Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Να έρχονται στα χωριά να δίνουν παραστάσεις. !!

Τα είδαμε όλα στην συγκέντρωση του Πόρου εκτός από απόφάσεις

 Μάχη πολιτικών γιγάντων
αναδημοσιευση  απο την kefaloniapress.gr
 
sumo_pali.jpgΠαρακολουθώντας ως απλός θεατής – δεν δόθηκε λόγος στους πολίτες- όλα όσα έγιναν την Κυριακή το βράδυ στο Πόρο, στην συγκέντρωση των πολιτικών και των κατοίκων , αναρωτήθηκα αν εγώ ζω σε άλλη διάσταση ή αν όλοι μαζί οι πολιτικοί μας έχουν ξεφύγει από τον μάταιο τούτο κόσμο, μονοτάρως. 
Το 2009 που το Υπουργείο Γεωργίας έδωσε την μελέτη στη Νομαρχία , τη μελέτη που αχρήστευε την περιοχή μας : λιμάνι Πόρου, παραλία Σκάλας, Ρατζακλί, Μούντα, Κατελειό, οι χθεσινοί κραυγάζοντες  διαμαρτυρόμενοι είχαν τα εξής πόστα :
  • Αλέξανδρος Παρίσης βουλευτής
  • Σπύρος Μοσχόπουλος Αντινομάρχης και το τελευταίο τρίμηνο  βουλευτής.
  • Μάρκος Κοτσλίνης : Δήμαρχος  Πυλάρου και πρόεδρος ΚΕΔΚΙ
  • Θόδωρος Γαλιατσάτος Αντινομάρχης, με Νομάρχη τον Διονύση Γεωργάτο
Ολοι αυτοί ΔΕΝ ήξεραν; Δεν άκουσαν; Δεν ήταν στη σύσκεψη στον Κέφαλο που παρουσιάστηκε εν χορδαίς και οργάνοις ,η πρόταση του Υπουργείου;
 Πως είναι δυνατόν να βγαίνει Περιφερειακός σύμβουλος που το 2009 ήταν στα μέσα και στα έξω της Νομαρχίας και να δηλώνει άγνοια και ελλιπή ενημέρωση?? !!!  
 Αυτά που βλεπαμε στην τηλεόραση (πριν την κόψει ο Δήμαρχος για να μην παρανομήσει), τα είδαμε μπροστά στα μάτια μας και καταλάβαμε  , τι θα πει ριαλιτι σόου. 
Να σας καμω λοιπον το δικο μου ρεπορταζ , πως καταλαβα εγω την κατάσταση. 
Εικόνα πολιτικών απογοητευτική. Σκεφτόμουνα.  Ετούτοι θα συμφωνήσουν ποτέ  σε κάτι  για να παει μπροστα ο τόπος;  
O καθένας κτύπαγε τον διπλανό του και εγω με τον συχωριανό μου τον Γεράσιμο που καθόμασταν στα σκαλάκια, αισθαθήκαμε  παρείσακτοι σε έναν οικογενειακό καυγά. 
 Ο Μάρκος έξαλλος   κτύπαγε στα αυτιά τον  Δήμαρχο μέχρι που έκανε το λάθος , να καταγγείλει ότι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τα ιχθυοτροφεία δεν στάλθηκε στην περιφέρεια.
 Καλύτερη πάσα δεν μπορούσε να δώσει στον Δήμαρχο! Βρήκε την ευκαιρία ο Παρίσης και άρχισε να ρίχνει  κεραυνούς προς κάθε  κυβερνητική κατεύθυνση  . Η Κυβέρνηση «διέλυσε τα πάντα», παρέλαβα χάος,  μεχρι που άκουσε και τα σχολιανά του και ο Βασίλης ο Καμπίτσης επειδή είπε ότι έχει εγκαταλειφτεί ο Πόρος και δεν γίνονται έργα.Σαματις ειναι ψέμμα;
 Σε όλα απάντησε ο Δήμαρχος  α  εκτός από το ερώτημα των καtοίκων της Θηνιάς. Ρωτάψ εγω τώρα : «ωραία,  το υπουργείο δεν αποφασίζει νέα ιχθυοτροφεία εκτός των υπαρχόντων, όμως τι θα γίνει με τις αντιδράσεις των κατοίκων της Θηνιάς που δεν  τα θέλουνε  και έχουν προσφύγει και στο Συμβούλιο Επικρατείας για την απομάκρυνσή τους; Ο Δήμος έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια την απόφασή τους; τους εγκατέλειψε να παλεύουν μόνοι την Υπουργική επιχείρηση; 
 O Δημοτικός Σύμβουλος Σάμης, Δημήτρης Φιορεβάντες (λαϊκός ήρωας κατέληξε) όταν ωρυόμενος φώναξε στον Δήμαρχο « πάρε τηλέφωνο τον Σαμαρά  να μαζέψει τον Σπύρου και τον Κουρή».. Αξιος, άξιος Δημήτρη , χαλάλι και το χειροκρότημα που σου έριξα και εγω και ο Γεράσιμος. Ε μα τι! Δεν μπορεί ο Σαμράς να ασχοληθεί με έναν Κουρή; με έναν  Σπύρου; Τι κάνει όλη μέρα; 
Ο πρώην Δήμαρχος Ελειού Μάκης Μεταξάς τοποθετήθηκε κυρίως για την επένδυση που ετοιμάζεται να δημιουργηθεί (;) στην επίμαχη περιοχή που προορίζονται να εγκατασταθούν τα ιχθυοτροφεία (μεταξύ Πόρου και Αντισαμης), αποκαλύπτοντας  ότι δουλεύει για λογαριασμό του ιδιοκτήτη της έκτασης, του  Κύπριου επιχειρηματία κ. Φωτιάδη.
 Όπως επίσης αποκάλυψε ότι στην εν λόγω επένδυση είναι αναμειγμένος και ο γνωστός επιχειρηματίας στο χώρο των ξενοδοχείων Γερ. Φωκάς που κατάγεται από το Πυργί. 
 Ω Αγιε Γεράσιμε! Τι ήταν τα να πει αυτά ο Μεταξάς; Εφοδος από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκο Ανουσάκη.  Πες από δω , πες από εκεί τονε κατάφερε τον Μεταξά να ομολογήσει ότι το 90% της έκτασης που είναι στην ιδιοκτησία της εταιρίας είναι δασική!! (ερώτημα δικό μου που παλεύω κάτι χρόνια με τα δασικά :  Γίνεται συμβολαιογραφική πράξη μεταβίβασης τίτλων δασικής έκτασης??)
 Η κόντρα των δυο ανδρών έφερε στη μνήμη μας τις ηρωϊκές μέρες της ΚΥΑ και την επέλαση  του δικηγόρου κ. Ανουσάκη στο γραφείο του τότε δήμαρχου Μάκη Μεταξά.   ΚΥΑ ζεις εσύ μας οδηγείς!
  Ο Μάρκος μας τρέλανε στις αποκαλύψεις. Ζήσαμε το ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ!
 Επιτιθέμενος κατά μέτωπο στον Δήμαρχο αποκάλυψε πως η εισήγηση τόσο του αντιδημάρχου κ. Βαγιωνίτη όσο και του ίδιου του Δήμαρχου, στο Δημοτικό Συμβούλιο  ήταν υπέρ της  πρότασης για ιχθυοτροφεία στον Πόρο.  Και ότι μετά την σφοδρή αντίδραση δημοτικών συμβούλων αναγκάστηκαν να  την πάρουν πίσω και να αποφασίσουν το  «να μην  γίνουν άλλα ιχθυοτροφεία από αυτά που υπάρχουν». Καλά εμείς τα ξέραμε αυτά αφού τα είδαμε στο ιντερνετ.
 Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Γκισκίνης  διευκρίνισε  πως Δήμαρχος και ο εισηγητής άλλαξαν εισήγηση και γνώμη μετά την σφοδρή αντίδραση της Λαϊκής Συσπείρωσης και των συμβούλων του Παρίση που κατάγονται από την περιοχή.
Ο Κοτσιλίνης πάντως (που στη συζήτηση στο  ΔΣ είχε αποχωρήσει με την παράταξη του για άλλους λόγους από το θέμα των ιχθυοτροφείων) ξεκαθάρισε πως δεν συμφωνεί με την δημιουργία ιχθυοτροφείων δίχως προηγούμενη επιστημονική μελέτη. Γι αυτό και πρότεινε να γίνει η μελέτη που είχαν συμφωνήσει ο πρώην Δήμος Αργοστολίου με τα Ιχθυοτροφεία στο Ληξούρι , προ Καλλικράτη εποχή.
 Οι περιφερειακοί σύμβουλοι Μάκης Φόρτες και Δημήτρης Μαντζουράτος ανέπτυξαν τις δικές τους απόψεις.
 Ο Φόρτες απάντησε γιατί ψήφισε λευκό στο περιφερειακό συμβούλιο. λέγοντας πως «το ζητούμενο δεν είναι ούτε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου , αλλά ούτε και του Περιφερειακού Συμβουλίου αλλά η ΚΥΑ που θα υπογραφεί από τους αρμόδιους υπουργούς».  Υποστήριξε μάλιστα πως «οι δύο προτάσεις είναι ατεκμηρίωτες οπότε όπως συνήθως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, θα περάσει η άποψη του Υπουργείου . Πρότεινε ότι πρέπει να παγώσει η έκδοση της ΚΥΑ και να γίνει μελέτη για τα ιχθυοτροφεία, που θα πάρει υπόψη της τις τουριστικές περιοχές και την άποψη των τοπικών κοινωνιών».
 Ο περιφερειακό Σύμβουλος Δημήτρης Μαντζουράτος υποστήριξε πως «τα ιχθυοτροφεία για το μόνο που ενδιαφέρονται είναι για το κέρδος και δεν τους νοιάζει το περιβάλλον». Μάλιστα ήταν ο μοναδικός ομιλητής που τάχθηκε αναφανδόν εναντίον «μιας ξενοδοχειακής επιχείρησης που δεν θα αφήνει τίποτα στην κοινωνία έτσι όπως δουλεύονται αυτά τα μεγαλοξενοδοχεία» και πρότεινε μικρές ξενοδοχειακές μονάδες. Για να υποστηρίξει μάλιστα τη θέση του ανάφερε το παράδειγμα του μεγαλοξονοδοχείου στο Ληξούρι που φτιάχτηκε και δεν λειτουργεί ενώ φέσωσε όλο το Ληξούρι.
 Οι  Δημοτικοί σύμβουλοι της περιοχής μας Βασίλης Καμπίτσης και Σπυρονικόλας Σολωμός ήταν λάβροι εναντίον της προοπτικής δημιουργίας ιχθυοτροφείων στον Πόρο, ενώ ο Δημοτικός Σϋμβουλος Διον. Κοκκόσης ζήτησε ξεκάθαρη θέση απ’ όλους.
 Ο αντιδήμαρχος Σάμης Σπύρος Κουνάδης ήταν καταπέλτης για τον αντιπεριφερειάρχη Σωτήρη Κουρή και τους περιφερειακούς συμβούλους που ψήφισαν την απόφαση της περιφέρειας. Στο ίδιο μήκος κύμματος κινήθηκε και η ομιλία του αντιδήαμρχου  Ελειού-Πρόννων Νίκου Παπαδάτου.
 Μίλησαν ακόμη ο πρ. δημαρχος Ελειού Πρόννων  Ανδρέας Ζαπάντης και ο επικεφαλής της ελάσσοντος αντιπολίτευεσγς Θεόφιλος Μιχαλάτος, ο οποίος υποστήριξε να μην γίνουν ιχθυοτροφεία στην περιοχή του Πόρου .
 Άλλες αποκαλύψεις από τον βουλευτή! Βραδιά των αποκαλύψεων ήτανε .
 Ο βουλευτής Σπύρος Μοσχόπουλος σε χαμηλούς τόνους αποκάλυψε ότι «το 2007 η Νομαρχία είχε εγκρίνει  50.000 ευρώ για να γίνει μελέτη για τα ιχθυοτροφεία στην Κεφαλονιά.  Ο τότε περιφερειάρχης Σωτήρης Βόσδου  (ΝΔ) τους σταμάτησε  προκειμένου να γίνει η μελέτη του Υπουργείου που έχουμε σήμερα στα χέρια μας  και δεν την θέλουμε.  Δήλωσε μάλιστα ότι «αύριο κιόλας θα τηλεφωνήσει στον περιφερειάρχη Σπύρου » και ότι «θα μεταφέρει το αρνητικό κλίμα που υπάρχει για την δημιουργία ιχθυοτροφείων» στο Υπουργείο.  (και θα σκιαχτεί το υπουργείο ή θα συναχωθεί από το κλίμα.. Ούτε μετεωρολόγος ο βουλευτής, τα έβαλε με το"κλίμα".
 
Οι διοργανωτές της συγκέντρωσης ήταν  τα τοπικά συμβούλια Πόρου, Σκάλας και Σάμης (με τους προέδρους τους   Κουστουμπάρδη , Γαβριελάτο  και Κάραλης αντίστοιχα) . Οι άνθρωποι τα είχαν χαμένα μπροστά στη μάχη του Πόρου που έβλεπαν να εξελίσσεται μπροστά τους. Προσπάθησαν να κρατήσουν σε χαμηλά μποφόρ τις παρεμβάσεις  παρά τις εντάσεις που πήγαν προς στιγμήν να δημιουργηθούν.
 
Λοιπόν εγω εχω να πω ότι για άλλη μια φορά οι πολιτικοί σκοτώνταν μεταξύ τους και εμείς οι πολίτες ουτε κιχ γνώμης δεν καταφεραμε να πούμε.   
 Που καταλήξαμε (ποιοι?) , που κατέληξαν (ποιοι; ) δεν κατάλαβα.
Ακούσαμε για νέα συνάντηση στη Σάμη . Πότε θα ανακοινωθεί (από ποιους;)
   Κάποια στιγμή άκουσα τον Δημοτικό Σύμβουλο της περιοχής μας, Σπυρονικόλα  Σολωμό να προτείνει να δημιουργηθεί  μια επιτροπή από τον Δήμαρχο, τον Βουλευτή και άλλους, αλλά κανείς δεν του έδωσε και νμεγάλη σημασία.  (έχουμε βλέπετε και τα αποτελέσματα της επιτροπής των .. σοφών για τα ΤΕΙ!!)
 
Ο καυγάς Ανουσάκη – Μεταξά  πάντως ήταν το γεγονός που επισκίασε τα πάντα.  Μιλάμε  , παιδιά ,για χοντρές κουβέντες, ιδιαίτερα από την μεριά του προέδρου  του Δημοτικού Συμβουλίου .  Καπέλωσαν τα πάντα, ούτε αποφασίστηκε τι θα γίνει, ούτε καταλάβαμε και τι ήθελε να πει ο βουλευτής.
 Νάναι καλά όλοι τους πάντως. Ηρθανε στο χωριό μας και μας πρόσφεραν ζωντανά ένα θέαμα που μέχρι τώρα βλέπαμε μόνο στο μηχάνημα και στην τηλεόραση. Τι να πω, μπορεί τώρα που καταργησε ο Δήμαρχος την τηλεόραση από τα Δημοτικά συμβούλια για να μην παρανομήσει, να έρχονται στα χωριά να δίνουν παραστάσεις.
 
 Λαυράκι  από κλούβα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου