Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΟΦΑ ΛΟΓΙΑ!

Η   νεα εποχη με  ΑΝΑΣΑ είδε την ΝΕΑ ΙΟΝΙΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ .στο ΙΟΝΙΟ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ, και  το Κ.Κ.Ε. την ΙΣΧΥΡΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ να γίνετε ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ!!
και τότε εγινέ η ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ που την είδε και ο Α. ΔΕΣΥΛΛΑΣ, δεν ξέρω αν ξέχασα κάτι?

Και  ένα σχλιάκι ,πολύ καλό για την ονομασία αρχιπέλαγος από τον Ηλία, της πρεςς!
Ωρες πατριώτες, δεν είμαι του Πανεπιστημίου ο άνθρωπος αλλά σάστισα μόλις είδα το όνομα του Συνδυασμού του Ηλία Μπεριάτου, που ειναι και καθηγητής της Σορβόννης .
Από τα λίγα γράμματα που έμαθα μέχρι το Αρρένων που πήγα, δεν θυμάμαι να είχα διαβάσει ποτέ για την ύπαρξη Ιόνιου Αρχιπελάγους. Ο δυστυχής δεν τοχα ματακούσει! Αλλά είπα, καθηγητής πανεπιστημίου είναι ο Ηλίας ,να μην ξέρει τα πελάγη; Και για λίγο άφησα το θέμα.
Δεν μου καθότανε όμως.
Κλικ στην ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια wikipedia (κάντε το και εσείς) 
http://el.wikipedia.org/wiki/Αρχιπέλαγος
Ορίστε τα Αρχιπελάγη του πλανήτη : 

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.26 ΜΜ
Τώρα υπάρχει! Αν βάλετε στη Google "Ιόνιο Αρχιπέλαγος" σας βγάζει το Δελτίο Τύπου του κ. Μπεριάτου. Ηθελε δεν ήθελε  το ' φτιαξε το πέλαγος ο κ. καθηγητής. Αυτή αλλωστε είναι η εικονική πραγματικότητα. ΒΙΛΛΥ 
 ΔΕΥΤΕΡΑ 20.18 μμ
 
Σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο:
 
Αρχιπέλαγος είναι ομάδα νησιών, μαζί με τα περιβρέχοντα ύδατα, που αποτελεί γεωγραφική, οικονομική, πολιτική και ιστορική ενότητα.
 
Μήπως αυτό ταιριάζει στον νησιωτικό χώρο του Ιονίου;
 
Η θέση της χώρας μας στο Διεθνές Δίκαιο είναι αρχιπελαγική. Τα γειτνιάζοντα στο ηπειρωτικό κομμάτι νησιά εμπίπτουν στον ορισμό του παράκτιου αρχιπελάγους, όπως αυτό αποτυπώνεται στο άρθρο 7 της Σύμβασης του 1982 για το Δίκαιο της Θάλασσας. Το κάθε νησί δεν αποτελεί αυθύπαρκτη οντότητα, αλλά ενώνεται άρρηκτα με το διπλανό του και δημιουργείται μία κι ενιαία αρχιπελαγική κυριαρχική αλυσίδα.
 
Είναι γνωστό ότι το wikipedia δεν είναι και η πλέον αξιόπιστη πηγή πληροφοριών και γνώσης. Είναι μια ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια που γράφεται από ειδικούς αλλά και ανειδίκευτους εθελοντές.
Σε κάθε περίπτωση όμως ο κατάλογος του wikipedia αναφέρεται στα κυριότερα αρχιπελάγη και το Αρχιπέλαγος του Ιονίου είναι σαφώς μεγαλύτερο από αυτό της Δωδεκανήσου !!!!
 
ΤΕΣ (Ένας κάτοικος του Ιονίου Αρχιπελάγους)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου