Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΝΑ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τρεις νεκροί στη Βόρεια Καρολίνα είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός από το πέρασμα του κυκλώνα Αϊρίν στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο οποίος ξεκίνησε την καταστροφική του πορεία στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ, από όπου αναγκάζονται να απομακρυνθούν δύο εκατομμύρια άνθρωποι.

Ένα μεγάλο κλαδί δέντρου ξεριζώθηκε και έπεσε πάνω σε έναν άνθρωπο, με αποτέλεσμα να τον σκοτώσει. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, ο άτυχος άνδρας βρισκόταν έξω από το σπίτι του.

Τη ζωή τους έχασαν δύο ακόμη άνθρωποι, ένας εκ των οποίων απο καρδιακή προσβολή, την ώρα που προσπαθούσε να εκκενώσει το σπίτι του.

Για πρώτη φορά, εξάλλου, σήμερα έκλεισε και ο μεγαλύτερος υπόγειος σιδηρόδρομος του κόσμου, το μετρό της Νέας Υόρκης.

Με ταχύτητα 150 χιλιομέτρων την ώρα «πέρασε» την αυγή ο κυκλώνας Αϊρίν από την πόλη Τζάκσονβιλ της Βόρειας Καρολίνας.

Η πορεία του κυκλώνα έχει κατεύθυνση τη Νέα Υόρκη και από το πέρασμά του ήδη προκλήθηκαν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος και υλικές ζημιές σε σπίτια της Βόρειας Καρολίνας.

«Μην περιμένετε. Μην χρονοτριβείτε» δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, που διέκοψε τις διακοπές του και επέστρεψε στην Ουάσινγκτον εξαιτίας της έλευσης του κυκλώνα από την ανατολική ακτή των ΗΠΑ.

«Δεν μπορώ να είμαι πιο ξεκάθαρος: αν βρίσκεστε στην πορεία του κυκλώνα μην περιμένετε, προφυλαχτείτε, λάβετε τα μέτρα σας» τόνισε ο Ομπάμα ενώ 91.000 σπίτια έμεναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα από την έλευση της Αϊρίν, η οποία στο διάβα της δημιουργεί αρκετούς εξίσου καταστροφικούς τυφώνες.

Περίπου 2 εκατομμύρια 300 χιλιάδες κάτοικοι, συμπεριλαμβανομένων ενός εκατομμυρίου κατοίκων του Νιου Τζέρσι έχουν εντολή να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους για να μην κινδυνεύσουν.

Επιπλέον από σήμερα το μεσημέρι δεν λειτουργεί κανένα μέσο μεταφοράς στη Νέα Υόρκη, σε μία πόλη όπου με αυτά τα μέσα κινούνται καθημερινά πέντε εκατομμύρια άνθρωποι, καθώς οι περισσότεροι κάτοικοί της δεν χρησιμοποιούν αυτοκίνητο στις μετακινήσεις τους.

Σε αυτό το πλαίσιο έκλεισαν και τα πέντε κύρια αεροδρόμια της Νέας Υόρκης και το μεγαλύτερο μετρό του κόσμου.

«Αν δεν λάβουμε τέτοια μέτρα, θα πεθάνει κόσμος» προειδιοποίησε ο δήμαρχος της πόλης, Μάικλ Μπλούμπεργκ.

Κλειστά θα είναι και τα 11 καζίνα του Ατλάντικ Σίτι , κάτι που συμβαίνει για τρίτη φορά σε διάστημα 33 ετών στο Νιου Τζέρσι.  
ατο 27.08.11
new  O τυφώνας Αϊρίν έφθασε στην Ανατολική Ακτή - Απειλείται η Νέα Υόρκη
irene_2.jpg
Διαβάστε περισσότερα...

VIDEO: O τυφώνας Irene και οι προφητείες του Νοστράδαμου…


Δραματικές ώρες ζουν οι κάτοικοι της ανατολικής ακτής...
των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς ο τυφώνας Irene επισκέπτεται τις ακτές με καθόλου «ειρηνικές» διαθέσεις. Στη Βόρεια Καρολίνα ο τυφώνας σκόρπισε ήδη τον τρόμο, πλημμυρίζοντας πόλεις, ξεριζώνοντας δέντρα, καταστρέφοντας ό,τι βρίσκει μπροστά του. Οι άνεμοι, που συνοδεύουν τον τυφώνα, έχουν προκαλέσει τρομερή ζημιά στις γραμμές παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς και στο δίκτυο ύδρευσης. Στη Βιρτζίνια περισσότεροι από 119.000 κάτοικοι έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα...
Διαβάστε περισσότερα στο
prionokordela.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου