Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ Κ.Κ.Ε ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!

Α. Παπαρήγα : " Ο λαός δεν είπε ακόμα την τελευταία του λέξη"

«H ψήφος στις εκλογές του Νοεμβρίου είναι ισοδύναμη με την ψήφο των εθνικών εκλογών και ας μην εκλέγεται κυβέρνηση» δήλωσε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας το Σάββατο στο 36ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ, στο πάρκο Αντώνη Τρίτση. Η κ. Παπαρήγα κάλεσε τον λαό να καταδικάσει τις πολιτικές της τελευταίας 20ετίας και τόνισε ότι οι πολίτες δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη για το μνημόνιο.

Η κ. Παπαρήγα, στην ομιλία της, αναφέρθηκε στην πολιτική και οικονομική κατάσταση, υπογραμμίζοντας ότι «δεν είναι αλήθεια αυτό που ισχυρίζεται η κυβέρνηση, ότι δηλαδή, ο λαός εγκρίνει το μνημόνιο. Αντίθετα, η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων νιώθει θυμό, αγανάκτηση και έχει χάσει την όποια εμπιστοσύνη είχε στα δύο αστικά κόμματα της εναλλαγής, στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ».

Απαντώντας στην κριτική που ασκείται στο ΚΚΕ ότι δεν επωφελείται από την κρίση των δύο μεγάλων κομμάτων αυξάνοντας τα ποσοστά του, η κ. Παπαρήγα είπε ότι «θα έρθει και αυτή η ώρα, ο λαός δεν είπε ακόμα την τελευταία του λέξη».

Πρόσθεσε, δε, ότι «το θέμα είναι ο λαός να εμπιστευθεί τις δικές του δυνάμεις και να συνειδητοποιήσει ότι υπάρχει εναλλακτική λύση».

Για «να αντιμετωπιστεί η σημερινή πολιτική», η κ. Παπαρήγα τόνισε την ανάγκη «να δυναμώσουν τα ταξικά συνδικάτα στους τομείς της οικονομίας, που αφορούν προϊόντα και υπηρεσίες, βασικές για την καθημερινότητα του λαού» και απηύθυνε πρόσκληση στους εργαζόμενους να κάνουν μία νέα αρχή συμμετέχοντας μαζικά στο συλλαλητήριο, που οργανώνει στις 23 Σεπτεμβρίου η συμμαχία του ΠΑΜΕ με την ΠΑΣΥ, την ΠΑΣΕΒΕ και την ΟΓΕ κατά της αύξησης του πετρελαίου θέρμανσης, του ψωμιού, του ρεύματος και του νερού.

Αναφερόμενη στην πολιτική σημασία των εκλογών του Νοεμβρίου, η γγ του ΚΚΕ σημείωσε ότι δεν είναι εκλογές μόνο για τον «Καλλικράτη» ή μόνο για το μνημόνιο ή μόνο για τα λεγόμενα τοπικά προβλήματα. Τόνισε ότι είναι και για το μνημόνιο και για τον «Καλλικράτη» και για όλα όσα αφορούν τη ζωή της λαϊκής οικογένειας, στη δουλειά, στη γειτονιά, στο σχολείο, στον τομέα της υγείας.

«Πρόκειται για εκλογές, στις οποίες οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα πρέπει να φτάσουν κρίνοντας την πολιτική όλων των κυβερνήσεων, εδώ και τουλάχιστον μία εικοσαετία», πρόσθεσε.

Η κ. Παπαρήγα επιτέθηκε κατά των ανεξάρτητων υποψηφίων τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν ανεξάρτητοι, γιατί «ακόμα και αν ορισμένοι υποψήφιοι δεν είναι οργανωμένοι σε κάποιο από αυτά τα κόμματα, είναι ψηφοφόροι των κομμάτων του "ευρωμονόδρομου". Σε τελευταία ανάλυση, δεν είναι ανεξάρτητοι από την πολιτική υπέρ της ΕΕ, από την αντιλαϊκή πολιτική, έστω κι αν δεχτούμε ότι έχουν καλές προθέσεις. Αυτό αρκεί, για να τους απορρίψει κάθε εργαζόμενος».

«Όλοι αυτοί είναι αναχώματα, είναι εφεδρείες του συστήματος, που τώρα τους βγάζουν μπροστά, για να απορροφήσουν τη λαϊκή οργή, για να τη διοχετεύσουν στη φιλομονοπωλιακή γραμμή από την άλλη πόρτα. Θα λένε: "ψηφίστε τους ανεξάρτητους όσοι δεν θέλετε να ψηφίσετε στον πρώτο γύρο τον επίσημο υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ, ή της ΝΔ, αλλά στον δεύτερο γύρο όλοι ενωμένοι". Οι μεν, για να μη βγει ο δεξιός. Οι δε, για να νικηθούν οι εκπρόσωποι του μνημονίου. Και η κοροϊδία καλά θα κρατεί» τόνισε.

Τέλος, η κ. Παπαρήγα τόνισε την ανάγκη να στηριχθούν οι συνδυασμοί, που υποστηρίζονται από το ΚΚΕ, και υπογράμμισε:

«Υποσχόμαστε να είμαστε πιο μαχητικοί, πιο ανοικτοί στη λαϊκή αναζήτηση, πιο υπομονετικοί και πιο ευέλικτοι. Ξεκαθαρίζουμε όμως: Δεν πρόκειται για δείξουμε καμιά ευελιξία απέναντι στις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, το μνημόνιο, το αστικό πολιτικό σύστημα, τα κόμματα και τα αναχώματά του. Αυτό είναι που συμφέρει τον λαό και όσο πιο γρήγορα αυτό γίνει αντιληπτό, τόσο με λιγότερες δυνατές θυσίες θα ξεφύγουμε από τον σύγχρονο κλοιό».
(Πηγή: in.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου