Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Δεν πωλούνται τα νησιά,μόνο βρέχει

ΚΑΙ  ΟΠΩΣ  ΣΧΟΛΙΑΣΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ   ,

ΤΗΝ ΤΗΛΕΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΑ ΠΟΥ  ΕΙΠΕ,, ΟΠΩΣ  ΕΙΠΕ  Ο  ΓΙΩΡΓΟΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Επειδή η συνέντευξη του πρωθυπουργού στην Βild δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα στα ελληνικά, παραθέτω παρακάτω μια σύντομη μετάφραση στα γερμανικά. Τυχών διορθώσεις δεκτές. Ακολουθεί η απάντηση του κ. Παπανδρέου στην ερώτηση για την πώληση ελληνικών νησιών και μετά η μετάφραση... Απάντηση στα ελληνικά:
«Κάτι τέτοιο αποκλείεται. Πρέπει να καταλάβετε πόσο σημαντικά είναι αυτά τα νησιά για τους Έλληνες και για την ελληνική ιστορία. Έχουν διατεθεί τεράστια ποσά από τον προϋπολογισμό για την άμυνα, προκειμένου να προστατευτούν αυτά τα νησιά κοντά στις τουρκικές ακτές.

Εκτός τούτου τα νησιά αποτελούν πολιτιστική κληρονομιά, την οποία εκτιμούν και οι Γερμανοί τουρίστες. Αν πουλούσαμε τα νησιά μας σε κάποιους πάμπλουτους, δεν θα είχε πια κανένας πρόσβαση σε αυτά. Θέλουμε να αναπτύξουμε με ευαισθησία και με οικολογικό τρόπο αυτά τα μοναδικα φυσικά τοπία. Αυτό θα μας αποφέρει πολύ περισσότερα»

Μετάφραση στα Γερμανικά:
"Την πώληση εξετάζουμε αυτή την στιγμή. Επειδή πουλάμε δεν σημαίνει πως θα δώσουμε τα νησιά κοψοχρονιά, δεχόμαστε μόνο σοβαρές προσφορές. Σας ενημερώνω επιπροσθέτως ότι τα σκάμε χοντρά για να βεβαιωθείτε ότι την επένδυσή σας δεν θα έρθει μετά ο Τούρκος να την διεκδικήσει. Θα μπορεί όποιος αγοράσει ένα νησί να το εκμεταλλεύεται άξια καθώς η πολιτιστική μας κληρονομιά πουλάει στους τουρίστες, πάρτε για παράδειγμα τους Γερμανούς. Εγγυώμαι σε όποιον πάμπλουτο αγοράσει νησί πως δεν θα είναι δυνατή η πρόσβαση του απλού λαού σε αυτό, σχέδι! ο που έχω αρχίσει να εφαρμόζω ήδη σε γνωστά νησιά της άγονης γραμμής. Μερικά νησιά έχουν καεί, με τις γνωστές ατυχίες που είχαμε τα τελευταία χρόνια με τις πυρκαγιές, όμως μη στεναχωριέστε, τα νησιά συνεχίζουν να είναι πανέμορφα και να αξίζουν την επένδυση, οπότε…για να βλέπω προσφορές! Αυτό θα μας αποφέρει περισσότερα."

ΥΓ.: Νομίζω πως πιο συμφέρον θα ήταν ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να δώσει την συνέντευξη σε εφημερίδα αγγελιών και όχι στην εν λόγω τσοντο-σκανδαλοθηρική,αλλά και πάλι ο 'επενδυτής' αν είναι να σε βρει,θα σε βρεί...

Ένας ένοικος 
ΑΠΟ  ΤΟ  http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου