Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

ΜΙΑ ΠΟΡΙΟΤΙΣΣΑ ΟΡΚΙΣΤΗΚΕ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ

Τελετή ορκωμοσίας Μαλόνι, Γιάνναρη, και της Κεφαλλονίτισσας Σιμωτά

January 24, 2011 by 
Νέα Υόρκη.- Της Ρεβέκκας Παπαδοπούλου
Φωτογραφίες: Δημήτρης Πανάγος
Σε πανηγυρικό κλίμα έγινε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης στο κατάμεστο από κόσμο ανακαινισμένο «Museum of the Moving Image»
στην Αστόρια η ορκωμοσία των τριών αιρετών εκπροσώπων της εκλογικής αυτής περιφέρειας της Νέας Υόρκης στο ομοσπονδιακό και το πολιτειακό Κογκρέσο.
Η ομοσπονδιακή βουλευτής Κάρολιν Μαλόνι, ο πολιτειακός γερουσιαστής Μιχάλης Γιάνναρης και η πολιτειακή βουλευτής Αραβέλλα Σιμωτά έδωσαν τον όρκο για πίστη στην πατρίδα και το Σύνταγμα, υποσχόμενοι ότι θα αγωνιστούν για να φέρουν σε πέρας τα νέα τους καθήκοντα, για την ανάπτυξη της περιοχής που εκπροσωπούν και την ευημερία των κατοίκων της.
Την τελετή που διανθίστηκε με μουσικά κομμάτια από την χορωδία του Center of Hope Gospel, παρουσίασαν η πολιτειακή βουλευτής Κάθριν Νόλαν και ο πολιτειακός γερουσιαστής Χοσέ Περάλτα, οι οποίοι έπλεξαν το εγκώμιο των τριών νομοθετών. Η 15χρονη Τρίσταν Μποτέλ απέδωσε με τρόπο μοναδικό τον αμερικανικό εθνικό ύμνο, ενώ η τελετή έκλεισε με προσευχή από τον π. Ιωάννη Αντωνόπουλο, ιερέα του Αγίου Δημητρίου Αστόριας.
Η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας Αγη Μπαλτά, η Γενική Πρόξενος της Κύπρου, Κούλα Σοφιανού, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, Ηλίας Τσεκερίδης, εκπρόσωποι άλλων ομογενειακών φορέων, αλλά και πολιτειακοί νομοθέτες και δημοτικοί σύμβουλοι της Νέας Υόρκης ήταν μεταξύ των παρισταμένων.
Κάρολιν Μαλόνι
Την Κάρολιν Μαλόνι, που ξεκίνησε τη10η θητεία της στη Βουλή των Αντιπροσώπων, όρκισε ο πρόεδρος της πολιτειακής Βουλής της Νέας Υόρκης Σέλντον Σίλβερ.
Τονίζοντας ότι αποτελεί πρόκληση η προσπάθεια για την επανεκλογή ενός υποψηφίου, η κ. Μαλόνι παρουσίασε ένα σχέδιο 10 σημείων στα οποία θα επικεντρώσει την προσοχή της κατά την επόμενη διετία στην εκλογική της περιφέρεια, ανάμεσά τους η υγειονομική περίθαλψη και το Medicare, η δημιουργία θέσεων εργασίας, οι δημόσιες υποδομές, το περιβάλλον, η καθαρή ενέργεια και η παιδεία.
Ειδικότερα αναφέρθηκε στα projects που η ίδια προωθεί, μεταξύ των οποίων η σύνδεση του LIRR με τον κεντρικό σταθμό Grand Central και η δημιουργία νέου σταθμού στο Sunnyside του Κουίνς (East Side Access project) καθώς και το μετρό στην 2η Λεωφόρο, δύο έργα που θα δημιουργήσουν, όπως είπε, 38.000 νέες θέσεις εργασίας στη Νέα Υόρκη και θα αποτελέσουν «οικονομική μηχανή» για το Κουίνς, ο καθαρισμός του Newtown Creek, η επέκταση του Mount Sinai, και οι παρεμβάσεις ανάπλασης στις όχθες του Ηστ Ρίβερ.
Συγχαίροντας το Μιχάλη Γιάνναρη και την Αραβέλλα Σιμωτά τόνισε ότι «επάξια    εκπροσωπούν τη νέα γενιά πολιτικών της Νέας Υόρκης, είναι δύο δυναμικοί, ταλαντούχοι και γεμάτοι ενέργεια πολιτικοί που εργάζονται σκληρά».
Δήλωσε, τέλος, υπερήφανη που εκπροσωπεί μια περιφέρεια όπου κατοικεί και δημιουργεί η μεγαλύτερη και πιο δυναμική ελληνοαμερικανική κοινότητα στη χώρα, και έκανε ξεχωριστή αναφορά στο Hellenic Caucus που ίδρυσε στο Κογκρέσο μαζί με τον πρώην βουλευτή Μιχάλη Μπιλιράκη, για την προώθηση θεμάτων που αφορούν στον Ελληνισμό.
Μιχάλης Γιάνναρης
Τον Μιχάλη Γιάνναρη, που μετά από 10χρονη επιτυχημένη θητεία στην πολιτειακή Βουλή, εκλέχθηκε τον περασμένο Νοέμβριο στην πολιτειακή Γερουσία της Νέας Υόρκης, με το εκπληκτικό ποσοστό του 81%, όρκισε ο περιφερειακός δικαστής, Nicholas Garaufis.
«Με βοηθήσατε να γίνω ο πρώτος Ελληνοαμερικανός που εκλέχθηκε ποτέ σε δημόσιο αξίωμα στην πόλη της Νέας Υόρκης και ήταν μια ευθύνη που ανέλαβα πολύ σοβαρά», τόνισε στην ομιλία του ο κ. Γιάνναρης και πρόσθεσε: «δώσαμε κάποιες υποσχέσεις τότε και τις κρατήσαμε», κάνοντας αναφορά στις νομοθετικές πρωτοβουλίες που έφερε σε πέρας σε σχέση με το περιβάλλον και την ενέργεια, την ασφάλεια, την οικονομία και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Κουίνς.
Προειδοποίησε δε ότι θα χρειαστεί να ληφθούν δύσκολες αποφάσεις φέτος κατά την κατάρτιση του προϋπολογισμού της πολιτείας.
Εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του προς όλους όσοι με την υποστήριξή τους τον ανέδειξαν στο πολιτειακό Κογκρέσο, ο κ. Γιάνναρης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους γονείς του, Νικόλαο και Μαγδαληνή Γιάνναρη, για τις αξίες που ενστάλαξαν μέσα του, και τον αδελφό του Βασίλη.
«Οι γονείς μου, μετανάστες οι ίδιοι, μου έμαθαν τι σημαίνει να εκπροσωπείς μια τόσο πολυπολιτισμική κοινότητα», είπε.
Αραβέλλα Σιμωτά
«Ανερχόμενο αστέρι» του Δημοκρατικού Κόμματος χαρακτήρισε το Μιχάλη Γιάνναρη ο Σέλντον Σίλβερ, ο οποίος καλωσόρισε στην συνέχεια στην πολιτειακή Βουλή τη νέα βουλευτή Αραβέλλα Σιμωτά, την πρώτη Ελληνοαμερικανίδα – μαζί με την βουλευτή Νικόλ Μαλλιωτάκη, η οποία επίσης ορκίστηκε την περασμένη Πέμπτη σε ειδική τελετή στο πανεπιστήμιο από όπου αποφοίτησε στο Στάτεν Αιλαντ- μέλος του ύπατου νομοθετικού σώματος της Πολιτείας της Νέας Υόρκης.
«Οι δύσκολοι καιροί βοηθούν να αναδειχθούν οι αληθινοί ηγέτες. Και τώρα έχεις την ευκαιρία να λάμψεις», τόνισε ο κ. Σίλβερ απευθυνόμενος στην Αραβέλλα Σιμωτά, την οποία όρκισε ο ομοσπονδιακός δικαστής Νικόλαος Τσουκαλάς, τονίζοντας ότι στα πρόσωπα των νέων αυτών νομοθετών, γίνεται πραγματικότητα μια παλιά επιθυμία της ελληνοαμερικανικής κοινότητας να δει και δικά της παιδιά να εκλέγονται στα δημόσια αξιώματα.
«Ξέρω ότι έχω δύσκολα βήματα να ακολουθήσω, αλλά γνωρίζω επίσης και τη σκληρή δουλειά», είπε η κ. Σιμωτά  αναφερόμενη στο έργο που αναλαμβάνει διαδεχόμενη τον Μιχάλη Γιάνναρη.
«Μπορεί να ακούγεται σε πολλούς γραφικό, αλλά εγώ πιστεύω ότι η κυβέρνηση μπορεί να υπηρετήσει τον εργαζόμενο πολίτη, μπορεί να γίνει μια θετική δύναμη για τους Νεοϋορκέζους», σημείωσε στην ομιλία της και πρόσθεσε ότι αποτελεί καθήκον για την ίδια να υπηρετήσει την κοινότητά της και προνόμιο, να αγωνιστεί για την περιοχή της δυτικής Αστόριας.
Η κ. Σιμωτά εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της προς όλους όσοι βρέθηκαν στο πλευρό της στον αγώνα αυτό, ξεκινώντας από τους γονείς της Χάρη και Ελένη και τον σύζυγό της Γιάννη, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στον τόπο καταγωγής της, την Κεφαλλονιά. «Η επιτυχία μου οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη σκληρή δουλειά και τις θυσίες των γονιών μου» είπε.
Στην τελετή παρέστη και ο πρώην πολιτειακός γερουσιαστής, την έδρα του οποίου κατέλαβε ο κ. Γιάνναρης, Τζορτζ Ονοράτο, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου της Νέας Υόρκης Πίτερ Βαλόν και οι δημοτικοί σύμβουλοι Πίτερ Βαλόν Τζούνιορ και Τζίμι Βαν Μπρέμερ.
Αναδημοσίευση από: www.greeknewsonline.com
 
 tilevoaskefalonias.blogspot.com
ακολουθεί και  τμήμα της παλιάς μου ανάρτησης!!  
Η συμπατριώτισσά μας Αραβέλλα Σιμωτά τελικά κατάφερε να εκλεγεί στην πολιτειανή Βουλή της Νέας Υόρκης, διαδεχόμενη τον κ. Γιάνναρη, στις εκλογές που έγιναν χθες. Είναι μόλις 32 ετών και είναι η πρώτη γυναίκα ελληνικής καταγωγής που εκλέγεται στην πολιτειακή Βουλή της Νέας Υόρκης. Εμείς να της ευχηθούμε καλή επιτυχία στο έργο της!!!
ΛΟΙΠΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΕ ΠΡΟΥΓΟΥΜΕΝΗ ΜΟΥ ΑΝΑΡΤΗΣΗ:
το πατρικό της στον πόρο ήταν  απεναντί μας., εκέι που είναι τώρα  η  πιτσαρία BELLO

Ο  ΓΑΜΟΣ  ΤΗΣ ΑΡΑΒΕΛΑΣ  ΣΤΟ  ΦΙΣΚΑΡΔΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου