Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ ΜΕΡΑ 5η , ΚΥΡΙΑΚΗ


ΜΕΡΑ 4η – ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΜΑΗ 2011
www.facebook.com - ΕΚΔΗΛΩΣΗ
http://porosnews.MEΡΑ ΤΡΙΤΗ

ΣΙΓΑΝΑ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΜΗΝ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΛΗΞΟΥΡΙ,,

(  ΚΑΚΙΕΣ!! ΜΗΝ ΜΙΛΑΤΕ ΤΟ ΛΗΞΟΥΡΙ ΜΑΣ ΚΟΙΜΑΤΑΙ)
ΚΑΙ  Η  ΝΕΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ  ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ    ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ  http://www.stopcrisis.gr/

Πλατεία Αργοστολίου – Μέρα 5η – Κυριακή 29 Μάη 2011

Η πέμπτη μέρα στην Πλατεία ήταν η πιο ουσιαστική ως τώρα. Συγκεντρώθηκαν 120-150 άτομα (και πάλι αρκετά νέα πρόσωπα, αλλά όχι αρκετά πρόσωπα νέων – μαθητές και ΤΕΙ λαμβάνετε;), αρκετά από τα οποία συμμετείχαν ενεργά στην 1η λαϊκή συνέλευση που δέησε να λάβει χώρα, μετά από αρκετή ώρα επιφύλαξης κι αμηχανίας!

Ακούστηκαν αρκετές απόψεις, αρκετές από αυτές συγκλίνουσες ή συμπληρωματικές, ωστόσο δεν έλειψαν και οι διαφωνίες, οι οποίες επικεντρώθηκαν στα εξής: α) στο αν θα πρέπει να συμμετέχουν πρόσωπα με δεδηλωμένη κομματική ταυτότητα, β) στο αν θα πρέπει να αποπληρωθεί το ελληνικό χρέος (με σχετική συζήτηση αναφορικά με το πώς αυτό δημιουργήθηκε). Η συνέλευση κατέληξε σε ψήφισμα το οποίο θα αναρτηθεί σύντομα εδώ και θα σταλεί στα τοπικά ΜΜΕ, αλλά και θα προωθηθεί πανελλαδικά.
Ευχαριστούμε για την βοήθεια τους: εκείνον που μας στήριξε στον ήχο, την μουσική και την εικόνα, όσους έφεραν καρέκλες και τραπέζι, την δημιουργό της παρούσας ιστοσελίδας και τη δημιουργό του λογοτύπου. Φυσικά ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν στη συγκέντρωση και ιδίως όσους εξέφρασαν άποψη στη λαϊκή συνέλευση, δίνοντας πνοή στην προσπάθεια.
Η σημερινή ατζέντα – Δευτέρα 30 Μάη 2011
Όπως κάθε μέρα ισχύει και για σήμερα Δευτέρα 30 Μάη η συγκέντρωση στην Πλατεία στις 8 το βράδυ.
Σύντομα θα δημιουργηθεί θεματική ατζέντα, έτσι ώστε κάθε μέρα η συζήτηση να επικεντρώνεται σε ειδικότερα θέματα.
Καλούμε όλους να συμμετέχουν. Οι τρόποι με τους οποίους μπορούμε όλοι να συνεισφέρουμε, ο καθένας σύμφωνα με τις δυνατότητές του, είναι για την ώρα οι εξής:
  • Ενημερώνω, ευαισθητοποιώ, συζητώ με όσο πιο πολλούς μπορώ για τη δράση
  • Έρχομαι όσο πιο συχνά μπορώ στις συγκεντρώσεις της Πλατείας και παραμένω για όσο περισσότερο μπορώ
  • Συμμετέχω ενεργητικά στην λαϊκή συνέλευση καταθέτοντας την άποψή μου
  • Αν έχω ειδικές γνώσεις πάνω σε κάποιο θέμα, αναλαμβάνω να κάνω την κεντρική εισήγηση μιας θεματικής συζήτησης. Για παράδειγμα, κάποιος προσφέρθηκε να αναλάβει το θέμα Τοπικοποιηση vs Παγκοσμιοποίηση, και πιο συγκεκριμένα να θέσει πρακτικές προτάσεις για το πώς θα μπορούσαν οι τοπικές οικονομίες να αυτοοργανώσουν την παραγωγή τους ώστε να αυξήσουν την αυτάρκειά τους.
  • Στέλνω τις απόψεις μου με τη μορφή άρθρου, ενδιαφέρουσες ειδήσεις, σχόλια ή συνδέσμους στο παρόν site.
  • Αν είμαι επαγγελματίας, συνεισφέρω με ότι μπορώ. Για την ώρα χρειαζόμαστε γραφική ύλη (χαρτί Α4, χαρτί του μέτρου, μαρκαδόρους, χαρτοταινίες), φωτοτυπίες, απλές ξυλοκατασκευές (πάνελ ώστε ο Τοίχος Ελεύθερης Έκφρασης από επιδαπέδιος να γίνει κάθετος), φορητά καθίσματα (ή εναλλακτικά έναν ορθοπεδικό κι έναν φυσικοθεραπευτή να μας κάνουν καλά απ’ την καταπόνηση της ορθοστασίας), οπτικοακουστική κάλυψη (δεν το ‘χει πάρει εργολαβία ο άνθρωπος που μας βοηθά και χρειάζεται να τον ξεκουράσουμε κι εμείς).
  • Αν έχω έναν παλιό καναπέ και δεν τον χρειάζομαι τον δωρίζω στην πλατεία για να τοποθετηθεί ως σύμβολο αυτού που δεν θα κάνουμε πια (αναλαμβάνουμε τη μεταφορά).
  • Αν είμαι καλλιτέχνης αναλαμβάνω να οργανώσω μια δράση στην πλατεία, ώστε να ζωντανέψει ο χώρος, να κινητοποιηθεί το ενδιαφέρον και η δημιουργικότητα και να τονωθεί η συμμετοχικότητα. Μουσική, εικαστικά, θέατρο ή οτιδήποτε άλλο εμπνευστείτε, είναι όλα καλοδεχούμενα.
Μέλη της συνέλευσης με δική τους πρωτοβουλία θα βρίσκονται σήμερα Δευτέρα 30 Μάη 2011 στις 10:00πμ μπροστά από την Eurobank επί της παραλιακής λεωφόρου, προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο για τα… κρίματα των τραπεζών, και καλούν όσους επιθυμούν να συμμετέχουν στη δράση.
 ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΟΛΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ: ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ, ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ, ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ!


Η τέταρτη μέρα στην Πλατεία ήταν υποτονική. Κάτι οι τρεις παράλληλες εκδηλώσεις που έτρεχαν, κάτι το Champions League, και ο κόσμος που ήρθε ήταν γύρω στα 60 άτομα. Μ’ άλλα λόγια Αγανάκτηση vs Ποδόσφαιρο σημειώσατε 2. Τούτο δεν μας εκπλήσσει σε μια κοινωνία εθισμένη στον άρτο και τα θεάματα. Άλλωστε έχουμε ευχάριστα νέα: ακόμα κι αν κοπεί ο άρτος (που θα κοπεί, με μαθηματική ακρίβεια) τα θεάματα θα παραμείνουν. Η τηλεόραση ειδικά θα συνεχίσει να τροφοδοτεί (αυτό που απόμεινε από) το μυαλό μας με πάσης φύσεως σκουπίδια.



Ωστόσο το πιο σημαντικό δεν ήταν ο μικρός αριθμός συγκεντρωμένων – αυτό άλλωστε ήταν αναμενόμενο γι’ απόψε, κι αυτοί που μαζεύτηκαν πολλοί ήταν. Ήταν η παθητικότητα. Δυο τρία άτομα πρότειναν να καθίσουμε να συζητήσουμε όπως είχαμε πει ότι θα κάνουμε, αλλά ουδείς άλλος έδειξε σχετικό ενδιαφέρον. Προτίμησαν τα πηγαδάκια, καθώς και το να κοιτάζουν τα όσα ήταν γραμμένα στον «τοίχο ελεύθερης έκφρασης» κουνώντας το κεφάλι. Στις άλλες πόλεις γίνονται λαϊκές συνελεύσεις. Εδώ τι έγινε; Εκεί που είχαμε άποψη για όλα, ξαφνικά μόλις μας δόθηκε ο λόγος κατάπιαμε τη γλώσσα μας;

Ευχαριστούμε και πάλι εκείνον που με πατέντες και με καλή θέληση μας εξασφάλισε και πάλι μουσική, καθώς κι εκείνον που έφερε το laptop του.

Αύριο είναι η Πανευρωπαϊκή Μέρα Διαμαρτυρίας και πλήθη κόσμου αναμένονται στην πλατεία. Δεν σας προτείνουμε να συνδυάσετε την πατροπαράδοτη Κυριακάτικη βόλτα με τον αγώνα. Δεν χωράνε δυο καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη. Όσοι αποφασίσετε να έρθετε, να έρθετε για να συμμετέχετε ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΑ. Μπορείτε να μιλήσετε, μπορείτε να καταθέσετε ένα κείμενο ή μια γνώμη, μπορείτε να κάνετε προτάσεις για δράσεις, μπορείτε να κάνετε μια ΔΡΑΣΗ, μπορείτε να κάνετε ένα θεατρικό ή εικαστικό δρώμενο, μπορείτε να παίξετε μουσική. Μπορείτε, αν θέλετε.

Οι προτάσεις που τέθηκαν τις προηγούμενες μέρες, συνεχίζουν να ισχύουν. Αύριο πιθανόν να αναρτηθεί και site με πολύ περισσότερες δυνατότητες από αυτές που προσφέρει το facebook. Κάποιοι προσπαθούν, κάποιοι το ‘χουν δει ζεστά. Δυστυχώς, όχι αρκετοί.

Δεν είμαστε εδώ για να γλυκαίνουμε αυτιά, πόσο δε μάλλον για να ευλογάμε τα γένια μας. Αν έχουμε διάθεση, αν ΠΡΑΓΜΑΤΙ νιώθουμε αγανάκτηση και συνειδητοποιούμε σε ποιο πράγμα αντιστεκόμαστε και ΑΝ τελικά αντιστεκόμαστε, είναι ώρα για δράση, για αμεσότατη δράση – για όποια δράση μπορεί καθένας να αναλάβει. Αν όχι, ας μην αντιγράφουμε κι εμείς τις τακτικές των πολιτικών που στηλιτεύουμε: όχι μεγάλα λόγια κι υπερβολές. Τα πράγματα πρέπει πλέον να λέγονται με τ’ όνομά τους και καθένας να αναλαμβάνει την ευθύνη του εαυτού του. Τα άλλοθι έχουν τελειώσει προ πολλού για όλους μας.

Καλούμε σε συγκέντρωση αύριο Κυριακή 29 Μάη στις 8:00μμ στην Κεντρική Πλατεία Αργοστολίου. Ας είμαστε όλοι εκεί, ψυχή τε και σώματι.


ΜΕΡΑ 3η – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΜΑΗ 2011

Η τρίτη μέρα στην Πλατεία συγκέντρωσε πολύ περισσότερο κόσμο από τις προηγούμενες δύο μέρες (πάνω από 200 άτομα). Άνθρωποι όλων των ηλικιών ήρθαν, συζήτησαν μεταξύ τους και παρακολούθησαν το ντοκυμαντέρ Χρεοκρατία. Επισημαίνουμε το γεγονός της διαρκούς αλλαγής των παριστάμενων: κάθε μέρα ανανεώνεται ο κόσμος που έρχεται, πράγμα που είναι καλό!

Ευχαριστούμε: εκείνον που για τρίτη μέρα μας παρείχε τη δυνατότητα μουσικής και προβολής του ντοκυμαντέρ, εκείνους που ενημέρωσαν το μεσημέρι με τη ντουντούκα το Αργοστόλι, τον δημιουργό του ντοκυμαντέρ Χρεοκρατία, όσους συνεισέφεραν για την αγορά υλικών για τη δημιουργία πανό και του επιδαπέδιου «τοίχου ελεύθερης έκφρασης», και φυσικά ευχαριστούμε όλους όσους ήρθαν στην Πλατεία!

Φωτογραφίες και επιπλέον πληροφορίες για τη χτεσινη συγκέντρωση μπορείτε να βρείτε εδώ: http://www.ithacanet.gr/

Προσεχώς θα προβληθεί άλλο ένα ντοκυμαντέρ, ενώ υπάρχουν σκέψεις για εικαστικά δρώμενα, για παιδική βραδιά και για DJ party – για όλα καταβάλλεται προσπάθεια να ενημερωνόμαστε όλοι έγκαιρα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ωστόσο ότι όλα τα δρώμενα έχουν διττό χαρακτήρα: πρώτον, τη διαμαρτυρία και δεύτερον την ανάληψη πρωτοβουλιών για αυτοδιαχείριση της καθημερινότητας και γιατί όχι, και της ίδια της ζωής μας! Γι’ αυτό η ενεργητική συμμετοχή όλων όσων συμμετέχουν είναι ακόμα πιο σημαντική από τον όγκο των συμμετεχόντων. Δεν σας καλούμε στην Πλατεία για να παρακολουθήσετε κάτι που οργανώνουν κάποιοι ΑΛΛΟΙ, σας καλούμε για να οργανώσουμε πράγματα ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ! Ακόμα και σε αυτές τις ενημερώσεις που αναρτώνται εδώ, μπορεί όποιος θέλει να προσθέσει πράγματα ή να προβάλλει ενστάσεις και να είναι σίγουρος ότι η φωνή του θα εισακουστεί.

Υπενθυμίζουμε το ανοιχτό κάλεσμα για βοήθεια στη συνδιαχείριση του συντονισμού μέσω Facebook. Υπάρχουν σκέψεις για τη δημιουργία ανεξάρτητου ιστοτόπου σε πανελλαδικό επίπεδο, αλλά και σε τοπικό. Υπενθυμίζουμε επίσης το ανοιχτό κάλεσμα για τη δημιουργία λογοτύπου.

Για σήμερα Σάββατο 28 Μάη δεν θα υπάρχει η δυνατότητα μουσικής κάλυψης, έτσι καλούμε όσους παίζουν ζωντανή μουσική να συνδράμουν! Φέρτε μαζί σας καθίσματα (ή τον καναπέ που λέγαμε για να δούμε κι άλλες χρήσεις του πέρα απ’ τη γνωστή…) γιατί θα καθίσουμε να συζητήσουμε την προσεχή μας δράση. Φυσικά μην ξεχνάτε να ενημερώνετε όσοι περισσότερους μπορείτε!

Μαθαίνουμε ότι μετά το Αργοστόλι δραστηριοποίειται και ο Πόρος οργανώνοντας ανάλογη συγκέντρωση την Κυριακή 29 Μάη, όπου είναι και η Πανευρωπαϊκή Μέρα Διαμαρτυρίας. Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία και συμπαραστεκόμαστε με κάθε τρόπο!

Όλοι στην Πλατεία σήμερα Σάββατο 28 Μάη στις 8:00μμ


ΜΕΡΑ 2η - ΠΕΜΠΤΗ 26 ΜΑΗ 2011

Παρά τις αντιξοότητες (ασταμάτητη βροχή, μυστήριες καταργήσεις σελίδων στο παρά πέντε), η δεύτερη μέρα στην Πλατεία εξελίχθηκε απρόσμενα καλά! Γύρω στις 9 καταλήξαμε να είμαστε περισσότεροι από χτες, και ενδιάμεσα είχε περάσει αρκετός κόσμος.

Σήμερα Παρασκευή 27 Μάη η συνάντηση έχει οριστεί για τις 8 καθώς παρατηρείται αύξηση του κόσμου καθώς βραδιάζει. Είναι σημαντικό όμως να είμαστε όσο γίνεται συνεπείς με την ώρα προσέλευσης και να μένουμε όσοι περισσότερο μπορούμε.

Στις 9 -και εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες- θα προβληθεί το ντοκυμαντέρ Debtocracy (Χρεοκρατία) και θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση για τον περεταίρω συντονισμό της δράσης μας. Καλό θα ήταν να προκύψει ένα αρχικό κείμενο για δημοσίευση στο δίκτυο και στα ΜΜΕ (τοπικές εφημερίδες, τηλεόραση και ραδιοφωνικούς σταθμούς).

Γενικά είναι σημαντικό οι σχετικοί επαγγελματίες να προσφέρουν ότι μπορούν, κυρίως στον τομέα της ενημέρωσης. Για να μη λειτουργεί αυτό ως γκρίζα διαφήμιση, από εδώ δεν αναφέρουμε ποιος προσφέρει τι, αλλά ευχαριστούμε για την υπηρεσία που προσφέρεται. Για την αποψινή συγκέντρωση ευχαριστούμε αυτόν που για δεύτερη μέρα προσέφερε τη μουσική.

Δεδομένου ότι η κίνηση αυτή έχει σαν βασική αρχή την μη εμπλοκή με κομματικούς ή άλλους μηχανισμούς, αλλά αποτελεί αυθόρμητη κίνηση διαμαρτυρίας των καθημερινών ανθρώπων, χρειάζεται προσοχή στο τι προβάλλεται. Η παρουσία συμβόλων, πλακάτ, πανό, συνθημάτων δεν είναι απαγορευτική, όμως καλό θα ήταν να αποφύγουμε ήδη χρησιμοποιημένα σύμβολα που φέρνουν διαφορετικούς συνειρμούς σε καθέναν. Είναι άλλωστε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να ακονίσουμε την έμπνευση και τη δημιουργικότητά μας!

Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε όποιον έχει γνώσεις γραφιστικής να δημιουργήσει ένα λογότυπο που να περιλαμβάνει τη φράση «Αγανακτισμένοι στην Κεφαλονιά» (την ίδια έκφραση που χρησιμοποιούν και οι άλλες πόλεις) και ένα σήμα κατατεθέν του νησιού, ίσως το Φανάρι ή ότι άλλο σκεφτείτε. Αισθητικά ωραία και δυναμικά είναι τα λογότυπα της Θεσσαλονίκης και των Χανίων, αλλά μπορούμε να πρωτοτυπήσουμε όσο θέλουμε - αβέρτα κατά την τοπική καθομιλουμένη!

Μια ιδέα που ακούστηκε από πολλούς είναι να μεταφερόμαστε κάθε μέρα σε διαφορετική πλατεία (και γιατί όχι και σε άλλα μέρη του νησιού προσεχώς – Ληξούρι, Σάμη, Λειβαθώς, Έρυσος, Πόρος λαμβάνετε;). Αυτό έχει ως θετικό το ζωντάνεμα του τόπου και ως αρνητικό την αμφιβολία για την έγκαιρη ενημέρωση όσων δεν μπαίνουν καθημερινά στο Facebook, καθώς πολλοί ενημερώνονται στόμα με στόμα.

Πολλοί πρότειναν να πλαισιωθούν οι συγκεντρώσεις με προβολές, ζωντανή μουσική και άλλα events. Απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα σε όσους έχουν τα σχετικά… προσόντα!

Κι άλλο ένα καλό νέο: πιθανόν να δημιουργηθεί και δική μας ιστοσελίδα στην οποία θα μπορούμε να ανεβάζουμε ειδήσεις, σχόλια, απόψεις, συνδέσμους και οτιδήποτε άλλο σχετικό!

Για την ώρα, η μεγαλύτερη βοήθεια που μπορούμε όλοι να προσφέρουμε είναι η διάδοση της είδησης ότι ΚΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ και κυρίως η ζωντανή μας παρουσία!!! Ας μην αφήσουμε κι αυτήν την ευκαιρία να πάει χαμένη. Όχι άλλη μεμψιμοιρία, όχι άλλη κατάθλιψη! Είμαστε αγανακτισμένοι αλλά αρνούμαστε να γίνουμε απεγνωσμένοι! Η ελευθερία, η υγεία, η παιδεία, το δικαίωμα στην εργασία, μα πάνω απ’ όλα η αξιοπρέπεια δεν χαρίζονται, κερδίζονται με αγώνες!

Σας περιμένουμε όλους: μικρούς και μεγάλους, εργαζόμενους, άνεργους κι άεργους, μαθητές, φοιτητές των ΤΕΙ, εκπαιδευτική κοινότητα, ντόπιους και ξένους, ψηλούς και κοντούς! Κι όπως λέγανε τις προάλλες στην Αθήνα, φέρ’ τε και τον καναπέ σας μαζί αν δεν μπορείτε χωρίς αυτόν!

Όλοι στην Πλατεία σήμερα Παρασκευή στις 8!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου