Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Συνάντηση Γιώργου Καλούδη - Μάκη Φόρτε :

001.jpg

Για να γίνει το όνειρο πραγματικότητα
 
Απευθυνόμαστε σε όλους τους Επτανήσιους πολίτες όπου γης  .
Απευθυνόμαστε σε εσάς, εμείς οι  δύο, που είμαστε δύο από εσάς, που ζούμε και βιώνουμε την καθημερινότητα μας για μια ολόκληρη ζωή σε τούτο τον ευλογημένο τόπο.
   Γι’αυτό και δεν μπορεί παρά να έχουμε κοινές αγωνίες που μεταφράζονται σε όραμα γι’ αυτά τα νησιά που γέννησαν συγκλονιστικές μορφές που σημάδεψαν την Ελλάδα, την Ευρώπη, τον Κόσμο.
 Το δικό μας όραμα, το όραμα του Γιώργου Καλούδη και του Μάκη Φόρτε για τα Επτάνησα είναι.....


 
     ... γνωστό από χρόνια.
Ένα όραμα που μεταφράζεται σε διαρκείς αγώνες για τα νησιά μας, σε αγώνες για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, σε αγώνα για την αυτοδιοίκηση, σε αγώνα για τα προβλήματα των Επτανησίων.
Δίχως δεσμεύσεις, δίχως αναστολές, δίχως εξαρτήσεις.
Το δικό μας όραμα για τα Επτάνησα δεν είναι διαπιστευμένο από το Αθηνοκεντρικό κράτος που διαχρονικά υπήρξε ασυνεπές στις υποχρεώσεις του απέναντι στα Επτάνησα.
Δεν βρισκόμαστε σε κομματική επιστράτευση, γι’ αυτό και το όραμά μας είναι ειλικρινές και απλό.
Είναι το όραμα του καθενός Επτανήσιου, για μια αξιοπρεπή ζωή στη γενέθλια γη, στη φιλόξενη γη που τον υποδέχθηκε σαν δικό της παιδί.
Το δικό μας όραμα για τα Επτάνησα αφορά, πρώτα απ’ όλα, την ίδια την Περιφέρειά μας.
Να αντισταθούμε στην κυνικότητα των κυβερνητικών εξαγγελιών, που θέλουν με τη λήξη του ΕΣΠΑ (το 2014) να γίνεται επανακαθορισμός των Περιφερειών.
Να αποτρέψουμε πάσει θυσία οι εκλογές της 7ης Νοεμβρίου να μείνουν στην ιστορία ως οι πρώτες και οι τελευταίες για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.
Και οι δύο είμαστε από αυτούς που με συνέπεια, χρόνια τώρα, διακηρύτταμε πως ακόμη και αν δεν υπήρχε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων θα έπρεπε να δημιουργηθεί μόνο και μόνο γιατί η ίδια η ιστορία της, με την Ιόνιο Πολιτεία, συμβολίζει την εκκίνηση του σύγχρονου Ελληνικού Κράτους.
 
  Το δικό μας όραμα για τα Επτάνησα δεν περιλαμβάνει μόνο ένα μεγάλο ΟΧΙ στη σχεδιαζόμενη διάλυση της Περιφέρειας (είναι χαρακτηριστικό ότι η εξαγγελία από τον αρμόδιο Υπουργό δεν συνάντησε καμία αντίδραση από το κοινοβουλευτικό σώμα), αλλά αντίθετα περιέχει την ανάγκη ενδυνάμωσης του γεωπολιτικού της ρόλου στον ελλαδικό και ευρωπαϊκό χώρο.
Ο ραγδαία εξελισσόμενος ρόλος της Εγνατίας οδού, αλλά και η ολοκλήρωση της Ιόνια οδού, η γειτνίαση με την Ευρώπη και τα Βαλκάνια, η Αδριατική θάλασσα, η διέλευση του αγωγού φυσικού αερίου μέσα από τα νησιά μας, ανοίγουν νέους δρόμους στον γεωπολιτικό χάρτη της περιοχής μπροστά στις νέες προκλήσεις που έρχονται, έτσι που θα πρέπει να τους εκμεταλλευτούμε και να αποκτήσει η Ιόνια Περιφέρεια πρωταγωνιστικό ρόλο.
 
  Το δικό μας όραμα για τα Επτάνησα περιλαμβάνει την αντιμετώπιση των προβλημάτων της αποσάθρωσης της αγροτικής οικονομίας, της εγκατάλειψης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, της ανυποληψίας του τουριστικού χώρου και των εγκληματικών ελλείψεων σε έργα υποδομής, ειδικά τώρα που βρισκόμαστε σ’ένα οικονομικό και εργασιακό περιβάλλον δυσμενέστατο λόγω μνημονίου και ΔΝΤ.
 
  Το δικό μας όραμα για τα Επτάνησα θωρεί τη νησιωτικότητα πλεονέκτημα και όχι μειονέκτημα.
 
Να μετατρέψουμε τα χαρίσματα των νησιών μας σε συγκριτικό πλεονέκτημα και όχι σε κουσούρια για ελεημοσύνη. 
 
Η συμμαχία και η ενότητα του νησιωτικού Ελλαδικού χώρου πρέπει να μπει σε προτεραιότητα και να σταματήσει η απαράδεκτη πολιτική που θέλει τα νησιά του Ιονίου δεύτερης κατηγορίας ελληνικά νησιά.
 
Η νησιωτικότητα αφορά σίγουρα τα νησιά του Αιγαίου, αλλά αφορά και τα νησιά του Ιονίου.
 
Η προκλητική διακομματική σύμπραξη για τη διάκριση των ελληνικών νησιών πρέπει επιτέλους να σταματήσει.
 
Είναι χαρακτηριστική η κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος όταν διακομματικά συνεχίζεται να θεωρείται πως μόνο τα νησιά του Αιγαίου μπορούν να απολαμβάνουν προνομιακό φορολογικό καθεστώς και μειωμένο ΦΠΑ.
  
Είναι προκλητικό να διαιωνίζεται αυτή η πολιτική ακόμη και στον «Καλλικράτη» και να μην ακούγεται καμία κοινοβουλευτική φωνή, όταν θεσμοθετείται διάκριση για την αυτόνομη εκπροσώπηση των «μικρών νησιών» στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Συγκεκριμένα και με εξαίρεση την Ιθάκη, οι Παξοί και τα Διαπόντια Νησιά, το Μεγανήσι, ο Καστός και ο Κάλαμος, δεν θα έχουν το δικό τους εκπρόσωπο στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όπως αντίστοιχες ενότητες «μικρών νησιών» στο Αιγαίο.
Και είναι λυπηρό ότι καμία κοινοβουλευτική δύναμη δεν αντέδρασε όταν ακόμη και με τροποποιητική (!) διάταξη στον Καλλικράτη (νόμος 3870/2010) προστέθηκαν ως αυτόνομες περιφερειακές ενότητες νησιά του Αιγαίου, που είχαν αρχικά παραληφθεί (Σποράδες και Θάσος).
 
  Αποφασίσαμε, ο Μάκης Φόρτες, ο Γιώργος Καλούδης να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με τον συνδυασμό της ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ:
 
  Κόντρα στην αυθαιρεσία της Αθηναϊκής κομματικής γραφειοκρατίας που συχνά αποφασίζει για εμάς, χωρίς εμάς και σε βάρος των συμφερόντων του τόπου μας.
Κόντρα στο ψευδοστοίχημα των εκλογών για το τι χρώμα θα έχει το βράδυ της 7 Νοέμβρη η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ή για την αδιέξοδη καταμέτρηση δυνάμεων,χωρίς προοπτική για τα νησιά μας.
Κόντρα στην πρακτική που θέλει τη λάσπη και τη συκοφαντία μεταξύ των συνυποψήφιων ως πολιτική πράξη.
 
Ενώνουμε τις δυνάμεις μας γιατί πιστεύουμε ότι η ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ περιλαμβάνει απαραίτητα τον παράγοντα άνθρωπο.
Τον κάθε Επτανήσιο που ζει στα 13 κατοικημένα νησιά του Ιόνιου Συμπλέγματος Νησιών, σε αρκετά από αυτά με ηρωικό τρόπο.
Περιφέρεια χωρίς τον ανθρώπινο παράγοντα, δεν υπάρχει. Δεν μπορεί να υπάρξει.
Γι’αυτό και ανέκαθεν στην πολύχρονη πολιτική μας διαδρομή πάντα βάζαμε μπροστά την κατάκτηση της περιφερειακής συνείδησης που πρέπει να έχουμε όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την περιφερειακή συνοχή.
 
  Επιλέξαμε την 7η Νοέμβρη να αναμετρηθούμε με την καλπάζουσα ανεργία (ιδιαίτερα στους νέους και τις γυναίκες), το κραχ στον επαγγελματικό κόσμο, τα οξυμένα περιβαλλοντικά προβλήματα, το συστηματικό αποκλεισμό των Ιονίων Νήσων από τις νησιωτικές πολιτικές, την ανισότητα στις μεταφορές μεταξύ των νησιωτικών περιοχών και αυτών της Ηπειρωτικής Ελλάδας, τον παραμελημένο Επτανησιακό Πολιτισμό.
  Επιλέξαμε σε αυτές τις πρώτες Περιφερειακές εκλογές να αναμετρηθούμε με τα προβλήματα της πραγματικής Περιφέρειας των Ιονίων Νήσων, έτσι όπως τα βιώνουν οι Επτανήσιοι .
  Επιλέξαμε να συμπορευτούμε με ευρύτερες πολιτικές δυνάμεις ως αναγκαία και ελάχιστη εγγύηση για να επιτύχουμε όλα όσα με την ψήφο τους οι Επτανήσιοι στις 7 Νοέμβρη θα μας εμπιστευτούν.
  Επιλέξαμε να απολογούμαστε μόνο στη συγκλονιστική ιστορία των Επτανήσων που καθορίζει και τη μνήμη του μέλλοντος μας.
   Επιλέξαμε την Επτανησιακή αναγέννηση δίχως εξαρτήσεις από οπουδήποτε, με μοναδικό κριτήριο την προσωπική πολιτική μας αξιοπρέπεια και αποκλειστικό διαπιστευτήριό μας την προσωπική διαδρομή του καθενός μας στην εργασία και την κοινωνία, την πολιτική και την αυτοδιοίκηση των νησιών μας.
 
Είμαστε περήφανοι που είμαστε Επτανήσιοι και δεν ανακαλύψαμε την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων λόγω εκλογικής ανάγκης.
Είμαστε περήφανοι που θέτουμε την υποψηφιότητά μας ενώπιον των Επτανησίων, δίχως να είμαστε επιστρατευμένοι.
 
Είναι τιμή μας που σήμερα κάνουμε έκκληση ενότητας και συμπόρευσης στην κάθε Επτανήσια, στον κάθε Επτανήσιο των Οθωνών, του Μαθρακίου και της Ερείκουσας, της Κέρκυρας και των Παξών, της Λευκάδας και του Μεγανησίου, του Καστού και του Καλάμου, της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, της Ζακύνθου.
Έχουμε τη γνώση ,το όραμα και την αποφασιστικότητα που χρειάζεται.
 
   Εσείς, οι Πολίτες των Επτανήσων, θα μας δώσετε με τη ψήφο σας  τη δύναμη για να πετύχουμε.
 
 
Γιώργος Καλούδης – Μάκης Φόρτες
  26 Σεπτέμβρη 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου