Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

ΣΕ ΠΥΡΙΝΟ ΚΛΟΙΟ Η ΕΛΛΑΔΑ!


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ  newsbomb.gr
Η Ελλάδα φλέγεται απ’ άκρη σ’ άκρη. Από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη και από τα Ιωάννινα μέχρι την Αρκαδία, τα πύρινα μέτωπα κατακαίνε ότι βρίσκουν στο πέρασμα τους.

Περισσότερες από 100 νέες πυρκαγιές ξέσπασαν μέσα σε 24 ώρες, οι οποίες με τη βοήθεια των ισχυρών ανέμων επεκτείνονταν ταχύτατα, δυσχεραίνοντας τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων.
Ημέρες 2007 ζουν στην Αρκαδία
Οι μνήμες από τις πυρκαγιές του 2007 ξύπνησαν και πάλι στην Αρκαδία. Η κατάσταση στην περιοχή είναι εκτός ελέγχου, ενώ κηρύχτηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι τοπικές κοινότητες Πάπαρι, Αγριακόνα, Δάφνη, Καλτεζές και Μαυρόγιαννη, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων στο χωριό Μανιάτη έχουν καεί κατοικίες.
Η φωτιά έχει προκαλέσει προβλήματα ηλεκτροδότησης στην περιοχή, ενώ η ΔΕΗ για λόγους ασφαλείας έχει διακόψει την παροχή ρεύματος.
Άνιση μάχη με τις φλόγες στον Έβρο
Περισσότερα από 70.000 στρέμματα έχει κάνει στάχτη η μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται για τέταρτη μέρα στην Λευκίμη του Έβρου. Με εναέρια μέσα από Ελλάδα, αλλά και από ξένα κράτη, οι πυροσβέστες δίνουν μάχη να θέσουν υπό έλεγχο κάποιο από τα πολλά πύρινα μέτωπα.
Χθες το μεσημέρι η φωτιά απείλησε τα πρώτα σπίτια του οικισμού Κοίλα, που έχει εκκενωθεί, ενώ ένα άλλο μέτωπο ξέσπασε στην περιοχή Καβησού, απειλώντας στρατόπεδο της περιοχής και το άλσος της Αγίας Παρασκευής Φερών. Και στις δύο περιπτώσεις, υπήρξε συντονισμένη επέμβαση της πυροσβεστικής αποτρέποντας την επέκταση της φωτιάς.
Πύρινο μέτωπο στα Χανιά
Λίγο πριν τις 11.30 ξέσπασε φωτιά σε δασική έκταση στα Χανιά στην περιοχή Σφινάρι.
Στη μάχη της κατάσβεσης έχουν ριχτεί 19 πυροσβέστες με 8 οχήματα και 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα. Από αέρος επιχειρεί 1 ελικόπτερο.
Διεκόπη η κυκλοφορία στην Αντιρρίου – Ιωαννίνων
Σε πλήρη εξέλιξη είναι η φωτιά στην περιοχή Γαβρολίμνη στην Αιτωλοακαρνανία. Η πυρκαγιά μαίνεται ανεξέλεγκτη για δεύτερη μέρα, ενώ νωρίς το πρωί οι πυροσβεστικές δυνάμεις διέκοψαν την κυκλοφορία στην εθνική οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων στο ύψος της Γαβρολίμνης, καθώς οι φλόγες έφτασαν μέχρι την Εθνική οδό.
Η φωτιά απείλησε τις φυλακές στο Μαλανδρίνο
Τις φυλακές στο Μαλαδρίνο απείλησε η μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε στη Φθιώτιδα, καθώς οι φλόγες έφθασαν μέχρι τον εξωτερικό χώρο του καταστήματος κράτησης. Η πυροσβεστική με σύμμαχο την αλλαγή κατεύθυνσης του αέρα απέτρεψαν το ενδεχόμενο να επεκταθεί η φωτιά στο χώρο των φυλακών και την έθεσαν υπό πλήρη έλεγχο.

Πύρινα μέτωπα σε Ζάκυνθο, Αμφιλοχία, Ιωάννινα, Αχαΐα
Επίσης, σε εξέλιξη βρίσκονται οι φωτιές στη Ζάκυνθο, στην Αμφιλοχία στη θέση Στάνος και στις Νεγράδες Ιωαννίνων. Η φωτιά στην Αχαΐα στην περιοχή Χαϊκάλι τέθηκε υπό μερικό έλεγχο αργά χθες το βράδυ, ωστόσο δυνάμεις της πυροσβεστικής παραμένουν στην περιοχή υπό το φόβο αναζωπυρώσεων.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου