Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ

Η Ελλάδα,σύμφωνα με την Εκθεση Στερν,ειναι μια από τις χώρες οπου οι κλιματικές συνέπειες είναι σχεδόν αναπόφευκτες . Οι δασοπυρκαγιές θα αυξηθούν λόγω της δραματικής μείωσης των βροχοπτώσεων.Τις επόμενες δεκαετίες η μείωση της βροχής θα συνεχιστεί και θα προκαλέσει ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ στη ζωή των Ελλήνων.
 
Η χώρα ηδη κινδυνεύει έντονα απο ΕΡΗΜΟΠΟΙΗΣΗ και τα δάση παίζουν κεντρικό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία .
Οταν τα δάση καίγονται και αποψιλώνονται οι δασικές εκτάσεις αλλάζει το τοπικό κλίμα.
Περιορίζεται σταδιακά η υγρασία,επικρατεί η ξηρασία και σύντομα η καταστροφή των δασών γίνεται ολική.Ολα τα προγνωστικά μοντέλα προειδοποιουν οτι η βροχοπτωση στον ελλαδικό χώρο θα μειωθεί κατά 50% μέχρι το 2050.Με αυτές τις αλλαγές το κλίμα θα μοιάζει με αυτό της Β.ΑΦΡΙΚΗΣ,με αποτέλεσμα και το περιβάλλον μας να μοιάζει με αυτό της Β.Αφρικής.Το νερό θα συνεχίζει να ΛΙΓΟΣΤΕΥΕΙ προκαλώντας αύξηση των πυρκαγιών.Το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο και οι Ελληνες θα το ζήσουν έντονα τα επόμενα 20-50 χρόνια.
Τις  τελευταιες μέρες βλέπουμε  συνεχές  εμπρήσμους, οι εθελοντικές ομάδες πυρόσβεσής μαζί με την πυροσβεστική  κάνουν άθλο προλαβαίνωντας την καταστροφή..Τους αξίζει ένα Πολύ  μεγάλο μπράβο.!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου