Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 28 Μαΐου 2011

ΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ, ΚΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ!!!

ΜΕΡΑ 3η – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΜΑΗ 2011
ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ POROSNEWS
ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ - ΑΛΛΑ ΚΑΙ  ΑΗΔΙΑΣΜΕΝΟΙ-ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΙ - ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΙ ΑΦΡΑΓΚΟΙ - ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ -  ΔΕΙΞΤΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ  ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΑΘΗΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΣ,  ΚΑΙ  ΕΛΑΤΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ  ΣΤΙΣ 8:00.
ΔΕΙΞΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ, Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ
ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΑΝΤΟΧΗ!ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΥΜΜΕΤΑΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΟΡΟΣ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΧΟΡΑΕΙ ΠΟΛΟΥΣ  ΣΤΟ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ  ΚΑΛΕΣΜΑ, ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ  ΚΑΠΟΙΟΙ:  ΠΑΜΕ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΟΡΟΥ ΒΡΑΔΥ 29 ΜΑΙΟΥ

Η τρίτη μέρα στην Πλατεία συγκέντρωσε πολύ περισσότερο κόσμο από τις προηγούμενες δύο μέρες (πάνω από 200 άτομα). Άνθρωποι όλων των ηλικιών ήρθαν, συζήτησαν μεταξύ τους και παρακολούθησαν το ντοκυμαντέρ Χρεοκρατία. Επισημαίνουμε το γεγονός της διαρκούς αλλαγής των παριστάμενων: κάθε μέρα ανανεώνεται ο κόσμος που έρχεται, πράγμα που είναι καλό!

Ευχαριστούμε: εκείνον που για τρίτη μέρα μας παρείχε τη δυνατότητα μουσικής και προβολής του ντοκυμαντέρ, εκείνον που ενημέρωσε το μεσημέρι με τη ντουντούκα το Αργοστόλι (όσους κι αν ρώτησα δεν μπορέσαμε να τον εντοπίσουμε), τον δημιουργό του ντοκυμαντέρ Χρεοκρατία, όσους συνεισέφεραν για την αγορά υλικών για τη δημιουργία πανό και του επιδαπέδιου «τοίχου ελεύθερης έκφρασης», και φυσικά ευχαριστούμε όλους όσους ήρθαν στην Πλατεία!


Προσεχώς θα προβληθεί άλλο ένα ντοκυμαντέρ, ενώ υπάρχουν σκέψεις για εικαστικά δρώμενα, για παιδική βραδιά και για DJ party – για όλα καταβάλλεται προσπάθεια να ενημερωνόμαστε όλοι έγκαιρα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ωστόσο ότι όλα τα δρώμενα έχουν διττό χαρακτήρα: πρώτον, τη διαμαρτυρία και δεύτερον την ανάληψη πρωτοβουλιών για αυτοδιαχείριση της καθημερινότητας και γιατί όχι, και της ίδια της ζωής μας! Γι’ αυτό η ενεργητική συμμετοχή όλων όσων συμμετέχουν είναι ακόμα πιο σημαντική από τον όγκο των συμμετεχόντων. Δεν σας καλούμε στην Πλατεία για να παρακολουθήσετε κάτι που οργανώνουν κάποιοι ΑΛΛΟΙ, σας καλούμε για να οργανώσουμε πράγματα ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ! Ακόμα και σε αυτές τις ενημερώσεις που αναρτώνται εδώ, μπορείς όποιος θέλει να προσθέσει πράγματα ή να προβάλλει ενστάσεις και να είναι σίγουρος ότι η φωνή του θα εισακουστεί.

Υπενθυμίζουμε το ανοιχτό κάλεσμα για βοήθεια στη συνδιαχείριση του συντονισμού μέσω Facebook. Υπάρχουν σκέψεις για τη δημιουργία ανεξάρτητου ιστοτόπου σε πανελλαδικό επίπεδο, αλλά και σε τοπικό. Υπενθυμίζουμε επίσης το ανοιχτό κάλεσμα για τη δημιουργία λογοτύπου.

Για σήμερα Σάββατο 28 Μάη δεν θα υπάρχει η δυνατότητα μουσικής κάλυψης, έτσι καλούμε όσους παίζουν ζωντανή μουσική να συνδράμουν! Φέρτε μαζί σας καθίσματα (ή τον καναπέ που λέγαμε για να δούμε κι άλλες χρήσεις του πέρα απ’ τη γνωστή…) γιατί θα καθίσουμε να συζητήσουμε την προσεχή μας δράση. Φυσικά μην ξεχνάτε να ενημερώνετε όσοι περισσότερους μπορείτε!

Μαθαίνουμε ότι μετά το Αργοστόλι δραστηριοποίειται και ο Πόρος οργανώνοντας ανάλογη συγκέντρωση την Κυριακή 29 Μάη, όπου είναι και η Πανευρωπαϊκή Μέρα Διαμαρτυρίας. Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία και συμπαριστάμεθα με κάθε τρόπο!

Όλοι στην Πλατεία σήμερα Σάββατο 28 Μάη στις 8:00μμ


ΜΕΡΑ 2η - ΠΕΜΠΤΗ 26 ΜΑΗ 2011

Παρά τις αντιξοότητες (ασταμάτητη βροχή, μυστήριες καταργήσεις σελίδων στο παρά πέντε), η δεύτερη μέρα στην Πλατεία εξελίχθηκε απρόσμενα καλά! Γύρω στις 9 καταλήξαμε να είμαστε περισσότεροι από χτες, και ενδιάμεσα είχε περάσει αρκετός κόσμος.

Σήμερα Παρασκευή 27 Μάη η συνάντηση έχει οριστεί για τις 8 καθώς παρατηρείται αύξηση του κόσμου καθώς βραδιάζει. Είναι σημαντικό όμως να είμαστε όσο γίνεται συνεπείς με την ώρα προσέλευσης και να μένουμε όσοι περισσότερο μπορούμε.

Στις 9 -και εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες- θα προβληθεί το ντοκυμαντέρ Debtocracy (Χρεοκρατία) και θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση για τον περεταίρω συντονισμό της δράσης μας. Καλό θα ήταν να προκύψει ένα αρχικό κείμενο για δημοσίευση στο δίκτυο και στα ΜΜΕ (τοπικές εφημερίδες, τηλεόραση και ραδιοφωνικούς σταθμούς).

Γενικά είναι σημαντικό οι σχετικοί επαγγελματίες να προσφέρουν ότι μπορούν, κυρίως στον τομέα της ενημέρωσης. Για να μη λειτουργεί αυτό ως γκρίζα διαφήμιση, από εδώ δεν αναφέρουμε ποιος προσφέρει τι, αλλά ευχαριστούμε για την υπηρεσία που προσφέρεται. Για την αποψινή συγκέντρωση ευχαριστούμε αυτόν που για δεύτερη μέρα προσέφερε τη μουσική.

Δεδομένου ότι η κίνηση αυτή έχει σαν βασική αρχή την μη εμπλοκή με κομματικούς ή άλλους μηχανισμούς, αλλά αποτελεί αυθόρμητη κίνηση διαμαρτυρίας των καθημερινών ανθρώπων, χρειάζεται προσοχή στο τι προβάλλεται. Η παρουσία συμβόλων, πλακάτ, πανό, συνθημάτων δεν είναι απαγορευτική, όμως καλό θα ήταν να αποφύγουμε ήδη χρησιμοποιημένα σύμβολα που φέρνουν διαφορετικούς συνειρμούς σε καθέναν. Είναι άλλωστε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να ακονίσουμε την έμπνευση και τη δημιουργικότητά μας!

Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε όποιον έχει γνώσεις γραφιστικής να δημιουργήσει ένα λογότυπο που να περιλαμβάνει τη φράση «Αγανακτισμένοι στην Κεφαλονιά» (την ίδια έκφραση που χρησιμοποιούν και οι άλλες πόλεις) και ένα σήμα κατατεθέν του νησιού, ίσως το Φανάρι ή ότι άλλο σκεφτείτε. Αισθητικά ωραία και δυναμικά είναι τα λογότυπα της Θεσσαλονίκης και των Χανίων, αλλά μπορούμε να πρωτοτυπήσουμε όσο θέλουμε - αβέρτα κατά την τοπική καθομιλουμένη!

Μια ιδέα που ακούστηκε από πολλούς είναι να μεταφερόμαστε κάθε μέρα σε διαφορετική πλατεία (και γιατί όχι και σε άλλα μέρη του νησιού προσεχώς – Ληξούρι, Σάμη, Λειβαθώς, Έρυσος, Πόρος λαμβάνετε;). Αυτό έχει ως θετικό το ζωντάνεμα του τόπου και ως αρνητικό την αμφιβολία για την έγκαιρη ενημέρωση όσων δεν μπαίνουν καθημερινά στο Facebook, καθώς πολλοί ενημερώνονται στόμα με στόμα.

Πολλοί πρότειναν να πλαισιωθούν οι συγκεντρώσεις με προβολές, ζωντανή μουσική και άλλα events. Απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα σε όσους έχουν τα σχετικά… προσόντα!

Κι άλλο ένα καλό νέο: πιθανόν να δημιουργηθεί και δική μας ιστοσελίδα στην οποία θα μπορούμε να ανεβάζουμε ειδήσεις, σχόλια, απόψεις, συνδέσμους και οτιδήποτε άλλο σχετικό!

Για την ώρα, η μεγαλύτερη βοήθεια που μπορούμε όλοι να προσφέρουμε είναι η διάδοση της είδησης ότι ΚΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ και κυρίως η ζωντανή μας παρουσία!!! Ας μην αφήσουμε κι αυτήν την ευκαιρία να πάει χαμένη. Όχι άλλη μεμψιμοιρία, όχι άλλη κατάθλιψη! Είμαστε αγανακτισμένοι αλλά αρνούμαστε να γίνουμε απεγνωσμένοι! Η ελευθερία, η υγεία, η παιδεία, το δικαίωμα στην εργασία, μα πάνω απ’ όλα η αξιοπρέπεια δεν χαρίζονται, κερδίζονται με αγώνες!

Σας περιμένουμε όλους: μικρούς και μεγάλους, εργαζόμενους, άνεργους κι άεργους, μαθητές, φοιτητές των ΤΕΙ, εκπαιδευτική κοινότητα, ντόπιους και ξένους, ψηλούς και κοντούς! Κι όπως λέγανε τις προάλλες στην Αθήνα, φέρ’ τε και τον καναπέ σας μαζί αν δεν μπορείτε χωρίς αυτόν!

Όλοι στην Πλατεία σήμερα Παρασκευή στις 8!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου