Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Λειτουργία Αρχαιολογικού Μουσείου Σάμης


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΠΡΟΣ:   1.ΥΠΟΥΡΓΟ  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ  Κ. ΓΕΡΟΥΛΑΝΟ  ΠΑΥΛΟ
              2. ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ   Κ.  ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟ  ΣΠΥΡΟ
              3. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ  Π.Ι.Ν.  Κ. ΣΠΥΡΟΥ  ΣΠΥΡΟ
              4. ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ  Κ.  ΠΑΡΙΣΗ  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ
ΘΕΜΑ: Λειτουργία Αρχαιολογικού Μουσείου Σάμης                                  Σάμη 27/4/2011
Αξιότιμοι κύριοι,
Όπως γνωρίζετε ο τόπος μας είναι πλούσιος σε δείγματα αρχιτεκτονικής και ανθρώπινης δημιουργίας. Δεκάδες χρόνια τώρα αποκαλύπτονται στη Σάμη αρχαιολογικά ευρήματα σημαντικής αξίας κυρίως Ρωμαϊκής και Μυκηναϊκής εποχής. Σε όλη την πόλη αποκαλύπτονται από την αρχαιολογική σκαπάνη μνημεία, κενοτάφια, άφθονα χρυσά ευρήματα. Δίπλα στο ενάλιο βυθισμένο λιμάνι, αποκαλύπτεται το χερσαίο τμήμα με τεράστιους ογκόλιθους και πιο πέρα στο λουτρό περίτεχνες Ρωμαϊκές κρήνες.Υπάρχουν   σημαντικά μνημεία στις δύο ακροπόλεις, ο ναός του Απόλλωνα, Ρωμαϊκά λουτρά, τείχη και αρχαίος βωμός στο Πυργί.Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, εμείς οι Δημότες αυτής της πόλης δεν έχουμε τη δυνατότητα να θαυμάσουμε τα αρχαιολογικά ευρήματα που έχουν γεμίσει τις αποθήκες της αρχαιολογικής υπηρεσίας . Είναι σημαδιακό το γεγονός ότι μπροστά από το Δημαρχείο στη Σάμη βρέθηκαν θαυμάσια ψηφιδωτά. Είναι σαν η Ιστορία της Πόλης να κτυπά την πόρτα του Δημαρχείου διαμαρτυρόμενη. 
Η συγκυρία αυτή γεννά αναπόφευκτα την ιδέα ότι στη  Σάμη πρέπει να γίνει Αρχαιολογικό Πάρκο με σύνδεση των Αρχαιολογικών χώρων.
Επιβάλλεται η λειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου Σάμης, που θα φιλοξενήσει τα Αρχαιολογικά ευρήματα ανεκτίμητης αξίας και τα ψηφιδωτά.
Το κτήριο που θα στεγάσει το Μουσείο υπάρχει, καθώς και μελέτη από την Αρχαιολογική υπηρεσία.
Η λειτουργία του θα προβάλει και θα αναδείξει την ιστορία του τόπου μας. Παράλληλα θα έχει σημαντικά αποτελέσματα στη γενικότερη τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής σε μια δύσκολη και δυσοίωνη οικονομική κατάσταση που βιώνει σήμερα ο λαός και ο τόπος.
Δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες θα πλημμυρίζουν τη Σάμη εξαιτίας των Αρχαιολογικών θησαυρών του Μουσείου και πέρα από τα άμεσα οφέλη θα διαφημίζουν τον τόπο σε παγκόσμιο επίπεδο. Άλλωστε η συντριπτική πλειοψηφία των ξένων επισκεπτών με βάση στατιστικά στοιχεία παγκόσμιας ιστοσελίδας ενδιαφέρονται για την Αρχαία Ελλάδα και την ιστορία κάθε τόπου.
Αξιότιμοι κύριοι, ολόκληρη η περιοχή σας παρακαλεί να συντονίσετε τις προσπάθειες και τις ενέργειές σας ώστε μέσα από το τομεακό πρόγραμμα του Υπουργείου ή το περιφερειακό πρόγραμμα ή από άλλες πηγές, να επισπευτεί η λειτουργία του Μουσείου της Σάμης. Θα είναι από τα σημαντικότερα αναπτυξιακά έργα με πολλαπλά οφέλη για την περιοχή μας. Άλλωστε το σημαντικό αυτό έργο έχει εξαγγελθεί χρόνια τώρα από πολλούς αλλά δυστυχώς δεν έχει υλοποιηθεί.
                                                                                      Με εκτίμηση
                                                                                       ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΛΛΙΒΩΚΑΣ
                                                                                       εκπαιδευτικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου