Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Το πανηγύρι τση Αγιάς Παρασκευής στον Ασπρογέρακα- Πρόννων

Δημοσιεύτηκε 28th July , 2011 από ΜYKEFALLONIA.GR
Το πανηγύρι τση Αγιάς Παρασκευής στον Ασπρογέρακα- Πρόννων
Κείμενο: Γεράσιμος Σωτ. Γαλανός
Φωτογραφίες: Κώστας Ν. Σιμωτάς

Σε πλαγιά του βουνού των Αρχαίων Πρόννων εγκαταλελειμμένο βρίσκεται το χωριό Ασπρογέρακας. Προστάτιδα του οικισμού είναι η Αγία Παρασκευή, που ο ναός της βρίσκεται στο τρίστρατο του χωριού και οι καταγόμενοι από την περιοχή, όπου και να βρίσκονται, τιμούν με την παρουσία τους την ιερά πανήγυρη της αγίας.

Ο ναός ανακαινίστηκε φέτος εκ βάθρων με πρωτοβουλία του πανοσιολογιότατου ιεροκήρυκα, π. Δανιήλ Ζωγράφου, που είναι και ο εφημέριος του ναού. Ξανατοποθετήθηκε ο παλιός πολυέλαιος, χρυσώθηκαν ξύλινα καλλιτεχνικά μέρη, πραγματοποιήθηκαν οικοδομικές εργασίες και ότι ήταν απαραίτητο για την καλή λειτουργία του ναού.
Από βραδύς στον εσπερινό συλλειτούργησαν οι ιερωμένοι: πανοσιολογιότατοι ιεροκήρυκες της μητροπόλεως, π. Φώτιος Γαβριελάτος και π. Δανιήλ Ζωγράφος, ο καταγόμενος από το χωριό αυτό π. Πέτρος Μαριάτος, ο οποίος είναι εφημέριος σε ναό στα Κύθηρα, π. Σπύρος Τζαμαρίας, π. Πέτρος Ανδρεάτος,
π. Σταύρος Ζαπάντης.
Την άλλη μέρα της ιεράς πανήγυρης συλλειτούργησαν: π. Δανιήλ Ζωγράφος, π. ΠέτροςΜαριάτος, π. Σταύρος Ζαπάντης. Με τη βοήθεια της εκκλησίας μετά τον εσπερινό έγινε το κοσμικό μέρος του πανηγυριού με ορχήστρα και πολύ κέφι στον αύλειο χώρο του ναού. Οι επίτροποι του ναού: Λάσκαρης Μεγαδούκας και Γεράσιμος Μεταξάς καθώς και άλλοι εργάστηκαν για να πετύχει το πανηγύρι του χωριού τους.
Πολλές ευχαριστίες ανήκουν όχι μόνο στον π. Δανιήλ Ζωγράφος, που με πολύ κέφι και ανοικτοσύνη ανακαινίζει και προσπαθεί να ανασυγκροτήσει κάθε ιερό ναό και ξωκλήσι της περιοχής που διακονεί, αλλά στους επιτρόπους καθώς και στον Κώστα Μεγαδούκα, που είχε την εποπτεία αυτής της πανηγυρικής σύναξης και μάλιστα την κόσμησε με παλιό οπτικό φωτογραφικό υλικό που αφορούσε την περιοχή και θύμισε νοσταλγικές στιγμές. Επίσης, πολλές ευχαριστίες στις κυρίες που σερβίρισαν τα τραπέζια και φρόντισαν να μη λείψει τίποτε.
Θα πρέπει να αναφερθεί ότι καλεσμένος στην ιερά πανήγυρη ήταν και ο καθηγητής της Παντείου, Χρήστος Γιανναράς, που έμεινε με τις καλύτερες εντυπώσεις από την φιλοξενία και τη ζωντάνια του πανηγυριού.
Πολλά μπράβο σε όλους, που και την πίστη και την παράδοση διατηρούνε, σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς. Καλή συνέχεια στον π. Δανιήλ Ζωγράφο που πέρα από το κοινωνικό έργο και την υπέροχη προσπάθειά που καταβάλει, πραγματοποιεί τη φράση της εκκλησίας μας, «Εν εκκλησίες ευλογείτε τον Θεό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου