Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

O A/Π Σωτήρης Κουρής απαντάει σε δημοσίευμά της kefaloniapress.gr για τα έξοδα της πρ. Νομαρχίας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        Κέρκυρα 27 Ιουλίου 2011
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ                       
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Ταχ. Δ/νση: Αλυκές Ποταμού                           
                   49100, Κέρκυρα                                        
Τηλ: 26610 - 26523                                         
 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
 
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
 
 
Διευκρινίσεις Αντιπεριφερειάρχη, Σωτήρη Κουρή, για τον τρόπο πληρωμής οφειλών
 
 
Χρηστή η διαχείριση του δημοσίου χρήματος – Πλήρης έλεγχος των δαπανών
 
 
   «Στο πλαίσιο της διαφάνειας και της αναγκαιότητας ενημέρωσης των συμπολιτών μας, για τις διοικητικές πράξεις με εύληπτο τρόπο και επί της ουσίας, οφείλουμε να καταστήσουμε γνωστό ότι με γνώμονα  τη συνέχεια της διοίκησης, την υποχρέωση κάλυψης οφειλών της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, - σε επίσης συμπολίτες μας δικαιούχους περασμένων ετών,  που εκκρεμούν ακόμη και από διετίας - προβαίνουμε στη διαδικασία εξόφλησής τους», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Σωτήρης Κουρής.

 
Ενδελεχής έλεγχος
 
  «Επισημαίνουμε», προσθέτει ο κ. Κουρής, «ότι ο έλεγχος των δικαιολογητικών και της νομιμότητας των πράξεων είναι πολύ-επίπεδος και ενδελεχής. Αφορά στην υπηρεσία που εισηγείται τη δαπάνη, εντεταλμένους υπαλλήλους της Δ/νσης Διοικητικού, Οικονομικού αλλά και τους αρμοδίους των εντελλομένων εξόδων.
   Δεν προβαίνουμε σε οποιανδήποτε διαδικασία χωρίς πλήρη έλεγχο της δαπάνης, σύννομη και ασφαλής απόδοση των νομίμων οφειλών μας στους εκάστoτε προμηθευτές -αναδόχους.
   Οι εποχές είναι λίαν δύσκολες οικονομικά για όλους και έχουμε ευθύνη απόδοσης, είτε των δεδουλευμένων παροχής υπηρεσιών, είτε του νομίμου αντιτίμου των προσφερόμενων ειδών στους ανθρώπους που συνεργάστηκαν με την τέως Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση αλλά και την νυν Περιφερειακή Ενότητα και που σχεδόν επί διετίας αναμένουν να λάβουν ότι δικαιούνται».
Καλλιέργεια δυσπιστίας για τη φερεγγυότητα
  
«Είναι σαφές», τονίσει ο Αντιπεριφερειάρχης, «ότι ένεκα των πρόσφατων εξελίξεων έχει καλλιεργηθεί μια δυσπιστία για την φερεγγυότητα και το «αδέκαστο» των οικονομικών διαδικασιών, που αφορούν στην τέως Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση γεγονός που μοιραία ακολουθεί και το νέο διοικητικό σχήμα της Περιφερειακής Ενότητας.
   Σε κάθε περίπτωση ωστόσο σας διαβεβαιώνουμε ότι για  πληρωμές που έλαβαν ή επίκειται να λάβουν χώρα από τον φορέα μας, έχουν τηρηθεί τα δέοντα ώστε να αποφευχθεί η οποιαδήποτε περίπτωση απόκλισης από τη χρηστή διαχείριση του δημόσιου χρήματος.
   Ως εκ τούτου», καταλήγει, «και επειδή πολύς κόσμος αιτείται του νομίμου δικαιώματος εξόφλησής του, παρακαλούμε όπως μας στηρίξετε και διευκολύνετε το έργο μας, για το οποίο είμεθα πάντα στην διάθεσής σας να ενημερώνουμε και να κοινοποιούμε ως ορίζει ο νόμος το είδος και το αντίτιμο των δαπανών».

H άνω  ανακοίνωση του Α/Π Σωτήρη Κουρή, απαντάει στο σημερινό δημοσιεύμα  kefaloniapress.gr  
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου