Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΥΡΙΟ

Πανελλαδική Απεργία Οδοντιάτρων στις 23 Φεβρουαρίου
Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Κεφαλληνίας συμμετέχει στην 24ωρη πανελλαδική απεργία οδο-ντιάτρων, που έχει προκηρύξει η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία για την Τετάρτη 23 Φε-βρουαρίου 2011.
Οι οδοντίατροι όλης της χώρας διεκδικούμε:
α) Συμμετοχή της Ομοσπονδίας μας σε έναν ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο με το Υπουργείο Υγείας, για τις νέες ρυθμίσεις στην πρωτοβάθμια οδοντιατρική περίθαλψη. Το δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό μας όργανο, μολονότι αποτελεί τον επίσημο σύμβουλο της πολιτείας σε ζητήματα οδοντιατρικής περίθαλψης και παρά τις σχεδιαζόμενες διαρθρωτικές αλλαγές στο σύ-στημα υγείας, δεν έχει κληθεί σε έναν τέτοιο διάλογο.
β) Δίκαιη αντιμετώπιση από το Υπουργείο Οικονομικών. Τα απανωτά φορολογικά νομοσχέδια και οι πρακτικές των υπηρεσιών του Υπουργείου (περαιώσεις, ποινικοποίηση παραβάσεων) μας οδηγούν σε ανασφάλεια, αβεβαιότητα και οικονομική ανέχεια. Και τούτο, κατά την στιγμή που ο κλάδος μας πλήττεται από τον υπερπληθυσμό, την δυσμενή οικονομική συγκυρία και την ανύ-παρκτη κρατική συμμετοχή στις οδοντιατρικές δαπάνες (τιμολόγιο παροχών δημοσίου χωρίς α-ναπροσαρμογή από το 1993 μέχρι σήμερα).
γ) Εξαίρεση του επαγγέλματος μας από το σχέδιο νόμου για την απελευθέρωση των επαγγελ-μάτων. Η εξαίρεση αυτή είναι αναγκαία για λόγους δημοσίου συμφέροντος, οι οποίοι συναρτώ-νται άμεσα με την προστασία της δημόσιας υγείας και την διασφάλιση υψηλού επιπέδου οδοντι-ατρικών υπηρεσιών προς τους πολίτες.
δ) Δίκαιη αντιμετώπιση του ασφαλιστικού μας ταμείου ΕΤΑΑ από το κράτος και στελέχωση με υπαλληλικό προσωπικό του Τομέα Υγειονομικών του ταμείου.
Στον Οδοντιατρικό Σύλλογο Κεφαλληνίας διεξάγονται αρχαιρεσίες την Κυριακή 20/3/2011 για την ανάδειξη νέου 5μελούς Διοικητικού Συμβουλίου, 3μελούς Εξελεγκτικής Επιτροπής, Πει-θαρχικού Συμβουλίου και 1 Εκπροσώπου στην Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία. Ταυτόχρο-να διεξάγονται αρχαιρεσίες για νέο Διοικητικό Συμβούλιο και νέα Εξελεγκτική Επιτροπή στην Επτανησιακή Οδοντιατρική Εταιρία, την προεδρία της οποίας έχει για το τρέχον έτος ο Οδοντια-τρικός Σύλλογος Κεφαλληνίας.

- Από το Δ.Σ. του ΟΣΚ -

Όλοι στην απεργία στις 23 Φεβρουαρίου.
Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν το  ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΕΛΜΕΚΙ & η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου με θέμα: «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΤΑΞΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ ». Στην συνέντευξη μίλησαν ο Γερ. Σπυράτος από το ΠΑΜΕ, ο Διον. Γεωργόπουλος εκ μέρους της ΕΛΜΕ-Κ, ο Βαγ. Νικολάτος εκ μέρους της ΠΑΣΕΒΕ και από τη Λαϊκή Συσπείρωση ο Νίκος Γκισγκίνης. Ας ακούσουμε τι είπαν.

ΤΙ  ΕΙΠΑΝ Ο  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΜΠΟΡΩΝ Η ΚΡΑΝΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Ε Δ Ω 

ΚΑΙ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΟΥ ΣΤΟ ΠΟΙΟ ΑΠΕΡΓΟΥΝ:  Η ΕΛΛΑΣ ΝΕΚΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου