Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Αντί να μειώσει το ΦΠΑ στα Ιόνια, τον αυξάνει στο Αιγαίο η κυβέρνηση!



ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΟ  http://www.kefaloniagate.gr

Στη φωτογραφία, το υπουργικό κλιμάκιο στο προεκλογικό workgroup που έγινε στην Κέρκυρα στο περιθώριο της επίσκεψης Παπανδρέου. Τότε οι αρμόδιοι υφυπουργοί είχαν δει θετικά το αίτημα της εξομοίωσης του ΦΠΑ στο Ιόνιο με αυτό του Αιγαίου. Φαίνεται πως ικανοποιούν το αίτημά μας αυτό... αυξάνοντας το συντελεστή στο Αιγαίο και όχι μειώνοντάς τον στην περιοχή μας... Συγχαρητήρια!
Οι διαμαρτυρίες των Επτανησίων για την ανισότητα στο καθεστώς ΦΠΑ στα Δωδεκάνησα και το Ιόνιο, κινητοποίησαν το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αλλά... στην εντελώς αντίθεση κατεύθυνση από την επιθυμητή!

Έτσι, αντί να μειωθεί ο ΦΠΑ στην περιοχή μας ώστε να είναι αντίστοιχος με τις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές της χώρας στο Αιγαίο, λόγω των νησιωτικών μειονεκτημάτων σε σχέση με τις ηπειρωτικές περιοχές, η κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να εξομοιώσει το ΦΠΑ προς... τα πάνω αυξάνοντας το συντελεστή και στο Αιγαίο για να γίνει ίδιος με την υπόλοιπη χώρα.
Εξέλιξη η οποία έχει ήδη προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις από τους παραγωγικούς φορείς του Ανατολικού Αιγαίου όπου ισχύει η ειδική ρύθμιση από τις αρχές της δεκαετίας του ΄90 με απόφαση της (τότε) Ευρωπαϊκής Κοινότητας. «Η προτεινόμενη από το ΔΝΤ κατάργηση των μειωμένων συντελεστών θα έχει άμεσες, καταστρεπτικές επιπτώσεις στις τοπικές νησιωτικές οικονομίες», δηλώνουν στα τοπικά ΜΜΕ του Αιγαίου παράγοντες του επιχειρηματικού κόσμου και στελέχη του Επιμελητηρίου.
Αν ισχύσει η πρόθεση, από το 16% ο ΦΠΑ θα ανεβεί στο 23% με ανάλογη πορεία και για τους υπόλοιπους μειωμένους συντελεστές.
Ο βουλευτής της Ν.Δ. Σπύρος Γαληνός κατέθεσε προχθές ερώτηση στη Βουλή, ο νέος αιρετός περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Νάσος Γιακαλής δήλωσε στην εφημερίδα «Πρόοδος» ότι δεν δέχεται η τοπική κοινωνία «επ' ουδενί αυτή την εξομοίωση με την ηπειρωτική Ελλάδα» ενώ . Ανάλογα θα αυξηθούν και οι άλλοι μειωμένοι σήμερα συντελεστές του ΦΠΑ η οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Λέσβο σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι «κάτι τέτοιο, σε συνδυασμό με όλα τα άλλα μέτρα που μέχρι σήμερα έχουν πάρει ή σχεδιάζουν να πάρουν, είναι κυριολεκτικά η ταφόπετρα για όλους εμάς που κατοικούμε στα νησιά».

Με πληροφορίες από τις εφημερίδες «Πρόοδος», Ελευθεροτυπία», «Ροδιακή»

corfupress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου