νέο Εθνικό Φορολογικό Σύστημα) το σύνολο του εισοδήματος που καταναλώνεται θα πρέπει να τεκμηριώνεται με παραστατικά, τα οποία θα καταχωρίζονται ηλεκτρονικά ακόμη και με ευθύνη των φορολογουμένων.

Απαγορεύεται στους Έλληνες πολίτες να φυλάνε χρήματα στο σπίτι τους ή σε θυρίδα, απαγορεύεται να κατέχουν χρηματικά ποσά τα οποία να μην δικαιολογούνται από τον μισθό τους και να μην είναι κατατεθειμένα σε τράπεζες.

Αναφέρει δε ότι το εισόδημα που τυχόν αποταμιεύεται πρέπει επίσης να δηλώνεται (καταθέσεις, τίτλοι, ακίνητα κτλ). Παύει δηλαδή το τραπεζικό απόρρητο. Όποιος πρoλάβει και βγάλει τα λεφτά του στο εξωτερικό δεν έχει κανένα πρόβλημα, βέβαια: Παίρνει και μια cashcard και κάνει την δουλέιά του. Aλλά αυτά αφορούν τους πλούσιους. Όλοι οι άλλοι τίθενται υπό την παρακολούθηση του big brother Ε.Βενιζέλου.

Σε δήλωση του, ο υπουργός Οικονομικών επισημαίνει ότι το σύνολο του εισοδήματος που καταναλώνεται πρέπει να τεκμηριώνεται με παραστατικά που θα καταχωρίζονται ηλεκτρονικά με ευθύνη του εκδότη ή του αποδέκτη τους. Οι αποδείξεις θα προσκομίζονται, όχι για φοροαπαλλάγή, αλλά για να μην φορολογούνται περισσότερο.

Επισημαίνει δε ότι αυτό δεν θα αφορά μόνον τις κατηγορίες δαπανών που λαμβάνονται τώρα υπ’ όψιν για τις αποδείξεις, αλλά και το σύνολο των οικογενειακών δαπανών (ηλεκτρική ενέργεια, φυσικό αέριο, ενοίκιο, δίδακτρα, κινητή τηλεφωνία, οικιακές υπηρεσίες, νομικές και ιατρικές υπηρεσίες, ταξίδια κοκ).

Στην ανακοίνωσή του ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν κάνει καμία αναφορά στο γεγονός ότι ζητάει τρεις μήνες πριν τελειώσει η χρονιά ζητάει από τους φορολογούμενους τις διπλάσιες τουλάχιστον αποδείξεις από όσες τους ζητούσε μέχρι σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου