Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

ΚΑΚΟΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ!


ΑΝΑΡΤΗΣΗ  ΠΟΥ ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ ΑΠΟ ΤΟ http://listonplace.blogspot.com, ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΘΟΛΟΥ,,   Η ΣΑΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ , ΚΑΙ ΜΟΙΑΖΕΙ ΣΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΝΗΣΙ.


ΣΑΜΟΣ : Το Φοβερό Νησί των...5 Φ



Ένα από τα μεγαλύτερα πλωτά νησιά της Ελλάδος. Κατασκευάστηκε από τον Σαντιάγκο Καλατράβα με χρηματοδότηση από το ΖΞΣ' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης από την Ευρωπαϊκή Ένωση
Η κατασκευή έγινε από 100% ανακυκλώσιμα υλικά.
Κατασκευάστηκε σύμφωνα με την προτελευταία λέξη της μόδας και της τεχνολογίας. Παρόμοιο του υπάρχει μόνο εις το Ντουμπάι, τα γνωστά Palm Island. Υπάρχει και η Σαμοθράκη, την οποία κάποιοι χλιμίντζουρες θεωρούν υβρίδιο Σάμου και Θράκης, αλλά οι κάτοικοι της Σαμοθράκης το αρνούνται.
Οι μόνιμοι κάτοικοι της νήσου μιλούν την Σαμιώτικη Ελληνική.


Τρία είδη μόνιμων κατοίκων υπάρχουν στο υβριδικό αυτό νησί. Τα γνωστά 5 Φ (Όχι το μαγαζί):
§  Πρώτο Φ: Φοιτητές
§  Δεύτερο Φ: Φαντάροι
§  Τρίτο Φ: Φαντάσματα
§  ΤΕΤΑΡΤΟ ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΟ Φ: ΦΟΡΓΚΕΤ ΦΑΚΙΝΓΚ


Γνωστή στους φίλους και ως Ουγκάντα, λόγω της πυκνής, αδιαπέραστης και αδιάλυτης βλάστησης, καθώς και των ιθαγενών κατοίκων.
Φημίζεται για το αυστηρό κριτήριο αποδοχής των γυναικών στο νησί: εάν δεν ξεπερνούν τα 80 κιλά εξορίζονται οριστικά, έτσι σιγά-σιγά το νησί γίνεται παράδεισος για αδερφές.
Ένα γνωστό ανά τον κόσμο παράδοξο που παρατηρείται μόνο στο πλωτό αυτό νησί, είναι πως όλα τα αυτοκίνητα, ανεξαρτήτως χρώματος, είναι "ΜΟΒ" , πράγμα βολικό για αυτούς που πάσχουν από την επάρατη νόσο της δυσχρωματοψίας.
Επίσης αυτο το νησί κάθε χρόνο τηρεί το έθιμο της πυρκαγιάς το οποίο πραγματοποιείται στα μέσα του καλοκαιριού και πάντα τρέχουμε και την σβήνουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου