Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ, ΕΝΟΨΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ

 Ένα έργο που κινδυνεύει  άμεσα να χαθεί από την περιοχή μας,,ίσως  από λάθος αποφάσεων  των αρχών της περιοχής  μας .,, είναι αυτό  που είχε  επιτευχθεί , όπως η  εγκατάσταση της βάσης της αρχαιολογικής σχολής του Πανεπιστημίου Simon Fraser από το Βανκούβερ του Καναδά στην Ελλάδα, μια πρωτοβουλία του Κεφαλλήνα πολιτικού Γεράσιμου Αρσένη όπου σε συνεργασία με την έδρα των Ελληνικών σπουδών του ομώνυμου Πανεπιστημίου, το Υπουργείο Παιδείας και τον τότε Δήμο Ελειού-Πρόννων υπέγραψαν πρωτόκολλο συνεργασίας για την εξειδίκευση  φοιτητών από διάφορα Πανεπιστήμια  της  βορείου Αμερικής στις αρχαιολογικές έρευνες που θα διεξάγει η Λ.Ε΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων στην περιοχή μας. Η αποστολή αυτή του Πανεπιστημίου ξεκινούσε τις δραστηριότητές της κάθε χρόνο για τέσσερις μήνες (Σεπτέμβρης – Δεκέμβρης), οι ανασκαφές γινόντουσαν με χρήματα του Πανεπιστημίου και το πρόγραμμα παρείχε στους φοιτητές επιπλέον προπτυχιακά μαθήματα που αφορούσαν την εκμάθηση της Ελληνικής γλώσσας και την μελέτη των κειμένων του Ομήρου.  
Περσινή μου ανάρτηση ,με φώτο λίγο πριν λήξει το περσινό πρόγραμμα!!  Παιδιά που πλήρωσαν να έρθουν να εργαστούν για να έχουμε έτοιμα ευρήματα απλά να τα χρησιμοποιήσουμε ,και εμείς να δείχνουμε ανίκανοι  των καταστάσεων!!  

 http://porosnews.blogspot.com/2010/12/blog-post_7412.html

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ ΜΑΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΑΝ,,,,!!ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Θα συνεχίσω   ,   για να προβληματίσω λίγο ακόμη με την γνωστοποίηση  μιας συζήτησης που με ενοχλεί  σαν κάτοικο Πόρου, και είναι η αντιμετώπιση του Έφορου  Αρχαιοτήτων Κεφαλληνίας από τις Τοπικές  αρχές!!  Αντιγράφω τμήμα της απάντησής του!!       Περιμένω απάντηση από το Δήμαρχο. Φυσικά εμμένω στην άποψη ότι η συζήτηση -που πρώτος την επεδίωξα- πρέπει να γίνεται χωρίς τετελεσμένα, με ανοιχτά χαρτιά και καλόπιστα. Δεν κρύφτηκα από κανένα και δεν έθιξα κανένα. αναρωτιέμαι  γιατί έγινε η ασυνεννόητη εκείνη εκκένωση του κτιρίου. Βλέπεις επίσημα δεν μου απάντησε ποτέ κανείς....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου