Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

ΤΟ ΠΑΜΕ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ

 

4.430 μπορεί να παρευρεθούν



217.667 δεν έχουν απαντήσει ακόμη



5.989 δεν θα παρευρεθούν

ΕΩΣ ΣΤΙΓΜΗΣ  ΜΕΣΑΝΥΚΤΑ  26 ΜΑΙΟΥ:ΕΔΩ

Ο ΠΟΡΟΣ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΦΥΣΙΚΑ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΛΑΤΕΙΑ   (ΠΑΤΗΣΤΕ  Ε Δ Ω ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ)

ΚΑΙ  ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΟΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 20:00 , Η ΝΕΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΙΝΑΙ Ε Δ Ω

 

Παρά τις αντιξοότητες (ασταμάτητη βροχή, μυστήριες καταργήσεις σελίδων στο παρά πέντε), η δεύτερη μέρα στην Πλατεία εξελίχθηκε απρόσμενα καλά! Γύρω στις 9 καταλήξαμε να είμαστε περισσότεροι από χτες, και ενδιάμεσα είχε περάσει αρκετός κόσμος.

Αύριο Παρασκευή 27 Μάη η συνάντηση έχει οριστεί για τις 8 καθώς παρατηρείται αύξηση του κόσμου καθώς βραδιάζει. Είναι σημαντικό όμως να είμαστε όσο γίνεται συνεπείς με την ώρα προσέλευσης και να μένουμε όσοι περισσότερο μπορούμε.


Στις 9 θα προβληθεί το ντοκυμαντέρ Debtocracy (Χρεοκρατία) και θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση για τον περεταίρω συντονισμό της δράσης μας. Καλό θα ήταν να προκύψει ένα αρχικό κείμενο για δημοσίευση στο δίκτυο και στα ΜΜΕ (τοπικές εφημερίδες, τηλεόραση και ραδιοφωνικούς σταθμούς).

Γενικά είναι σημαντικό οι σχετικοί επαγγελματίες να προσφέρουν ότι μπορούν, κυρίως στον τομέα της ενημέρωσης. Για να μη λειτουργεί αυτό ως γκρίζα διαφήμιση, από εδώ δεν αναφέρουμε ποιος προσφέρει τι, αλλά ευχαριστούμε για την υπηρεσία που προσφέρεται. Για την αποψινή συγκέντρωση ευχαριστούμε αυτόν που για δεύτερη μέρα προσέφερε τη μουσική.

Δεδομένου ότι η κίνηση αυτή έχει σαν βασική αρχή την μη εμπλοκή με κομματικούς ή άλλους μηχανισμούς, αλλά αποτελεί αυθόρμητη κίνηση διαμαρτυρίας των καθημερινών ανθρώπων, χρειάζεται προσοχή στο τι προβάλλεται. Η παρουσία συμβόλων, πλακάτ, πανό, συνθημάτων δεν είναι απαγορευτική, όμως καλό θα ήταν να αποφύγουμε ήδη χρησιμοποιημένα σύμβολα που φέρνουν διαφορετικούς συνειρμούς σε καθέναν. Είναι άλλωστε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να ακονίσουμε την έμπνευση και τη δημιουργικότητά μας!

Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε όποιον έχει γνώσεις γραφιστικής να δημιουργήσει ένα λογότυπο που να περιλαμβάνει τη φράση «Αγανακτισμένοι στην Κεφαλονιά» (την ίδια έκφραση που χρησιμοποιούν και οι άλλες πόλεις) και ένα σήμα κατατεθέν του νησιού, ίσως το Φανάρι ή ότι άλλο σκεφτείτε. Αισθητικά ωραία και δυναμικά είναι τα λογότυπα της Θεσσαλονίκης και των Χανίων, αλλά μπορούμε να πρωτοτυπήσουμε όσο θέλουμε - αβέρτα κατά την τοπική καθομιλουμένη!

Μια ιδέα που ακούστηκε από πολλούς είναι να μεταφερόμαστε κάθε μέρα σε διαφορετική πλατεία (και γιατί όχι και σε άλλα μέρη του νησιού προσεχώς – Ληξούρι, Σάμη, Λειβαθώς, Έρυσος, Πόρος λαμβάνετε;). Αυτό έχει ως θετικό το ζωντάνεμα του τόπου και ως αρνητικό την αμφιβολία για την έγκαιρη ενημέρωση όσων δεν μπαίνουν καθημερινά στο Facebook, καθώς πολλοί ενημερώνονται στόμα με στόμα

Πολλοί πρότειναν να πλαισιωθούν οι συγκεντρώσεις με προβολές, ζωντανή μουσική και άλλα events. Απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα σε όσους έχουν τα σχετικά… προσόντα!

Κι άλλο ένα καλό νέο: πιθανόν να δημιουργηθεί και δική μας ιστοσελίδα στην οποία θα μπορούμε να ανεβάζουμε ειδήσεις, σχόλια, απόψεις, συνδέσμους και οτιδήποτε άλλο σχετικό!

Για την ώρα, η μεγαλύτερη βοήθεια που μπορούμε όλοι να προσφέρουμε είναι η διάδοση της είδησης ότι ΚΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ και κυρίως η ζωντανή μας παρουσία!!! Ας μην αφήσουμε κι αυτήν την ευκαιρία να πάει χαμένη. Όχι άλλη μεμψιμοιρία, όχι άλλη κατάθλιψη! Είμαστε απογοητευμένοι αλλά αρνούμαστε να γίνουμε απεγνωσμένοι! Η ελευθερία, η υγεία, η παιδεία, το δικαίωμα στην εργασία, μα πάνω απ’ όλα η αξιοπρέπεια δεν χαρίζονται, κερδίζονται με αγώνες!

Όλοι στην Πλατεία αύριο Παρασκευή στις 8!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου